Kubica: Vozim s obje ruke

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Robert Kubica je ponovno sjeo za volan aktualnog bolida, ovaj put Williamsovog. Poljak je u kolovozu ove godine odradio test s Renaultom na Hungaroringu, no otpao je iz opcija za vozačko mjesto. U igri je sada Williams, jedino mjesto u kojoj bi mogao doći do bolida za sljedeću sezonu. Danas je odradio test u Abu Dhabiju pri čemu je obavio mnogo različitih programa.

Mnogo se priča oko Kubičinog povratka, a često se spominje njegov hendikep zbog oslabljene desne ruke. Poljak kaže da to uopće nije slučaj te da vozi bolid s obje ruke.

“Čuo sam da neki govore kako vozim s jednom rukom – ne vozim s jednom rukom. Mislim da je nemoguće bolid Formule 1 voziti jednom rukom. Naravno da imam neke nedostatke, ali tijelo to kompenzira na drugačiji način. Mi smo ljudska bića i naš mozak pronalazi načine da pomogne tamo gdje imamo nedostatke. Mislim da je to nešto gdje sam trenutno na vrhu.”

Također je bilo i mnogo priča da Kubica jednostavno neće moći biti fizički spreman za sport, no s današnjih 100 krugovau jutarnjem dijelu testa je to definitivno demantirao. I sam kaže da se osjeća spremnim.

“Mislim da smo po pitanju fizičkih sposobnosti odradio odličan posao, naporno sam radio zadnjih šest mjeseci. Nije bilo lako, nije da sam ležao u krevetu. Mislim da sam čak i u boljoj formi nego 2010. godine. Motivacija je tu i tijelo dobro reagira na treninge.”


Odgovor

5 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Montoya pred mjesec dana:”Kubica at Williams is a joke”.

    Villeneuve i Massa također pljuvali. Kad ono poljska munja nikad spremnija. Tako se odgovara kritičarima. Bravo Roby!!!



    19
    19

    0
  2. Fernando Alonso 14
    El Matador Prikaži

    Idemoooo



    1
    1

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    citiram zanimljivo opažanje sa forum.hr-a. prvi put čujem za povezanost svjetla i super licence.:
    GoldGT
    Superlicenca se obnavlja svake godine od strane tima ako će vozač voziti na utrkama i ukoliko su papiri(ugovor) sređeni.

    Dok je testirao za Renault, imao je zeleno svjetlo. Sada ima crveno, što vrlo vjerojatno znači da je Kubica novi Williamsov vozač.
    Quote:
    Sporting Regulations: 10.7 During all Formula One TCC : c) Cars being driven by drivers who do not possess a Super Licence must be fitted with a green rear light which must be illuminated at all times the car is on the track



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.