Ocon: Mnogo toga se žrtvovalo da se nastavim utrkivati

Izdvojeno

Vettel-Ferrari

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Esteban Ocon nije zaboravio predanost roditelja koju su posvetili njegovoj karijere, navodeći da nekad stvari nisu bile tako lagane. Francuz je dobar dio djetinjstva proveo u kamp kućici da bi obitelj mogla zadovoljiti troškove utrkivanja.

Dvadesetogodišnji Ocon je imao debitantski nastup na VN Belgije prošle sezone, kada je zamijenio Ria Haryanta do kraja sezone u Manoru. Dolazak u Manor na polovici sezone itekako je bio težak zadatak za Ocona, pogotovo jer je za momčadskog kolegu imao već dokazanog Wehrleina. S Wehrleinom je teško izlazio na kraj, no unatoč tome, nakon što je potvrđeno da Hulkenberg napušta Force Indiju krajem sezone, Ocon je dobio čast da zamjeni Hulkenberga u Force Indiji pored puno više favoriziranog Wehrleina za to mjesto.

Iako je njegov napredak Formuli 1 zasad eksponencijalno rastući, put do toga inzistirao je mnogo žrtvovanja.

“Nije bilo lako.”

“Mnogo toga se žrtvovalo da se nastavim utrkivati. Živjeli smo u kamp kućici dosta vremena. Trebao nam je sav novac što smo imali da bi platili da se i dalje utrkujem. Bio sam jako sretan kad je Gravity Academy novčano podržala moju karijeru, a onda i Lotus junior Team u Formuli 3 i konačno Mercedes, zato što mi je to nedostajalo tijekom djetinjstva u kartingu.”

“Roditelji su vjerovali u mene i znali su da imam talenta za to. Kad bi se završio trkaći vikend, s kamp kućicom bi se parkirali ispred škole, tu spavali, školsko zvono bi me budilo da ustanem i odem na nastavu. Da, bili smo parkirani ispred škole.”

“Imao sam 11-12 godina. Bio sam sretan sto živimo u kamp kućici. Uživao sam u životu, išao sam na karting non stop i bilo mi je odlično.”, prepričao je ukratko svoje djetinjstvo Ocon.

Nakon prve četiri utrke u ovoj sezoni, Ocon još nije završio izvan bodova, što je mnoge impresioniralo, a danas ima priliku da nastavi taj niz.

Na kraju je progovorio o svom heroju iz djetinjstva, Michaelu Schumacheru, s čijim sinom je u kontaktu.

“Nikad nisam pričao s Michaelom, ali imam osjećaj kad pričam s Mickom da pričam s njim.”

“Uvijek sam navijao za Michaela. Rastao s njegovom kacigom. U kartingu sam vozio njegovu kacigu, potpuno crvenu, samo je moje ime bilo umjesto njegovog. Boja je se promijenila, ali dizajn isti i ostat će.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.