Marko: Kvjat se više neće vraćati, sezonu će dovršiti Gasly i Hartley

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Red Bullov motorsportski savjetnik Helmut Marko je za njemački Auto Bild potvrdio da se Daniil Kvjat neće vraćati u Toro Rosso do kraja sezone, odnosno da će talijanska momčad s istom vozačkom postavom (Gasly-Hartley) nastupiti i na posljednje dvije utrke u kalendaru.

“Kvjat se neće ponovno vratiti. Dugoročno gledano, ne vjerujemo da može napraviti preokret. Gasly i Hartley će završiti sezonu. Zatim ćemo vidjeti što će se dogoditi”, rekao je 74-godišnji Austrijanac.

Ovim potezom se karijera mladog Rusa u Formuli 1 nalazi pod velikim upitnikom.

U oktanskom cirkusu je debitirao 2014. s Toro Rossom te je sljedeće godine promoviran u Red Bull iako je imao tri puta manje bodova od timskog kolege Jean-Eric Vergnea.

Prve utrke za ekipu iz Milton Keynesa nisu bile sjajne, ali Kvjat je do kraja sezone ipak uspio osvojiti par bodova više od Daniela Ricciarda.

Start u 2016. je ponovno bio nešto slabiji u odnosu na Ricciarda te ga je Red Bull uoči VN Španjolske vratio u Toro Rosso, a iz svoje juniorske ekipe su uzeli Maxa Verstappena, što se pokazao kao pun pogodak.

Kvjat se nakon toga nije uspio nametnuti u svojoj novoj-staroj momčadi pored timskog kolege Carlosa Sainza koji je do kraja sezone osvojio čak 42 boda za razliku od Kvjatova 4. Slično se dogodilo i ove godine u kojoj su Sainz i Kvjat bili timski kolege u Toro Rossu: Španjolac je osvojio 48 bodova, a Rus samo 4.

Za VN SAD-a se vratio jer je u Renault otišao Sainz, dok je Gasly otišao u Japan pokušati osvojiti naslov u Super Formuli, pa Toro Rosso nije imao druge opcije osim zvati Kvjata natrag i pronaći mu timskog kolegu budući da sportski pravilnik Formule 1 svakoj ekipi dozvoljava četiri trkaća vozača po sezoni.


Odgovor

6 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ovaj put se Helmut Marko zeznuo. STR će izgubiti poziciju u konstruktorskom prvenstvu za ovu sezonu od Renaulta ( Hulk, Sainz ).

    Svaka čast novoj ekipi vozača, ali moje mišljenje je da niti Gasly, niti Hartley neće do bodova u ovoj sezoni. Sorry ako griješim,….. ali takvog sam dojma.

    Bolje bi im bilo da su ostavili Kvyata do kraja sezone. Bio je solidan u Austinu.

    Ali sve ovo je JOŠ JEDNO pokazivanje moći Red Bull koorporacije koja sve gleda financijski dugoročno – što njima znači izgubiti 10 milja manje / više € ili čega već, zbog položaja STR u prvenstvu?



    8
    8

    0
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Sacekajte ljudi. Imajte strpljenja za njega.

    Ja vjerujem da moze nesto napraviti.



    3
    3

    0
  3. Ferrari
    Iceman Ferari Prikaži

    Znaci posto je Kvyat opet degradiran Verstapen pobjeduje u Meksiku .



    4
    4

    0
  4. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    I ode još jedan u Red Bullovu grobnicu vozača.



    1
    1

    0
  5. Pirelli Intermedium
    Dia_Vandy Prikaži

    Ima on para skrpat će se u neku momčad.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.