Kimi Raikkonen na pole positionu za VN Monaka!

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 4 min 66 komentara

Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen je odvozio najbrže vrijeme kvalifikacija za sutrašnju VN Monaka, što je prvi pole position za Finca nakon devet godina i 128 utrka (VN Francuske 2008.)! Društvo će mu u prvom startnom redu praviti timski kolega Sebastian Vettel.

Q1

Max Verstappen je odvozio najbrže vrijeme prve kvalifikacijske runde u Monte Carlu. Nizozemac je imao minimalnu prednost ispred Ferrarijevih vozača koji ovog vikenda pokazuju odličnu formu Ferrarijevog bolida na ulicama Kneževine. Mercedesi su se ponovno mučili – Bottas je bio peti, a Hamilton tek deseti.

Na drugom kraju tablice nije bilo velikih iznenađenja. U posljednjim trenucima Q1 eliminiran je Esteban Ocon, potom Jolyon Palmer koji je još jednom kasnio gotovo sekundu za svoju momčadskim kolegom, zatim Lance Stroll i dva Saubera. Marcus Ericsson je u zadnjem krugu prilikom prolaska šikane stražnjim lijevim kotačem dodirnuo ogradu čime je oštetio ovjes svog bolida i okončao nastup prije kraja runde.

Eliminirani: Ocon, Palmer, Stroll, Wehrlein, Ericsson.

Q2

Puno zanimljivija bila je druga kvalifikacijska runda koja nam je priuštila jedno veliko iznenađenje. Na vrhu su još jednom bila dva Ferrarija, ali interesantno je bilo u borbi za prolazak u Q3.

Lewis Hamilton se tijekom čitave runde žalio na svoj bolid s kojim nikako nije mogao postaviti vrijeme među prvom desetoricom. Britancu je bolid najprije proklizao u Massenetu, a u jednom od sljedećih pokušaja i na izlasku iz Casino Squarea. Trostruki svjetski prvak je nakon toga ponovno momčadi javio da bolid ne funkcionira kako bi trebao, a odgovor na to je bio da mu je ostao još samo jedan pokušaj za prolazak u treću rundu. U posljednjim trenucima je svoj bolid u ogradu kompleksa bazena poslao Stoffel Vandoorne, suci su pokazali žute zastave, što znači da se vremena više nisu mogla promijeniti. Lewis Hamilton je tako ostao na 14. mjestu, ispred Felipea Masse koji nije stigao odvoziti pravi brzi krug. U Q2 su još ispali Daniil Kvjat, Nico Hulkenberg i Kevin Magnussen. S obzirom na kazne za Vandoornea (+3 mjesta) i Buttona (+15 mjesta), po dvije pozicije će zaraditi Kvjat, Hulkenberg i Magnussen, a po jednu Hamilton i Massa.

Eliminirani: Kvjat, Hulkenberg, Magnussen, Hamilton, Massa.

Q3

Kimi Raikkonen je odvozio najbrže vrijeme u prvim pokušajima, a prednost ispred drugoplasiranog Ricciarda i trećeplasiranog Vettela je iznosila čak sedam desetinki. Bottas je bio četvrti, a slijedili su ga Max Verstappen, Sergio Perez i Carlos Sainz. Grosjean i Button su na stazu izašli tek pred kraj treće runde kvalifikacija.

Kimi je u sljedećim pokušajima dodatno poboljšao vrijeme koje je na kraju iznosilo 1:12.178, čime si je osigurao prvi pole position nakon VN Francuske 2008. Sebastian Vettel je ipak bitno popravio svoj nastup te je za timskim kolegom kasnio tek četiri stotinke. S obzirom na formu koju je ovog vikenda u Monaku pokazivao W08, odličan posao je napravio trećeplasirani Valtteri Bottas koji je kasnio samo dvije tisućinke za Sebastianom Vettelom.

Četvrto i peto vrijeme su odvozili Max Verstappen i Daniel Ricciardo, s naglaskom da je Nizozemac bio pola sekunde brži od svog momčadskog kolege. Sainz je bio vrlo dobar šesti, a slijede ga Sergio Perez, Romain Grosjean, Jenson Button i Stoffel Vandoorne. Belgijac nije nastupio u Q3 zbog udesa s kraja druge runde kvalifikacija, te će mu se obračunati tri mjesta kazne koju je u Španjolskoj zaradio udarivši u bolid Felipea Masse. I njegov timski kolega također ima kaznu za Monako; 15 mjesta zbog promjene MGU-H i turbopunjača.

