Hamilton u lovu na 68. pole position

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 44 komentara

Broj 68 vjerojatno poprilično odzvanja glavom dobrog poznavatelja Formule 1, budući da je to rekord jednog vozača u broju osvojenih pole positiona. Ove sezone postalo je izvjesno da će taj rekord srušiti Lewis Hamilton, a kojeg trenutno drži Michael Schumacher. Samo su tri vozača u cijeloj povijesti Formule 1 uspjela osvojiti više od 60 pole positiona. Uz Schuamchera su to još Ayrton Senna sa 65 i Lewis Hamilton sa 67.

Na kraju sezone 2006. se doimalo kako će rekordi Michaela Schumachera biti neoborivi dugo vremena, no Hamilton na vrata kuca što se tiče pole positiona, pobjede su još uvijek prilično daleko, Vettel je relativno blizu po broju osvojenih naslova, dok osvojene bodove nije potrebno gledati jer je sustav bodovanja potpuno promijenjen.

Kada pogledamo postotak osvojenih pole positiona u odnosu na broj odvoženih utrka, dolazimo do Fangiovih 57%, dok je na drugom mjestu Jim Clark sa 46%.

Vozač Broj osvojenih pole positiona Odvoženih utrka Postotak pole positiona
1. Michael Schumacher 68 307 22.2%
2. Lewis Hamilton 67 198 33.8%
3. Ayrton Senna 65 161 40.4%
4. Sebastian Vettel 47 188 25%
5. Jim Clark 33 72 45.8%
Alain Prost 33 202 16.3%
7. Nigel Mansell 31 191 16.2%
8. Nico Rosberg 30 206 14.6%
9. Juan Manuel Fangio 29 51 56.9%
10. Mika Hakkinen 26 165 15.8%

Odgovor

44 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Lujo uzima pole.



    7
    7

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Gledaj Fangia, impresivnih 56,9%, jbte trunje, :klanjam:
    Jimmy takođe dobar.
    MS je usrao postotke sa one 3 sezone u Mercedesu, al hajd, malo marketing i medijska pozornost, malo razvoj, valjda mu je to i bio posao.
    Što se tiče bodova, negdje sam pročitao podatak (bio je u komentarima na neki britanski članak) da bi MS imao cca. 4000 bodova po ovom sistemu bodovanja. Ima i logike jer se osvaja 2,5 puta više bodova, generalno, samo na pobjedama bi imao 1315 bodova više.
    Nadam se da će Hamdo sačekati još mjesec dana na 68. PP.
    Ne zbog MSa (njega će preteći za nekoliko trka), već zbog Vettela, a možda ga i timski zayebe. :mrgreen:



    5
    5

    0
  3. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    Zamisli LH misli. Uzet cu 4 titulu a do kraja sezone cu 100% srusit MSC rekord polea, ja cu imat 69 PP u karijeri te odustat od f1….to bi bilo SEXY”.
    Da mi je bit LH bar na 24h



    3
    3

    0
  4. Michael Schumacher
    izbrisano Prikaži

    Pobjede i naslove neće nitko skinuti. MS će tu ostat prvi



    6
    6

    0
  5. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Ajmo Lewis po taj 68 pp, pa još jedan dokaz da si jedan od najboljih vozačau Formuli 1!



    6
    6

    0
    • Rover
      zjurina Prikaži

      Da nije upao u Mečku bio on laganini fini prosjek a ne “jedan od najboljih”.

      Neda mi se niti prebrojavati koliko je pobjeda i polea osvojio u ovom “svemirskom bolidu” & dominantnoj Mečki !
      Oduzmite to, i “vanzemaljac” Lewis postaje = ništa posebno, a kamoli da bi lovio istinske Legende kao što su Senna i Schumacher !!!



      2
      2

      0
      • Adrian Newey
        Renault Prikaži

        A jbg moras pogodit tim i nema dalje pa da i msc nije bio u ferrariju ni on nebi ima naslova koliko ih ima. To je tako od davnina, cisti dokaz ti je FA i SV. Imaju sve, konstantniji su od hama i to ih cini boljima ali nemaju bolid…ok FA nema bolid…..seb je za nijansu losiji samo radi kvala…u utrci su tu negdje, samo da crveni ne okrenu razvoj za iducu sezonu ☹



        3
        3

        0
      • Rover
        zjurina Prikaži

        “A jbg moras pogodit tim…” pa to stoji.

