Wolff: Ne postoji čarolija kojom bi nestali Lewisovi problemi iz Rusije

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Mercedesov izvršni direktor Toto Wolff kaže da ekipa treba biti posvećena projektu 24 sata 7 dana u tjednu da bi pobijedila Ferrari na nadolazećoj VN Španjolske u Barceloni. Dok se razvija neizvjesna utrka u poboljšanju performansi ta dva bolida, Lewis Hamilton je iskusio neočekivano loš vikend u Rusiji gdje je završio tek četvrti.

Opće je prihvaćeno stajalište kako je Mercedes možda brži bolid, ali Ferrari bolje funkcionira na različitim gumama. U Rusiji su došli do pobjede, ali su isto tako izgubili prvi startni red po prvi put od početka hibridne ere 2014. godine.

“Uvijek uživam otići u Rusiju, ali to je bio nezgodan vikend za nas,” kaže Wolff.

“Prevladava osjećaj da imamo puno domaće zadaće kako bi poboljšali bolid da bude konstantan svakog vikenda. Imam osjećaj da idemo u pravom smjeru, ali ćemo trebati odrađivati 24/7 smjene kako bismo ostvarili konačan cilj.”

Osim Hamiltonovih problema s pregrijavanjem bolida, bilo je očigledno da se Mercedes muči s gumama na toj utrci – Hamilton više od Bottasa.

“Očekivali smo od Valtterija da se razvija iz utrke u utrku i on je to pokazao. Ekstremno se dobro ponašao nakon nekoliko lošijih trenutaka ove sezone i sada nakon uspjeha nije poletio u nebo.”

“Pole position je došao u Bahreinu, ali tada nije imao sjajnu utrku. Na to je odgovorio izvanrednom utrkom u Rusiji na svom tek četvrtom vikendu s Mercedesom. Tako je pokazao da je na pravom putu.”

Komentirao je i situaciju s Lewisom koji je cijelog vikenda bio sporiji od timskog kolege bez pravog obrazloženja.

“S druge strane, Lewis je imao teške kvalifikacije i utrku. Proveli smo vrijeme pokušavajući shvatiti što se dogodilo i zašto bolid nije bio onakav kakvog Lewis želi da se osjeća ugodno. Nema čarolije kojom bi se to riješilo, jednostavno moramo naporno raditi kao ekipa i posvetiti se detaljima.”

“Moramo mu pružiti sve alate potrebne kako bi obavio posao u idućim utrkama i bit ćemo usredotočeni na taj cilj.”


Odgovor

2 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Meni se čini da je Hamilton svoje loše perfomanse odlučio prikazati kao ‘pregrijvanje motora’, veliki je to ego…Budite sigurni da sad više neće govoriti o Bottasu kao izvrsnom i vrlo brzom kolegi, takve komplimente dijeli kolegama samo kad ih gazi po stazi.



    11
    11

    0
    • Formula 1
      data Prikaži

      pa cijelo auto mu se je pregrijavao………..to se lako moze provjeriti. neznam cemu teorije zavjere. ako ista, lewis je uvijek bio iskren. bahat, ali iskren



      9
      9

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.