 

1 Raikkonen Ferrari 1:12.178
2 Vettel Ferrari 1:12.221 0.043
3 Bottas Mercedes 1:12.223 0.045
4 Verstappen Red Bull 1:12.496 0.318
5 Ricciardo Red Bull 1:12.998 0.820
6 Sainz Toro Rosso 1:13.162 0.984
7 Perez Force India 1:13.329 1.151
8 Grosjean Haas 1:13.349 1.171
9 Button McLaren 1:13.613 1.435
10 Vandoorne McLaren   –
11 Kvjat Toro Rosso 1:13.516
12 Hulkenberg Renault 1:13.628
13 Magnussen Haas 1:13.959
14 Hamilton Mercedes 1:14.106
15 Massa Williams 1:20.529
16 Ocon Force India 1:14.101
17 Palmer Renault 1:14.696
18 Stroll Williams 1:14.893
19 Wehrlein Sauber 1:15.159
20 Ericsson Sauber 1:15.276

 

Utrka se vozi sutra u 14 sati.

 

Kvalifikacijski dueli među vozačima iste momčadi

Hamilton     3
Bottas       3

Vettel       5
Raikkonen    1

Ricciardo    3
Verstappen   3

Perez        5
Ocon         1

Massa        6
Stroll       0

Alonso       5       Button       1
Vandoorne    0       Vandoorne    0

Sainz        4
Kvjat        2

Grosjean     3
Magnussen    3

Hulkenberg   6
Palmer       0

Wehrlein     4       Ericsson     2     
Ericsson     0       Giovinazzi   0

Odgovor

66 komentara

  1. Mateo300 Prikaži

    yyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh kimi’s back



    18
    18

    0
  2. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Kimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, Ferrrari, Vettel do njega…………FANTAZIJA!!!!!!! Savršeno!!!



    12
    12

    0
  3. Charles Leclerc
    Adro Prikaži

    BWOAH,predobro da bi se komentiralo!



    11
    11

    0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Azavi Donator Prikaži

    wuuuuuhhhuuuu, yes yes yeees. Napokon nakon 9 godina. Get in Kimiii



    9
    9

    0
  5. Formula1
    f1zd Prikaži

    Odličan Ferrari, Mercedes iznenađujuće dobar.
    Valjda ne mogu ovo prosuti sutra.



    3
    3

    0
  6. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Bravo Kimsone, bravo Ferrari.



    4
    4

    0
  7. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Bit ce dobro ako F1pulsov server prezivi ovaj vikend. Najbolje kvale do sada. Kimi care vratio si se napokon!!!! Kako mi je drago zbog njega, sretan sam kao malo dijete. Bravo Vettel, a bravo i Bottas.



    14
    14

    0
  8. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Fala k….. da si se probudio. Savrsen krug. Najveci razmak izmedu osvojenih pole positiona. Bottas dobar, Vettel isto, Hamilton zakazao, Stoffel sve napravi dobro i onda razbije bolid. Pohvale i starom liscu Buttonu.



    3
    3

    0
  9. Shell
    ferrari-bosna Prikaži

    Tooooooo konacno, neće valjda sutra uprskat ko u rusiji. VRijeme je za 1/2 . A jos bi bilo bolje da kimi pobijedi sutra. Mada moram priznat da je bottas iznenađujuće bio dobar. I nadam se da sutra max neće napravit havarija na startu, a mogo bi….



    10
    10

    0
  10. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Hamsterovi na aparatima!!!!!! Hahahahahaha #forzakimi #forzaseb #forzaferrari



    17
    17

    0
  11. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Sutra Max barem dvojicu izbacuje iz utrke na startu…



    6
    6

    0
  12. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Kimi…uvijek uz tebe….



    6
    6

    0
  13. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Ferrari prvi startni red. Savršenstvo.

    Ne ponovila se Rusija ???



    11
    11

    0
  14. James Hunt
    herr_Mihael Prikaži

    Kimi majstore volim te!!!