        Osim što je Lujo u 59 utrka (2014, 2015, 2016.) nanizao 31 pobjedu.
        Naznam dal je netkome to uspjelo – skoro pa pravolinijski : ono ” tri godine – trideset pobjeda”

        To je imo previše, i za to je zaslužan Mercedes koji je bio predominantan te tri godine, bez konkurencije praktički, dok su ovi drugi navedeni imali kolko tolku konkurenciju u njihovom razdoblju.



        1
        1

        0
      • Renault
        Vedran Kristić Prikaži

        Slažem se s tobom da mu je uvelike pomogao dominantan bolid, ali koji prvak nije imao dobre bolide u svojoj karijeri?

        Evo budući da si spomenuo Schumachera, dodat ću jednu zanimljivu statistiku, iako se ova slika opet može protumačiti drugačije koristeći nekakve drugačije računice. Dakle, Schumacher je naslove 2001., 2002. i 2004. osvojio vozeći bolid momčadi koja je u tim sezonama (u prosjeku) imala 111.96% više bodova od drugoplasiranih, dok je Mercedes 2014., 2015. i 2016. u prosjeku osvojio ‘samo’ 66.93% više bodova od drugoplasiranih momčadi.



        5
        5

        0
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        Plus još momčadski koji ga ugovorno nije smio pobijediti pa ga je morao puštati ispred u posljednjim metrima utrke. Da je u Mercedesu bio takav ustroj u posljednje 3 sezone sada bi imao sedamdesetak pobjeda i naslov više. To se “ne vidi” a tiče se F1, a vide se kod LH lančuge, frizure i ostali pederluci nevezano za F1 i utrkivanje.



        6
        6

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Pustio ga je 2x. Jednom za drugo mjesto, jednom za pobjedu. Oba puta nije bilo potrebe za tim, slažem se. S tim što mu je ovaj tu pobjedu vratio, koji mjesec poslije.
        Rubens nije imao šansi pored onakvog MSa. To naibolje govore sezone 2000., 2001. i 2003. (2000. i 2003. Ferrari čak nije bio ni najbolji/najbrži paket na stazi).
        Lewis bi vjerovatno, da je imao Rubensa 2014-2016, imao možda 70-75 pobjeda. I to dovoljno govori koliko je Benz imao dominantne bolide prethodne 3 godine. Po mom skromnom mišljenju, to su najdominantniji bolidi ikad, dakle dominantniji od MP4-4, F2002, F2004, Lotusa 25, Willya FW14B i 15C.
        Npr. Ayrton je ostvario 8 PPa 1986. (od 16) u Lotusu, pored Mansella i Piqueta u Williamsima, Prosta i Rosberga u Mclarenima, te Benettona (Teo Fabi) sa BMW čudovištem od 1400ks u kvalifikacijskom modu. Da li bi to uspjelo Lewisu? Ne vjerujem.
        MS je 2000. pobijedio na 9 od 17 trka i to u konkurenciji 2 extra vozača (DC, te Hakkinen pogotovo) u extra bolidu, možda i nijansu boljem (u najgorem slučaju podjednakom). Ni to ne vjerujem da bi pošlo Lewisu za rukom.
        Uostalom, ja MSa više cijenim (i Sennu takođe, samo što za njega nikad nisam navijao) zbog vožnji prije 2001., dakle u Benettonu (naročito dok je bio žut), te u sezonama kada je dizao Ferrari do prve titule nakon 21 godinu (naročito u onom kršu F310, iz 1996, a i naredne 2 godine je u zadnju trku ušao sa šansama za titulu, protiv protivnika koji su sjedili u evidentno boljim bolidima). A Sennu opet zbog vožnji u Lotusu, te u Mclarenu 1993.
        Lewisa, opet više cijenim zbog predstava iz 2007. i 2008. Tad se morao prvo dobro potruditi da izbori prvi startni red….. A tek poslije je bio fight u trci.
        A nikako ne treba zanemariti ni činjenicu da je oduvijek imao odlične bolide koji su mu omogućavali, ako ne već borbu za titulu (u većini slučajeva, možemo izuzeti 2009. i 2013.), onda sigurno za nekoliko pobjeda i redovne podijume u sezoni, s tim što je prethodne 3 sezone vozio perverziju od bolida i imao samo jednog konkurenta.
        Ni MS, niti Senna nisu vozili kroz čitavu karijeru tako dobre bolide (kad se napravi prosjek). Možda jedino Fangio, jer su Alfa, Benz, Ferrari, Maserati bili ekstra u sezonama kada je osvajao titule.



