Sainzu tri mjesta kazne za VN Azerbajdžana

Carlos Sainz je zaradio kaznu od tri mjesta na gridu za sljedeću utrku Formule 1 – VN Azerbajdžana. Vozač Toro Rossa je između drugog i trećeg zavoja imao kontakt s Romainom Grosjeanom, zbog čega se izvrtio, izbacio sa staze Felipea Massu i završio u ogradi.

Španjolac tvrdi da nije mogao vidjeti Haasov bolid koji mu je bio u mrtvom kutu u retrovizorima, ali Carlos je ipak proglašen krivim.

“Vozač bolida 55 je tvrdio da je provjerio svoje retrovizore, ali bolid 8 je bio u njegovom mrtvom kutu pa ga stoga nije vidio.”

“Bez obzira na to i na naš zaključak da sudar nije izazvan namjernim činom vozača bolida 55, smatramo da je njegova pretpostavka, kako nije bilo bolida pokraj njega pa se stoga mogao pomaknuti na taj dio staze, bila neoprezna i potencijalno opasna.”

“To je dokazano sudarom bolida 8 i 19, što je direktan rezultat ovog incidenta, koji je uzrokovao odustajanje bolida 19”, stoji u izvješću sudaca.

Sainz je dobio i dva kaznena boda što njegov zbroj podiže na sedam u periodu od posljednjih 12 mjeseci.

F1puls je otvorio svoj webshop. Jednostavno, brzo i jeftino do majica s F1 motivima.Legends live forever- Pogledaj majice i cijene
- Najprodavanija majica

Komentiraj

2 komentara

  1. dFixxx3r Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    pošteno. sviđa mi se odluka. nije drakonska, simbolična. a naglašava krivicu i upozorava da treba biti oprezan, čuvati sebe ali i druge.    4

    0
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...