Lauda može prepoznati prvaka kad ga vidi, a ove godine Hamilton to nije

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 7 godina 2 min 21 komentara

Mercedesov šef Niki Lauda tvrdi da je najveći favorit ove sezone Ferrarijev Sebastian Vettel. Nakon odvoženih šest utrka ove sezone Lauda, koji se pridružio Mercedesu 2012. godine, misli da je upravo Vettel najveća prijetnja Mercedesu, i da su sve šanse da osvoji prvenstvo na njegovoj strani.

Iako je svjestan da ima još dosta utrka do kraja sezone i da se svašta može dogoditi, njegova izjava nije iznenadila fanove F1, koji su vidjeli Vettelove vožnje u zadnjih nekoliko utrka.

Toto Wolff i Lewis Hamilton tvrde da Ferrari ima trenutno bolji bolid, i vjerojatno stvari neće ići u korist Mercedesu tijekom sezone. Vettel trenutno vodi u poretku vozača s 25 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Hamiltona i ove sezone je završavao samo na 1. i 2. poziciji u svim utrkama. Iako je i Bottas osvojio jednu utrku – ne može se reći da je prijetnja ovoj dvojici.

Tako se pojavila i sumnja, posebice poslije Monaka, da Ferrari favorizira Vettela na štetu Raikkonena, i da se zna koji vozač ima prioritet u biranju strategije.

“Vettel je pobijedio jer je bio brži kad je Raikkonen stao. Izgledam li sretno? Ferrari će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Oni su bili savršeni, a mi nismo. A što se tiče prvenstva, ono ide u korist Vettelu, ali ima još utrka do kraja,” izjavio je Lauda.

Austrijanac vjeruje da je prvenstvo već gotovo ako Vettel ne bude imao nikakvih mehaničkih problema.

“U ponedjeljak sam bio još ljutit, no sada moramo pronaći pravu opciju za gume. Ali, jedna stvar je jasna – Vettel mora imati kvar, inače je gotovo. Ferrari izgleda nezaustavljivo i ako se to nastavi, bodovna razlika će biti golema,” nadodao je Niki.


Odgovor

21 komentara

  1. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Kad nesto wolff kaze nekako mu ne vjerujem, ali kad je lauda reko ipak to ima neku tezinu, kakvim god neko smatrao laudu, ipak njegove rijeci imaju tezinu



    7
    7

    0
    • Maurizio Arrivabene
      Kuštelaar Prikaži

      Nemaju, stvarno nemaju. Svasta je izgovorio u zadnje dvije godine da se jednostavno da zakljucit da stvarno nemaju tezinu! :/



      4
      4

      0
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      ma jok. lik lupeta očito. captain obvious :D
      on je marketinška luda mercedesovog tima, tu je da senzibilizira navijače sa mercedesom koji je kao tim friški igrač. on daje dodatnu notu tradicije i uspjeha.
      a daju mu da lupeta jer pili naopako konstantno i stvara eventualnu psihološku prednost.
      bljak. nevolim takve poslovne strategije


      0
      0

      0
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Ja isto znam prepoznat sranje kad pročitam određeni tekst.
    Koju on funkciju ima osim laprdanja svakojakih gluposti za koje je još i plaćen? Da je u Saboru još bi i razumio (sarkastičan smajlić).



    8
    8

    0
  3. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    Sve mi to zvuci samo kao prebacivanje pritiska s jedne na drugu stranu..Ferrari ovo Mercedes ono..bit ce do kraja jos i kazni za Ferrari..vjerojatno ce Mercedesu jos doc neke staze koje im ne idu na ruku..prerano je on poceo filozofirat o favoritima..Baljezganje i prebacivanje tereta favorita