        6
        6

        0
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        Nije poanta koliko puta ga je pustio, poanta je što ga je pustio zato što je morao. Pustio ga on jednom, dva puta ili svaki dan u proteklih skoro četrnaest milijardi godina… sve jedno je, MS je imao sve na pladnju kao prva violina i sve mu je bilo podređeno. LH se ne može pohvalti takvim štorijama. Plus još bolidi koje je vozio i rezultat nije izostao.
        2000., 2001. i 2003. Ferrari je na većini utrka bio najbolji paket, to ti je potpuno jasno i nemojmo se pokušavati lagati. To što nisu bili u svakoj utrci dominantni kao 2002. i 2004. drugi je par rukava, ali izjaviti da nisu bili najbolji paket kroz tekuću sezonu neozbiljno je. Danas se svatko može uvjeriti u ovo jer je sve dostupno na internetu. Nemoj samo izaći sa statistikom koliko je tko puta pobijedio ili osvojio PP jer to nije presudno kroz te tri sezone, pogotovo po pitanju PP-a. Mogao je JPM osvijti 30 PP-a kada su u utrkama bili daleko ispod Ferrarijevog pacea, pogotovo prije 2003. Što je s odustajanjima i pouzdanošću bolida?
        Imao je i Merc 2013. bolid za PP ali u utrkama ih nigdje nije bilo osim u Silverstoneu, Monacu i Hungaroringu. Obično je to bilo strmoglavo padanje u poretku, a kako je sezona odmicala izgubili su i pace iz kvalifikacija.
        Cijenim i ja više Michaelove vožnje prije 2000., ovo poslije mi nije ništa ekstra na temelju čega bi mogao zinut i ostati bez riječi kao za neke od vožnji u prijašnjim sezonama. Bilo je velikih vožnji, ali nikada s tolikom težinom i značajem kao prije toga na temelju čega je i ušao u besmrtnost.
        Lewisove PP-e više cijenim od Michaelovih zato što su izboreni protiv mnogo jačih momčadskih. Tu svaka usporedba počinje i završava.
        O Ayrtonu ne bih pisao jer ne osjećam potrebu. Samo ću nadodati na tvoj upis, uz to sve, vozio je unutar momčadi protiv jednog Prosta. Na temelju takvih epopeja vozači dobivaju kredite i rejtinge, MS se s tim na žalost ne može pohvaliti, a LH u dobroj mjeri može. Ne može niti Vettel.
        Zahvaljujem ti što si izdvojio vrijeme i objasnio mi kako stoje stvari. Nadam se da nisi razočaran odgovorom, a ako iz nekih razloga jesi, samo upitaj za dodatna pojašnjenja i upise
        :chill:



        3
        3

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ne znam jesmo li onda gledali iste sezone i iste trke. Pretpostavljam da sam ja gledao nešto drugo. Vjerovatno je imao dominantan/najbolji bolid i 1994-1995. Čak i 1997-1998-2006 ali su JV, MH i FA bolje vozačine od njega i uspjeli su ga poraziti u slabnijim bolidima. Uglavnom, ne slažem se sa većinom m stvari koje si naveo, osim u jednoj.
        I fulaš poentu kao i drugi.
        I ne lažemo se.
        I nema ništa neozbiljno u mojm komentarima.
        Mrtav sam ozbiljan, i što će te još više začudit, maksimalno objektivan, za razliku od vas, koji zastupate kontra stranu.
        Nastojaću više ne ulaziti u rasprave oko MSa, naročito sa fanovima Mclarena, Senne i Hamiltona.
        Pročitaj malo i ostale moje komentare.
        Još jedna sitnica. Moje mišljenje.
        Iako će Lewis MSa možda za 2 trke preteći po broju PP, NE POSTOJI nijedan drugi detalj po kojem bi se mogao trpati u istu rečenicu sa MSom (govorim o statističkim i ali i o ne statističkim stvarima). Iako je odličan vozač, te iako mu je karijera impresivna, mora on još mlijeka popit da bi došao do tog levela (da ga se može ponosno pomenuti u isoj rečenici sa MSom). Tačka. Kraj priče.
        Znaš li zbog čega? Zbog MSovih sezona 1992-1993-1996-1997-1998-2006 (dodao bih i 1995. i 2003.., ali bojim se da nismo gledali iste te dvije sezone., a za 1994. ćeš ionako reći da je vozio neregularan bolid, tako da…..).
        A dobro, neću više, ne jer sam ostao bez argumenata (imam ih da pišemo još mjesec dana, i više ako treba), već iz razloga što mi je preko glave.
        Sretno prijatno.