    13
    13

    0
  15. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ajmo Kimi sutra po pobjedu i molim te da nastavis do kraja sezone ovim tempom….Fali jos jedan ferrari u borbi ??



    6
    6

    0
  16. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Bravo, Kimi. Uljepša mi dan. Samo još da sutra uzme pobjedu. Opet Max uvjerljiv ispred Daniela, zanimljivo. “something or someone doesn’t want me to win this year” hehehe Lewis i Heat sada gledaju Alex Jonesa
    Takodje, pohvale za live chat. Malo je reći koliko je koristan i efikasan.



    9
    9

    0
  17. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Samo se nadam da će sutra na startu crveni biti hladne glave… u suprotnom bi moglo biti itekakve drame… a to bi se moglo desiti ako Vettel bude bolje startao od Kimija.



    6
    6

    0
  18. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Pa nije valjda da se Kimi napokon probudio :D
    Svaka čast, nakon 9 godina prvi pole i to kakav pole, fenomenalan krug u fenomenalnoj borbi. Sad samo da se bolid ne pokvari, da se ne zasere start i pobjeda bi trebala biti tu.
    Nevjerojatno guste i uzbudljive kvale, prva trojica u 45 tisućinki, ludilo. Bit će sjajno sutra u utrci :thumbs:
    Red Bull je izgledao sjajno na početku kvala, poslije su nažalost ipak izgubili korak za Ferrarijima i Mercedesom, tj. Bottasom, ali realno ove 3 desetinke zaostatka Verstappena nije puno i uz dobar start se može ugrabiti i podij.
    Pohvale za Sainza, best of the rest sa samo desetinkom zaostatka za Riccijem.
    McLareni su očekivano bili dobri, ali dva bolida u Q3 je i iznad očekivanja. Stvarno je šteta što se Vandoorne razbio na kraju Q2, bio je jako brz dotad i mislim da bi mogao čak konkurirati za best of the rest poziciju, tj. P6 u ovom slučaju. Button je također odradio dobar posao, nažalost, mora startati zadnji.
    Hamilton je ovog vikenda potpuno izgubljen, danas najgori dosad. Žuta zastava zbog Vandoornea uništila mu je krug, ali i da ga je mogao završiti, pitanje je bi li se uopće provukao u završnu rundu. Bit će svakako zanimljivo pratiti njegovu utrku.



    6
    6

    0
  19. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Kimi je danas “ubio” .. ubiooo… :P nisam ni znao da je prošlo čak 9 godina i 128 utrka od njegovog zadnjeg polea i uzdigao se poput feniksa na stazi koja i nije blagonaklona Ferrariju.. eh, kad sam već krenuo s velikim brojkama neka se skine i onaj neslavan rekord od posljednje crvene pobjede u Monacu, davne 2001.
    a sutra?? neka start Kimija i Seba bude odličan, bez ikakvih kontakata. čak i potpisujem monotonu utrku samo da se završi crvenih 1-2 i na podiju :D
    ali, monotona neće biti – definitivno.. više je razloga za to..
    PRVO – što god da se dogodilo Lewisu danas u kvalama i da završi 14. ( :D ) dodatno će začiniti utrku i moglo bi biti majstorskih njegovih poteza, ako se ne spuca na startu..
    DRUGO – sva trojica debitanata su već očešala svoje bolide tijekom vikenda.. kolike su vjerojatnosti da to isto i na ponove? (Stroll, posebno gledam u tebe i u tvoj playstation dio :D )
    TREĆE – Palmer – suvišno je išta komentirati.. ili će se on zabiti, ili netko u njega.. samo čekam žuti bolid u zidu i SC..
    ČETVRTO – hoće li mad Max konačno preživjeti ovu utrku??
    PETO – koliko će dugo trajati ultrasoft i kad ću ekipe ići po supersoft.. u zadnjih 10 krugova??
    p.s. zaboravih pohvaliti Sainza – tek sad skužih, 6.mjesto :D i, kao što sam očekivao McLaren u Top 10, i ne jedan, već dva.. šteta samo što Button starta zadnji.. pohvale i Bottasu, Grosjeanu, sa svim silnim izlijetanjima, i Perezu..
    Forza!!! :D



    9
    9

    0
  20. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    Bez rijeci..Bravo Ferrari..Bravo Vettel..a posebna hvala i cestitke Kimiju radi srece koju mi je izazvao kad sam doznao za PP.. :D :D :D ..jos sutra 1-2 i odlicno :D :D ..svaka cast!!

