Pirelli bi mogao promijeniti alokaciju za VN Velike Britanije, upitna je tvrda mješavina

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

U Pirellijevom sjedištu u Milanu će se danas održati sastanak kako bi se odlučilo treba li raditi izmjene po pitanju alokacije guma za VN Velike Britanije, odnosno treba li ići prema mekšim varijantama jer najviše dilema trenutno ima oko tvrde mješavine.

Najtvrđe gume bile su na raspolaganju i za VN Španjolske, ali su se one pokazale neupotrebljivim. Vozači su nakon toga razgovarali s Pirellijevim menadžerom Mariom Isolom, a od talijanskog dobavljača su tražili manje tvrdih mješavina u budućnosti, te su željeli promjenu za VN Velike Britanije na kojoj bi upravo ta komponenta trebala biti jedna od ponuđenih.

Momčadi bi svoj izbor za Silverstone trebale potvrditi do četvrtka, ali dogovoreno je da će rok ipak biti produljen kako bi Pirelli odlučio hoće li uopće tvrda mješavina biti dostupna na Otoku.

“Pravilnik kaže da moramo odrediti tri mješavine, a to su trenutno tvrde, srednje tvrde i mekane. Raspravljamo hoćemo se prebaciti na srednje tvrde, mekane i super mekane”, rekao je Isola.

“U Silverstoneu će to biti slobodan izbor pa je na momčadima da izaberu prave. Ako budemo išli u ovom smjeru, imat ćemo više ulazaka u boksove.”


Odgovor

2 komentara

  1. Ayrton Senna
    Soldado Prikaži

    Također sam procitao odnosno pogledao video na youtubu da bi se ovogodisnja VN Velike Britanije trebala voziti suprotno od smjera kazaljke na satu .


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.