Grosjean: Haas je pobijedio na “drugoj” VN Austrije

Vijesti

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Romain Grosjean odvojio je Mercedes, Ferrari i Red Bull iz današnje utrke te rekao kako je njegova momčad osvojila drugu VN Austrije, budući da je on danas bio najbrži od ostatka. Inače, Haas je ovog vikenda nastupio s unaprijeđenom verzijom Ferrarijeve pogonske jedinice, a koju će tim iz Maranella ubaciti u svoj bolid za sljedeću utrku.

Grosjean je odradio dobar start danas, pa se tako u početku utrke nalazio na četvrtom mjestu, no mjesta je ipak morao predati Raikkonenu i Hamiltonu, koji nisu imali velikih problema pri obilaženju. Francuz ističe kako je veoma zaodovoljan utrkom te da su “pobijedili” u drugoj velikoj nagradi Austrije.

“Bilo je zaista dobro. Odlična prva polovica kada sam bio četvrti. Bilo je to nekoliko zanimljivih krugova, slično kao 2013. Bio sam veoma zaodovoljan s bolidom, mogao sam se igrati s njim. Očito je da nije bilo realne prilike da iza sebe zadržim Raikkonena i Hamiltona, no imao sam sjajnu borbu s Perezom. Bio je veoma brz i morao sam pritiskati do kraja. Auto se dobro ponašao. Bilo smo najbolji od ostatka – mogu reći da smo pobijedili u Formula 1 grand prix 2 utrci”, našalio se Grosjean na kraju.

Ovim je rezultatom Francuz preskočio timskog kolegu Magnussena u ukupnom poretku, te se sada nalazi na 12. mjestu izjednačen sa Strollom.


Odgovor

2 komentara

  1. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Jer mi može netko pojasniti na koju foru je Hass dobio prije Ferrarija novu unaprijeđenu specifikaciju motora=?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.