Sainz: Osvajanje četvrtog mjesta je bilo nezamislivo

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Toro Rosso je do ovog trenutka osvojio 52 boda, a posebno se ističe podatak da je čak 48 djelo Carlosa Sainza, koji je večeras također odradio jako dobar posao osvojivši četvrto mjesto, što je njegov najbolji rezultat u Formuli 1.

“Rezultat je to kojeg smo stvarno zaslužili, radili smo prave stvari u svako vrijeme”, rekao je novi Renaultov vozač za 2018. “Bilo je kompliciranih trenutaka, pogotovo kada sam iza sebe imao vozače s novim intermedijima dok su moji bili korišteni.”

“Kada su svi bili na ultrasoftu, ja sam bio na supersoftu te sam se žestoko morao braniti od vozača koji su bili sekundu brži od nas zbog guma. Stvari su se zatim počele događati, prestigli smo neke ljude te smo završili četvrti, što je nevjerojatno, nezamislivo.”

“Ovo je bio jako važan dan. Jedan od najvažnijih u mojoj sportskoj karijeri i mogu biti jako, jako sretan.”

“Utrka je bila puno teža nego što to možete zamisliti jer sam iza sebe imao Pereza na ultra mekanim gumama i Hulkenberga sa svježim gumama, te sam proveo cijelu utrku gledajući retrovizore, pokušavajući ne raditi pogreške.”

“Znao sam da imaju bolji tempo i završili smo ispred njih bez obzira na to. Bilo je puno teže nego što je izgledalo izvana.”

Ipak, nije sve bilo tako blistavo jer je Sainz na startu imao problem koji će momčad detaljno istražiti u narednim danima.

“Ne znam što se dogodilo. Morat ću to analizirati jer se anti-stall uključio čim sam pustio kvačilo. Ne znam je li to ljudska pogreška ili što već, ali morat ćemo to analizirati.”

“Ostao sam miran. Znao sam da je utrka jako duga. Onog trenutka kada sam shvatio da sam izabrao prave gume, kada su mi rekli da je i Hamilton na njima, imao sam povjerenja znajući da nisam jedini na intermedijima.”


Odgovor

3 komentara

  1. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Bravo Sainz, definitivno jedan vozač koji se pokazuje kao veliki talent, samo se nadam da će u budućnosti dobiti i konkurentan bol¨id!



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.