    P.S – Fulao prognozu za PP za 0:00:035..ahhh..nema veze :)



    4
    4

    0
  21. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    gledam naslov i imam deja vu. kao pa nemoguce, kak haha toooo

    mogli bi kimi i seb i 2018 bit u ferariju
    fkt dobra kombinacija. ovaj priča i trudi se. ovaj šuti i boli ga kifla. zna vozit. malo gubi motivacije ali taman toliko da se ne umješa u sebove ambicije za naslov.
    nadam se da seb neće bit sutra napaljen na prestizanje kimija u utrci. da ne završe oboje prerano.



    6
    6

    0
  22. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    Ako zavrsi 1-2 za Ferrari, mora bit Seb-Kimi..



    5
    5

    0
  23. Nelson Piquet
    Octanefreak47 Prikaži

    Kimi ljuta travo sarevita gujo! Nema dalje…



    3
    3

    0
  24. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Čestitke Ferrariu jednostavno su ovdje najbrži i stvarno bi bilo žalosno da nisu iskoristili tu prednost. Sve u svemu zna se da Vettel mora završiti ispred Kimia na kraju na ovaj ili onaj način.



    1
    1

    0
    • Shell
      ferrari-bosna Prikaži

      E bas bi voli da sutra kimi pobijedi i to ispred vettela da zapusi usta ovi koji tvrde da vettel mora biti ispred njeg. Ali, ko gubi ima pravi da se ljuti…



      4
      4

      0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Ovo je baš zajebana situacija za Ferrari, ako se utrka bude vozila na ovim pozicijama na kojima je njihov dvojac. Takva odredba bi navukla strahovit gnjeva navijača. Ono, ipak je to kimi, posljednji ferrarijev prvak, nikada se ne žali, radi i čuti. Sa strane višeg interesa, odluka nije teška. Sve u svemu, ljudski, Ferrari bi bio dno ako bi povukao takav potez. Što, ruku na srce i nije im strano. Opet, ja očekujem da se kimija neće dirati u tom slucaju.



        9
        9

        0
      • Dan Gurney
        CrashOverride Donator Prikaži

        Sve osim pustanja vozaca broj 1 koji ima 50+ bodova nakon ovako malo utrka bi bilo ravno porazu.. Kimi bas nista nije napravio u borbi s meckama ove godine.. A budimo realni, cuvanje ledja Vettelu mu je posao..



        1
        1

        0
      • avalon Prikaži

        zašto se stalno potencira to kako je kimi posljednji prvak ferraria ? sad bi zbog toga trebalo da pobjedi ako se tako “slože” okolnosti npr SC za što ima poprilično šansi i eventualno “krivo” misto na kojem bi bili ferrarii u takvoj situaciji ? nemam ništa kontra kimija no izgleda sve šta finac napravi baca mnoge u delirij . odvozija je odlične Q , to se veliča , a “zaboravlja” da mu je za taj PP 1 trebalo 128 trka , DEVET godina ! ferrari čeka titulu takođe DEVET godina i t je fanovima tragedija , a nije tragedija šta kimi toliko godina čeka P 1 !?!?!? možda bi se sad trebalo “igrat” sa pobjedom ? neka kimi pobjedi pa makar na kraju sebu falili ti bodovi za eventualnu titulu koju u ferrariu čekaju evo već 10. sezonu jer ljudski bi bilo dno da finac propusti njemca . “Što, ruku na srce i nije im strano.” kako piše forumaš vlado , a “zaboravlja” ( možda i masu drugih ) 2007. kad je massa starta sa P 1 , kimi sa P 3 pa ga je felipe propustija u 49. krugu i tako je finac osvojia tu “zadnju titulu” ( i svoju jedinu ) za ferrari . je li to i te 2007. takođe ljudski bilo dno ? tim više šta je postoja dogovor kojega će vozača ferrari podržat posli italije . tada to šta im “nije strano” donilo titulu kimiju i ferrariu , a i bilo je OK zar ne ? jer kimi je bija u pitanju …. kako je čudna logika navijača , fanova … npr stroll ka rookie se razbije na FP ( i ocon danas i vandoorne pa ? ) i razapinjanje , a iskusnjara kimi posli 9 godina ( 128 trka ) starta sa P 1 i “otvara se šampanjac” ?!?!? a šta ako npr ( s obzirom da u MC starta sa P 13 ) LH osvoji tek 5. misto sa zbog “ljudskog dna” pojedi seb i odmakne lewisu 21 bod šta je poprilično s obzirom na formu ferraria ? bi li to bilo OK u borbi ta titulu ? ili da “ljudski” pobjedi kimi i ostane 3. ili 4. u plasmanu , a seb odmakne lewisu umisto 21 tek 14 bodova ? a šta ako se LH npr primakne pa ga bottas propusti i englez završi 3. ? tj 9 bodova iza seba ? naravno , ovo zadnje je špekulacija ali 78 krugova na ovoj zhbnoj stazi svašta se može izdogađat . možda se opet “dogodi” i massa ;)