        4
        4

        0
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        Nadao sam se da ćeš barem pokušati s nekolicinom utrka, a ne da ćeš giveupati :(
        Znaš ono, ljudi kada raspolažu argumentima i činjenicama iznesu ih i obrazlože. Činjenice su nepobitno stanje, ali, ti znaš razlog a ja ne želim insinuirati. Nisam navijač Hamiltona, čak što više, Michaela sam svojevremeno više cijenio. Dok je Ham u Mercedesu i više je nego ok što se mene tiče, kada ode postat će suparnik.
        Steta, Nada je ok, ali opet je završila na “trotoaru”.


        0
        0

        0
  6. Rover
    zjurina Prikaži

    Upala mu sjekira u deeeeeeeeeeebeliiiii med sa Mečkom, pa se sad lako K***cit sa pobjedama i pole position-ima.
    Jedino što bi na njegvom mjestu bilo Vettel, bilo Fernando imali i po naslov više, da spomenem samo njih…



    3
    3

    0
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Naravno da mu je upala.
      Ali to nema nikakve veze sa ludačkim ispadima ljubomore kod pojedinih članova foruma.
      Daj nam malo argumenata za te izjave kao i svoj CV u kojem nam možeš objasniti svoju kompetentnost da ocijeniš ko je bolji od njih.
      Ako ne može to onda bar neku statističku usporedbu njihovih uspjeha u F1 ovako ispada nigdje veze priča :)



      8
      8

      0
      • Rover
        zjurina Prikaži

        Za moj curriculum vitae ovdje nema dovoljno prostora, a i potrajalo bi…

        A što se statistika tiče imaš ih po Internetu kolko očeš, pa mi se neda trošit vrijeme.
        Potrudi se sam.



        1
        1

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Vidi se da ti se ne da …
        Puno je lakse neargumentovano “hejtati” nekog vozača.
        Evo malo argumenata koji će se (nadam se) natjerati da razmiliš prije nego što napišeš tako nešto:
        Odveženih skoro 200 GP utrka.
        Trostruki svjetski prvak.
        Više od 50 pobjeda
        Naravno ovo su samo najvažniji uspjesi



        3
        3

        0
      • Rover
        zjurina Prikaži

        Kao prvo ne mrzim niti jednog vozača, pa te dečke niti ne poznam – zašto bi ih onda mrzio ?
        Pa tako niti Lewisa.
        Al da ga ne volim (što nije isto), nisam njegov fa & ne volim ga.

        Kao drugo, respektiram njegov uspjeh kao takav – uspio je postignuti vrhunske rezultate, iako je mogao i bolje, sa “alatom” koji mu je dat, odnosno u vrhunskom bolidu (= da nije imao to na raspolaganju nebi to moganiti ostvariti, ali je – prema tome, što se toga tiče svaka čast).
        Brz je, tu nema dileme, jebeno je brz, to isto stoji. Plus ima stupanj arogancije koji je potreban, bez toga također nebi uspio.

        Ali kada se ti neki rezultati kumuliraju u tako kratkom razdoblju samo radi toga što ima toliko nadmočan alat, onda se to nemože toliko veličati koliko ga neki veličaju, pa ga uspoređuju i sa samim Ayrtonom ili Michaelom.

        Lani je imao deset pobjeda, preklani također deset, 2014.te jedanaest, dakle trideseti jedna pobjeda u tri godine.
        Dok je od 2007.me do 2013.te(vozio za Vodafone McLaren Mercedes, 2013.te za Mercedes AMG Petronas F1 Team), (dakle sedam godina) imao samo 22 pobjede.

        Eto ti malo statistike pa ti uspoređuj.