    4
    4

    0
  4. avalon Prikaži

    znači 3 X prvak laprda , izgovara riči koje nemaju nikakvu težinu ? čitam i vidim da iskustvo govori iz njega i sve ima realne osnove jer ….. npr “A što se tiče prvenstva, ono ide u korist Vettelu, ali ima još utrka do kraja,” šta je ovde krivo ( bez težine/reale ) izrečeno ? ide li prvenstvo u korist seba makar trenutno ? ima li još 14 trka do kraja ? mislim da odgovor na oba pitanja DA ! je li točno i ovo “Ali, jedna stvar je jasna – Vettel mora imati kvar, inače je gotovo. Ferrari izgleda nezaustavljivo i ako se to nastavi, bodovna razlika će biti golema,” izgleda li ferrari trenutno nezaustavljivo i ka da mu svaka staza paše ? ako nastavi nezaustavljivo ka dosada šta može seba zaustavit u osvajanju 5. titule osim nekih kavarova koji će za sobom povuć kazne šta će ga koštat bodova koji mogu uzrokovat gubitak titule . šta tu nema “težinu” kad je posve realno , ne brbljanje nekog neiskusnog lika ? trebalo bi razlučit laudine izjave kojima pila naopako od onih kad je recimo ozbiljan jer vidi šta se dešava u ovom trenutku . primjer između iskustva i nas “običnih smrtnika” … kad je hakkinen prilikom povratka honde u McL i F 1 izjavija da će timu trebat bar 3 sezone da “proradi” fanovi su pisali kao mika brblaj , a danas se pokazalo da je mika itekako zna šta priča . niki je još stariji, iskusniji pa stoga…..



    14
    14

    0
  5. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ono kad se ‘izjava’ iz naslova ne može pronaći u tekstu…



    17
    17

    0
  6. zigorec Prikaži

    Od kada znam za sebe i F1 obožavao sam Laudu i cijenio sve što je napravio u karijeri, i kao vozač i kasnije, a pogotovo od kada sam gledao film “Rush”, jer mi je to objasnilo neke stvari koje nisam razumio kao klinac. Prijašnjih se godina znao nalupetati gluposti, ali to se uvijek moglo iščitati i kao pretjerani oprez. Sadašnja mi izjava donekle djeluje u toj razini, uz ogradu da trenutni rezultat daje za pravo za takve riječi. Međutim, u tome prepoznajem i javni poziv Hamiltonu da se konačno trgne jer da još nije sve izgubljeno. Dakle, kao i uvijek, psihološki rad (ili rat) na Laudin način. Ne doživljavam to kao negativno, ipak je on sada Mercedesov čovjek (kao što je nekada davno bio Ferrarijev).



    2
    2

    0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Lauda je stariji kit (najstariji u ekipi) pa ima mogućnost malo otvorenije govoriti.
      Nešto u stilu legendarnog starčeka iz isto tako legendarnog crtanog romana:
      “Suviše sam star da bih ti mogao pomoći, ali dat ću ti jedan savjet:
      Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti “



      12
      12

      0

  7. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Psihološke igre.
    Prebacuje teret favorita na Ferrari.
    To je jedino što im je preostalo.
    Nadati se talijanskoj sklonosti ka brljanju.



    11
    11

    0
  8. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Nakon 3 godine dominacije u kojoj nisu mogli promašiti ni timski ni pojedinačno,sada kad su se uhvatili u zamku vlastite prepotencije i našli se za njih u potpuno novoj sitaciji,sklon sam povjerovati Laudi da im nije lako.Wolff nabija po stolu ko blesav,Lujo je njemi film i nema više onih dubokoumnih izjava tipa-Dolazim pobjeđivati-,Sky-jevci odjednom govore za oktavu više-valjda ih stislo oko muda-a neopterečeni Bottas u svom filmu,šuti i vozi.
    U svakom slučaju držim fige da ih Ferrari potuče bez obzira na posljedice.Mislim Brexit 2 ili godina žalosti-najmanje-u Gordom Albionu. :D



    13
    13

    0
  9. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Nisi tako pričao lani o Ferrariju…što se tiče tvog komentara Ferrari vam je zapaprio i krenuo je u 6. brzini i sad ste se malo pogubili….Ferrari je 100% spreman da ovu sezonu on osvoji. Ne vidim po čemu bi pao kroz sezonu Ferrari…Wolf je i sam izjavio da je dominacija Mercedesa gotova.



    6
    6

    0
  10. Blue Flag
    Seb05 Prikaži

    a drame ga u Mercedesu pravo, tek šest utrka odvozeno oni se skroz sas…



    2
    2

    0
  11. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Glup naslov, pa gdje je to rekao Lauda… naslov bi trebao biti Ferrari izgleda nezaustavljivo


    0
    0

    0
  12. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Vratite prvaka.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.