Renault isprobava ideje za 2018.; slijede kazne za Verstappena, Hulkenberga i Hartleyja

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Renault u Sjedinjenim Američkim Državama isprobava nešto drugačiji motor koji sadrži dijelove spremne za koncept u 2018. Francuski proizvođač je svim svojim kupcima dao po jedan novi motor s novim dijelovima, pa će osim Nice Hulkenberga kazne zaraditi Brendon Hartley i Max Verstappen.

Hulk će zbog petog motora, petog turbopunjača i šeste MGU-H jedinice zaraditi 20 mjesta na gridu, a načeo je i četvrti po redu MGU-K za koji neće dobiti kaznu jer je s tom komponentom unutar dozvoljene četiri u sezoni.

Debitant Hartley će zahvaljujući šestom motoru, šestom MGU-H, petoj bateriji i petoj kontrolnoj elektronici zaraditi 25 mjesta kazne za VN SAD-a.

Što se tiče Maxa Verstappena, detalji još uvijek nisu poznati, ali Autosport prenosi da će se raditi o najmanje 15 mjesta na gridu jer momčad namjerava uvesti novi motor i još barem jednu novu komponentu nakon današnjih slobodnih treninga.

Renaultov direktor Cyril Abiteboul kaže:

“Sve je to povezano s motorom, to su dijelovi koji su predviđeni za 2018. i koje smo mogli donijeti ranije 2017. Da bude jasno, to nije sve što planiramo za 2018., ali je korak u tom smjeru – zdrav pomak u pogledu performansi i pouzdanosti.”

Novi dijelovi motora specifikacije R.E.17G će biti jedini uvedeni u ovoj sezoni, što znači da će Carlos Sainz, Daniel Ricciardo i Daniil Kvjat do kraja prvenstva koristiti dosadašnju specifikaciju motora.

“Ionako je bila potreba uvesti novu pogonsku jedinicu za bolide Hulkenberga, Verstappena i Hartleyja, pa je bilo logično staviti ovu evoluciju u njih. Ostali bolidi u teoriji ne trebaju nove dijelove pa bi to bila teška kazna”, dodao je Francuz.

Što se tiče Red Bullovog tabora, Helmut Marko kaže da kazna ne bi trebala predstavljati veliki problem:

“Barem možete pretjecati pa nije veliki problem. A i moglo bi biti kiše. Ne znam točno što će biti promijenjeno, a što neće. Pričekajte do subote.”

McLarenov vozač Stoffel Vandoorne također ima kaznu za VN SAD-a, a zasad je to pet mjesta zbog novog motora.


Odgovor

3 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Sve ovo smrdi na Alonsovu pobjedu.



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.