MON
ŠPA

Renault opovrgnuo nagađanja: Palmer će voziti za nas u Mađarskoj

Renaultov šef Cyril Abiteboul osjetio je potrebu uvjeriti Jolyona Palmera kako je njegovo mjesto u ekipi sigurno unatoč nagađanjima medija da je sve spremno za dolazak Carlosa Sainza.

“Potpuno sam odbacio nagađanja o tome da bi ga mogli zamijeniti u Mađarskoj,” rekao je Abiteboul za britanski Autosport.

“To nije dobro, pogotovo ne u nedjelju ujutro. Kad sam shvatio koliko su se te glasine proširile – raščistio sam situaciju i svima objasnio da u tome nema istine. Također sam to direktno rekao i Jolyonu.”

“Htio sam da mu to ne bude na umu prije početka utrke.”

Palmer se na VN Velike Britanije kvalificirao na 11. poziciju, ali je već u formacijskom krugu morao parkirati bolid zbog problema s hidraulikom.

Njegov timski kolega Nico Hulkenberg je završio na šestom mjestu, što je izjednačavanje Renaultovog najboljeg rezultata ove sezone.

“Jako nam je žao i vrlo smo frustrirani zbog onog što se dogodilo Jolyonu,” kaže Abiteboul.

“Siguran sam da je bilo potencijala da osvoji bodove, obzirom na Hulkenbergov tempo. Ekstremno nam je žao i ispričavamo se, ovo definitivno nije dobar trenutak.”

“Zna da ima našu podršku. Osjećao se dobro unutar bolida, unutar ekipe, a njegovo samopouzdanje je ponovo počelo rasti. No, potrebno je imati alate na raspolaganju da to isporuči na stazi.”

Komentiraj

4 komentara

 1. Renault Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Bilo bi bolje da uzmete sainza a sklonite ovo lijevo smetalo, hulk je itekako dobar ali po mom misljenju podcjenjen vozac, negdi san cita da je najtezi od cilog grida a znamo koliko 1,2,3kg viska znace u f1. Kladin se da bi sainz ima bar upola bodova koliko ih ima hulk.

  2  0
 2. MrDoomroom Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Renault bi profitirao da vozi samo sa jednim bolidom :)

  9  0
 3. f1zd Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Ali ne i u Belgiji….
  Zašto bi netko mijenjao vozača jednu utrku prije stanke…

  2  0
Povratak na vrh

Anketa

Koga bi iduće sezone voljeli vidjeti u Ferrariju?

Rezultati

Loading ... Loading ...