        6
        6

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Znam da si OK lik. Čitam postove sa GP1 i ostalih portala redovno.
        Složiti ću se sa tobom u slijedećem:
        Sa ovim alatom je mogao osvojiti tri uzastopne titule ali nije – znači mogao je bolje
        Neću se opet složiti sa tobom.
        Pričaš o tri godine dominacije i kažeš 31 pobjeda wau. Ostale godine gdje je pobijedio “samo” (kako ti kažeš) 22 puta si nekako ubacio kao nije to ništa posebno.
        A tvoj SV koji je u četiri godine dominacije Redbull-a ostvario 80% svih svojih dostignuća je najbolji vozač Formule 1. Samo u jednoj sezoni je imao 13 pobjeda.
        Svima njima je potreban najbolji ili drugi najbolji bolid da bi bili prvaci.
        LH je do sada imao tri svjetska prvaka pored sebe i svaki put je izašao kao pobjednik. Iz tog razloga mi smeta kad neko nipodaštava njegove rezultate zato što vozi Mercedes a ne Ferrari



        3
        3

        0
      • Rover
        zjurina Prikaži

        @Har Kl

        “…do sada imao tri svjetska prvaka pored sebe i svaki put je izašao kao pobjednik…”
        Ehhh… mislim da …jedanput nije..hehe

        “…zato što vozi Mercedes a ne Ferrari…” – ma može on vozit Peglicu ili ThrustSSC svejedno.
        Ne dopada mi se lik i bok. Ako bi još prožvakao ove njegove “hupi hopi” fore, želencije, rinčice, i sl., nek ga voda nosi, svako ima svoj đir… ponašanje mu nemogu oprostit.

        & btw da i dođe u Ferrari neću drukat za njega sigurno.

        A po rezultatima neka i prestigne Michaela u svemu što može, ostati će za mene samo statistika.

        A što se samih statistika tiće, pa Michael je prestigao Ayrtona dobro debelo pa su mi svejedno njih dvoje isti.



        1
        1

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        @Har Kl
        Jeste izlazio kao pobjednik, protiv sve trojice.
        Ajmo malo dublje analizirat.
        Sa Fernandom je bilo egal u bodovima, jedno drugo mjesto više i po pravilima je ispred. Ok. S tim što, da se Dennis skoncentrisao na Fernanda, sigurno bi imali vozačku titulu te godine. Ali, bio je i rookie, i svaka mu čast.
        Sa Jensonom je bilo 2:1 u sezonama za Lewisa. 2010. 240-214 za Luju, 2011. 270-223 za Jensona i 2012. 190-188 za Lewisa. Jenson je u tri sezone osvojio više bodova nego Lewis.Hmmmm!?
        Nico. Npr. da su Abu Dhabiju 2014. bile zamijenjene uloge Nico bi bio prvak. 2015. je Lewis bio vidno bolji, a 2016. je Rosberg prvak.
        Dakle, sve je to bilo u “pet deka” i sva tri Lewisova duela sa svjetskim prvacima u istoj ekipi završili su vrlo gusto. Od Buttona je po broju bodova i izgubio.



        3
        3

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        @Zjurina … Znam da ne mislis isto kad je FA u pitanju I nemam nista protiv. U toj sezoni su obojica pokazali da su zvijeri tako da svak “natezati” svoje.
        @Frantic … Otkad se broji ukupan broj poena u tri sezone?….
        Cini mi se da je 3:1 za LH protiv Rosberga…
        Naravno da je bilo u pet deka. Nije ni moglo drugacije. Sve su to zvijeri od vozaca. Sve je to lako moglo biti drugacije. Moje misljenje je da ne postoje slucajni sampioni u ovom sportu.



        2
        2

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        A što se ne bi brojo?



        3
        3

        0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        @Har KI
        Ovo za Hamiltona ti više manje sve stoji, ali ne razumijem ovo:

        A tvoj SV koji je u četiri godine dominacije Redbull-a ostvario 80% svih svojih dostignuća je najbolji vozač Formule 1

        Četiri godine dominacije? Da nije dvije možda? Jer ako su tebi 2010. i ’12. dominacija, razmisli malo.
        Bolidi kao sami uopće nisu bili dominatni (pogotovo 2012.), a još je uz to imao hrpu sranja u te dvije sezone. Pa ipak osvojio naslove.
        A ovo za 80%…pa kad je trebao pobjeđivati…u Sauberu ili Toro Rossu?
        I danas je ispred njega u inferiornom bolidu…
        Ona njegova pobjeda u Monzi ti to dokazuje.
        Ne želims ovim ispasti nekakav zaluđeni fanboj, ali ipak, kad si realan prema Lewisu budi i prema Sebastianu.