        1
        1

        0
      • Max Verstappen 1
        vlado Pretplatnik Prikaži

        Avalon, naravno da mi je jasna ta hard core strana. Ovo samo moja mekša strana pokušava podržati kimija u vidu da ako je ispred tako treba i ostati. Da se razumijemo, Kimi treba ostati ispred samo ako je zasluženo tu, ne zbog prijašnjih uspjeha. Dalje, priča o godinama bez pp=povlačenje iz f1 i lotus. Nije da je u svim tim godinama ima Mercedes pa gubio. Dobra poanta za tu 2007. Da budem jasan, ovu su moje simpatije ka kimija koju se se razvile posljednjih sezona i zelim mu pobjedu sutra, onako ljudski. Vjerojatno se ne sjećaš ali pamtim da smo obojica bili kontra euforije za vrijeme kimijevog povratka u lotus, tako da sa moje strane nema govora o fanatizmu. Na kraju, Ferrari i titule ispred svega ostalog, jer empatijama nema mjesta. A možda, ali samo možda da bi bilo mjesta za tako nešto ne možeš sebi dozvoliti skoro 10 godina da te gaze, difuzori, limenke, i neki povratnici-mercedesi dok imaš neograničene resurse.



        4
        4

        0
      • Ayrton Senna
        Beethoven87 Donator Prikaži

        Biti ce jako zanimljivo sutra ako vodeci zadrze startne pozicije nakon 1. kruga, odn. ako se utrka razvije s tim poretkom.
        Definitivno neugodna situacija za Ferrari. Je li prerano za timske odredbe? U ovako tijesnoj borbi s Merc, gdje bi svaki bod mogao biti presudan na kraju sezone, mislim i bojim se da nije… drugo bi bilo da su komotni kao Merc prijašnjih god. pa ih se pusti da se utrkuju…
        S te strane bi bilo logično da se propusti Vettel, a s druge, to je marketinški/PR harakiri…
        Olakotna je okolnost Hamiltonova pozicija…
        Opet, ruku na srce, di je bio Kimi do Monaca? Bilo da se mucio, ili Vettel rasturao, cinjenica je da je konstantno bio iza Vettela koji je vec stvorio dosta veliku prednost…

        Mislim da ce odlucit race-pace… Glavni cilj i fokus mora biti pobjeda 1-2, i to ce dirigirat situacijom…


        0
        0

        0
    • Alfa Romeo
      ferrari Prikaži

      Situacija za Ferrari nikad bolja i da Kimi završi prvi a Vettel drugi u čemu je problem?! Pa Ham kao najveći konkurent je daleko iza….Ham na ovoj stazi ne može napraviti nikakvo čudo a i bogami ispred sebe ima odlične vozače koji će ga teško pustiti(a i zašto bi)



