Button kažnjen s 15 mjesta

Jenson Button je kažnjen s 15 mjesta na gridu za VN Monaka nakon što je Honda morala promijeniti komponente njegove pogonske jedinice. To znači da će 37-godišnji povratnik u sutrašnju utrku vrlo vjerojatno krenuti s posljednjeg mjesta.

Honda je jutros potvrdila da je otkriven problem na MGU-H jedinici Buttonovog bolida, što zahtijeva zamjenu iste, ali i turbopunjača. Budući da su oba elementa peti po redu (Button nasljeđuje Alonsove komponente), Jenson je zaradio 10 mjesta kazne za prvo korištenje pete komponente nekog od elemenata, te još pet mjesta za uzimanje nekog drugog elementa po peti puta.

Osim ovoga, Honda je nešto ranije promijenila MGU-K na Vandoorneovom bolidu, ali je to tek treći po redu pa mladi Belgijac (za sada) prolazi bez kazni, barem kada je riječ o elementima pogonske jedinice. Podsjetimo, 25-godišnjak za VN Monaka također ima kaznu i to tri mjesta na gridu, koju je zaradio udarivši Felipea Massu na VN Španjolske.

F1puls je otvorio svoj webshop. Jednostavno, brzo i jeftino do majica s F1 motivima.Leave me alone!- Pogledaj majice i cijene
- Najprodavanija majica

Komentiraj

3 komentara

 1. ferrari-bosna Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Eh ovo nisam znao da jedan vozac naslijeđuje komponente drugog  1

  0
 2. r.u.m. Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  I šta više nekom treba objašnjavat zašto je Alonso otišao voziti neku drugu kategoriju.Ova Honda je groblje.  8

  0
 3. monkeyseat Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Već sam se zabrinuo da Honda nema problema. Za kaznu nek dodaju +15 Alonsu na Indyju. Tamo će lakše to nadoknadit nego u MC-u.
  Evo jednog ludog razmišljanja: šta ako se desi čudo i Alonso ostane u SAD-u, a Button ostane vozit za McL do kraja sezone :-)  8

  0
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...