        0
        0

        0
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        @Frantic
        Možeš li molim te objasniti kako su JB i LH došli do tih bodova u McLarenu?

        A ono, nešto sam znatiželjan…



        1
        1

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Vozeći MP4-25, 26 i 27…..



        2
        2

        0
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        Jamačno :chill:

        Vrijedi sve isto što sam napisao i u komentaru dolje niže :(



        1
        1

        0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Da, za pole position ti treba top 2 bolid, šokantna spoznaja.
      Ipak su MS, Senna, Vettel, Alonso i ostali svoje pole positione osvajali u Yugu Coral 45.
      Imaš još koji “insight” da nas prosvijetliš?



      7
      7

      0
  7. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Kako stvari stoje, porušit će skoro sve rekorde koji postoje (za pobjede nisam baš siguran – trebale bi mu još barem 3 sezone na vrhu za to).
    Ako uz to uzme još koji naslov, sigurno ide u klasu najboljih ikad, neovisno o njegovoj popularnosti kod fanova protivničkih ekipa.



    5
    5

    0
  8. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    @zjurina
    Sam si rekao da ga ne volis i tjt a npr da SV presao u Merc iz RBa a da je lujo osta u Mcl ti bi dizao SV u nebesa jer njega volis ili nezzz koji ti je omiljeni vozac ali stvari su takve kakve jesu i tjt. Kad je MSC ima dominantan bolid u Ferrariju on je bia glavni JBG Barikelo je moga samo revat….A lujo za tu 31 pobjedu je mora pobjedit momcadskoga kolegu a toga u Ferrariju nema. Lujo tek sad ima “cuvara” kao sto je rubens bio Mscu…sjecas se kad je rubens morao pustit MSCa na startnoj liniji….Povijest se ponavlja samo sta nekoga volis a nekoga ne, tako to ide.



    3
    3

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Zato je MS morao pobjeđivati Hakkinena, DCa, Montoyu, brata rođenog, Raikkonena, Alonsa,…..,pa i Buttona.
      A Lewis samo Rosberga.
      Naravno, pričam o sezonama 2000.-20004., odnosno 2014.-2016.



      5
      5

      0
      • Rover
        zjurina Prikaži

        To je ta poanta…

        btw “A Lewis samo Rosberga.” – od kojeg je usput i izgubio “jednu rundu” :-)



        3
        3

        0
      • Adrian Newey
        Renault Prikaži

        Alonso je bia prijetnja 2005/6 a 2004 se nije bas naradio, tada je ferrari bio NLO, rajko-pouzdanost merca ga ubijala jos kad tu ubrojis 2001 i 2002 isto nlo za ostale bolide a ralf je bio u f1 vozac tipa weber ili masa ali nakon nesrece…msn da je dosa u f1 samo radi brata a ime mu se isto tako spominje radi brata…vozac bez uspjeha



        2
        2

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        A opet ostanu Hakkinen, DC i Montoya.
        Alonso nije bio prijetnja 2005.
        Jer MS (odnosno Ferrari, odnosno Bridgestone) nije bio prijetnja 2005.
        A ni 2003. ili 2004. nije bio prijetnja po osvajanje titule, slažem se, ali ga je bilo vrlo zajebano preteći.
        Nešto kao danas Maxa, samo što se Lewis rijetko kad nađe iza Maxa (pamtim 2 slučaja, jedan ove sezone), a MS se (zbog više ulazaka u box, dosipanja goriva, drugačijih strategija, nego danas….) vjerovatno više puta našao iza Alonsa (ne znam tačan broj sad da ga jebeš), pa je možda gubio vrijeme, trošio gume……
        Isto važi i za sve ostale pobrojane.
        Dakle, morao se puno češće boriti sa svima njima. Nisam ni rekao da su mu bili prijetnja po naslov. Morao se više naraditi, nego Lewis kojem je najveća briga bio timski kolega, koji je bio na startu zajedno sa njim skroz naprijed, par metara dijagonalno ispred ili iza njega.
        Ako je Ferrari bio NLO za druge bolide 2002. i 2004. (2001. nije bio NLO, da se razumijemo), šta je onda bio Benz 2014-2016? Ne postoji taj pojam/definicija kojim se to može opisati.
        BTW, Ferrari (ako si pratio F1 tih godina), uopšte nije bio toliko “najbrži” bolid na stazi (pogotovo u jednom krugu), niti je imao najjači motor,….., niti blizu kao što je Benz prošle 3 sezone u odnosu na druge.
        Samo je bio najpouzdaniji, imao najboljeg vozača, najboljeg stratega…..
        Npr. Montoya je u Williamsu 2002., imao 7 PPa (od toga 5 uzastopnih, od Monaka do Francuske), isto koliko i MS, samo što nijednu PP nije pretvorio u pobjedu.
        A sa Benzom je potpuno drugačija situacija. Svi su pouzdani (osim Honde), ali su spori u odnosu na Benz (do Ferrarija ove sezone).
        Lewis popije kaznu, starta iz boxa, uz malo sreće završi 2-3 bez problema.
        Nico flat-spota gumu, ode u box odmah na početku trke, vrati se zadnji na stazu i završi takođe na podiju.



