Massa objasnio zašto se upleo u dvoboj Hamiltona i Verstappena

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Felipe Massa je nakon utrke u Japanu objasnio zašto se u posljednjih nekoliko krugova umiješao u borbu Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena koji su ga pokušavali proći za cijeli krug.

Williamsov vozač je propustio Hamiltona na startno-ciljnom pravcu, ali je čekao do sedmog zavoja prije nego je isto učinio i za Verstappena.

“Problem je u tome što sam Hamiltona pustio na pravcu, a onda slijedi zavojiti prvi sektor,” objasnio je Massa.

“Bio sam iza Lewisa i gubio [downforce] dok ga tako slijedim, a plan je bio pustiti Maxa nakon sedmog zavoja, što sam i učinio. Teško je parkirati bolid u prvom sektoru jer sam se borio s Fernandom Alonsom.”

“Razumijem da je to možda bila lijepa borba za vas na televiziji u posljednjem krugu, ali odradio sam pet povezanih zavoja i onda sam ga pustio.”

Massa je bio u sličnoj situaciji u posljednjem krugu VN Rusije kada je omeo dvoboj između Vettela i Bottasa, tada također za prvo mjesto.

Danas je završio deseti s jednim bodom, a bio je razočaran tempom u utrci.

“Jedan bod je bolji od nijednog. Završili smo ispred Renaulta i Toro Rossa, ali definitivno sam se mučio tijekom cijele utrke.”

“Nismo imali brzine u bolidu. Razočaran sam zbog toga. Trebamo shvatiti zašto je degradacija guma bila tako visoka i borio sam se s njima cijelu utrku.”


Odgovor

6 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Treba donijeti pravilo da se bolidi koji su u jednoj sekundi moraju propuštati u komadu. Pa stani ako moraš. Tvoja borba je nebitna kad te stižu za čitav krug. Pa sve i da ga stižu dvojica koja se bore za peto mjesto. Treba se znati prioritet u utrci.



    16
    16

    0
  2. Ferrari
    Ferrari boy Prikaži

    Kome on valja price za malu djecu. Imaju mercedesove motore i dogovor da koce sve koji smetaju Hamiltonu i Botasu, u sto se pretvara ova F1, u klanove.



    5
    5

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Mercedes je to .To je pravi odgovor .



    1
    1

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.