      4
      4

      0
  25. Kristijan27 Prikaži

    Pratim F1 od 1989-te. Nikada se nisam uplitao u forume. Ali, jednostavno popizdim na statističare tipa Avalon. Momče, ako si ikada vozio i rekreativno formulu, kapa do poda. No, vjerojatno nisi. Vjeruj mi, jebeno je. Zašto bih volio da Kimi sutra pobijedi? Zato što je vrhunski vozač, a to što nema pole od 2008-me, koje jebene veze ima? Star je. Buaaaahaaahaaa! Mansell ih je sve oprao u četrdesetima i onda to ponovio u Americi. Gledajte. Vettel je od finca vjerojatno samo malo brži, Alonso je vjerojatno najbrži, Ham je prokleto jeben vozač…No, dok sam navijao za užasno brzog Montoyu Kimi ga je prao na gotovo svakoj utrci. I mrzio sam ga zbog toga. Danas se smijem. I nek pobijedi sutra.



    13
    13

    0
    • F1puls Portal
      Sarma Donator Prikaži

      Vettel je samo malo brzi od finca, HAHA… a Alonso je najbrzi eto ti znas ko je koliko brzi od koga, a seres tu protiv Avalona.



      6
      6

      0
    • avalon Prikaži

      Kristijan27 …. ti si vjerovatno vozija neku formulu ali da sam je i ja vozija onda ne bi popizđiva na “mene statističara” već bi mi skinija kapu do poda :):):) a koje sam ja to statistike navodija ? npr onu koja piše i na topicu “Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen je odvozio najbrže vrijeme kvalifikacija za sutrašnju VN Monaka, što je prvi POLE POSITION za Finca NAKON DEVET GODINA i 128 UTRKA (VN Francuske 2008.)! . jesi li zbog ove 2. rečenice u članku takođe popizdija na statističare portala ili ti samo moje ponavljanje toga ide na kur jer nisam ni rekreativno vozija neku formulu ? kakve veze ima šta vrhunski vozač 9 godina ( 128 utrka ) čeka P 1 ? dobro , nema . nema veze ni šta je vrhunski vozač koji je od svoje 2. sezone uglavnom vozija za top timove osvojia tek jedno prvenstvo , šta su ga “ubijali” fernando i seb u istim bolidima . ne “kiti” mi komentar nečim šta u njemu ne piše ( stari kimi ) , a ostalo ša je za tebe možda statistika je samo moje špekuliranje šta sam i naglasija . ako ti smetaju činjenice kako je ferrari “izbacija” kimija ka njihovog favorita za titulu 2007. to nije omalovažavanje nego jednostavno odgovor vladi na primjedbu “Sve u svemu, ljudski, Ferrari bi bio dno ako bi povukao takav potez. Što, ruku na srce i nije im strano. ” eto i on na kojega se odnosi moj komentar je moj komentar prihvatija razborito , racionalno za razliku od tebe kojega sam eto inicira da se upleteš ( mada to nikad ne radiš ) jer popizdiš na likove poput mene koji iznose činjenice , a nikad ni rekreativno nisu vozili formulu . a di se to vozi u HR , možda se neko od prisutnih želi okušati u tome ?



      1
      1

      0
  26. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Cestitke kimiju i mojima na q3. Zz



    3
    3

    0
  27. Ferrari
    Korisnik Prikaži

    Hoce li Kimi pobijediti? Zanima me sto mislite. Ja mislim da hoce.



    1
    1

    0
  28. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Prvenstveno, volio bih dvostruku pobjedu Ferrarija.
    Što se tiče vozača, volio bih da pobijedi Kimi, onako iskreno, ljudski, što kaže @Vlado.
    Ako bi Seb bio drugi a Hamdo tamo nedgdje 6-7-8, nije ni to loše.
    Vraćanje na prvo mjesto u konstruktorskom, Seb se malo odmiče Hamdi, Kimi se primiče Bottasu (i p opravlja samopouzdanje, iako je teško pričati o samopouzdanju kod osobe onakvog karaktera i u 38. godini života).
    Ne bi volio da bude timskih naredbi, ali ako ih bude, razumjeću tu odluku, Bože moj.
    Pogotovo ne bi volio da dođe do naredbi, ako bi Lewis odustao u nekoj gužvi na startu trke.
    Ako Kimi kojim slučajem zaspe na startu, te ga Seb preskoči, dobro, onda je sve jasno.



    3
    3

    0
  29. Sebastian Vettel
    Samo_Ferrari Prikaži

    Danas samo jako i pametno :)



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.