        3
        3

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Hakkinena da, ali DC? Ozbiljno?
        Danas na gridu ima bar 5 vozača boljih od DC-a, još sam malo i rekao.
        To je ko da kažeš da Ham ove god mora dobiti Bottasa Vettela i Kimmija.
        2001 nije bio NLO, samo je MS imao 123 boda, a drugi DC 67.
        Realno jednio je 2003.bilo knap prvenstvo



        3
        3

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ozbilljno.
        Jbte, kako ne kontate?
        Ima ih možda i više od 5 koji su bolji od DCa. “Možda” čak i 10, apsolutno nebitno.
        Ali DC je 2000. vozio možda najbolji bolid (zajedno sa Hakkinenom), a 2001. takođe vrlo vrlo dobar bolid.
        A ta petorica (ili više njih) su 2014-2016 vozili bolide koji su u najboljem slučaju bili 0,5sec iza Benza. Još jednom da ponovim, ako nekom nije jasno, dakle, ” u najboljem slučaju”.
        Jbmu, jel’ moram crtat neke stvari??
        I dalje sam stava da 2001. Ferrari nije bio NLO. Ako i jeste, puuuuno manje nego 2002. i 2004. 2003. je najbolji auto po meni bio Williams-BMW (za nijansu).



        1
        1

        0
    • Rover
      zjurina Prikaži

      @Renault

      “…Sam si rekao da ga ne volis i tjt a npr da SV presao u Merc iz RBa a da je lujo osta u Mcl ti bi dizao SV u nebesa jer njega volis ili nezzz koji ti je omiljeni vozac..”
      – SV trenutno, a prije njega samoga, uporedo sam navijao i za Massu i za njega, koliko god to čudno zvučalo.

      Tu moram priznati da sam nešto pristran, kad je Lewis u pitanju, jer je 2008.me titulu odnio ispred Masse “na guranje”.



      1
      1

      0
  9. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    f1zd samo sam pravio paralelu zato što svi zaboravljaju da kad njihov ljubimac pobjeđuje da pobjeđuje zato što obično dobije najbolji paket, a kad neko drugi pobjeđuje onda je to samo zato što ima najbolji paket.
    Ali u pravu si. Nisam se trebao tako izraziti. Bez obzira na sve SV je jedan od najboljih svih vremena.
    Poenta je da u F1 najbolji vozači voze za najbolje ekipe. Da bi postali šampioni svašta nešto im se mora poklopiti. Niko nije (osim Kimija) postao šampion a da nije imao najbolji paket čak ni MS. (bar ne u zadnjih 20 god koliko pratim formulu 1)



    1
    1

    0
  10. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    Ma da nije imao NLO pogledam stare snimke i vidim da ih odere ko macice pa taman izisao iz boxa s tezim bolidom, ok staze di se teze pretjece al nemoj….sada ispada da je msc imao bolid ko seb dns ili FA 2012,2010 i da je s takvim sve osvajao hahahhahaha
    Pa i seb je s zadnjem mista dolazio na postolje a nije imao NLO za TR,FI, LOTUS, MERC, ITD HAHAHHAA
    Jos kad si nadodao da je morao pobjedit buttona aeeee



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.