Bottas nakon prve pobjede: Nadam se da je ovo samo jedna od mnogih

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 3 komentara

Valtteri Bottas je u četvrtoj utrci svoje pete sezone u Formuli 1 došao do prve pobjede, za koju se nada da neće biti jedina. Finac se tako učvrstio na trećem mjestu u poretku vozača s 10 bodova manje od timskog kolege Lewisa Hamiltona i 23 manje od Sebastiana Vettela.

“Sada kada imam prvu pobjedu, za koju se nadam da je prva od mnogo njih, znam kako to učiniti u Formuli 1. Sada očekujem samo bolje utrke.”

“Trebalo je nešto vremena, više od 80 utrka, ali definitivno je bilo vrijedno čekanja i učenja. Jako sam sretan. Teško je objasniti osjećaj, pomalo nestvarno. To je prva pobjeda i sav rad koji je uložen u ostvarenje toga je nevjerojatan.”

Ključni trenutak bio je sami start utrke kada je Bottas prestigao dva Ferrarija.

“Mislim da ovdje start iz drugog reda nije tako loš. Imao sam dobar start, malo bolji od dečki ispred. Uspio sam se namjestiti s unutarnje strane za prvi zavoj. To je bilo dobro, ali zapravo sam sretniji zbog ponovnog starta nakon sigurnosnog automobila.”

“Zadnjih 10 krugova sam zapravo od momčadi tražio malo tišine na radiju. Samo sam želio da bude malo više kao doma, lijepo i tiho. To je pomoglo, onda sam se mogao fokusirati na vožnju.”

Sebastian Vettel mu se u posljednjim krugovima približio te je u par navrata bio u dosegu uporabe DRS-a, ali Bottas tvrdi da nije osjećao pritisak.

“Samo sam pokušavao izvući najviše iz svakog kruga. Glavna stvar su bili vozači koji kasne čitav krug, probijanje kroz promet, ne gubeći puno vremena ili ne imati bilo kakve incidente s njima.”

27-godišnjak se zatim osvrnuo na svoj dolazak u novu sredinu te je sagledao širu sliku.

“Ova čudna prilika da se pridružim ovoj momčadi mi se ukazala na zimu, a oni su ovo danas učinili mogućim. Jako sam im zahvalan što su to omogućili.”

“Danas smo još jednom imali tešku utrku protiv Ferrarija, ali uspjeli smo ostati ispred. Imali smo nezgodan početak godine u borbi s njima. Danas je ponovno bilo tijesno. Uspjeli smo biti na vrhu, ali trebamo nastaviti pritiskati. Trebamo nastaviti završavati s oba bolida i cijelo vrijeme na prvoj i drugoj poziciji. To je plan.”

“Za mene je osvajanje naslova jedini cilj u karijeri pa ću nastaviti pritiskati kako bih to ostvario.”

Eddie Jordan se na pobjedničkom postolju našalio da je Bottas ovom vožnjom zaradio produljenje trenutnog ugovora koji istječe krajem ove sezone, a Bottas je na tu temu rekao:

“On (Toto Wolff) točno za kakve su moje performanse, on nikada nije sumnjao u moje vještine, a ja sam se samo željan još više dokazati u sljedećih nekoliko utrka.”


Odgovor

3 komentara

  1. Alfa Romeo
    ferrari Prikaži

    Stari moj,namučit ćeš se ti ove sezone,kao i Ham i Vettel i Kimi…



    2
    2

    0
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Imam osjecaj da sam vise euforican zbog njega bio ja ili ekipa sa Sky-a, nego on sam… ah, ti Finci…



    1
    1

    0
  3. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Mladić na mjestu sa nogama čvrsto na zemlji. Samozatajan i motiviran sa više od 80 utrka u karijeri i realno niti jedan veći incident vrijedan pamćenja. Četvrta utrka u novom bolidu i pobjeda.

    Izgubili smo Buttona, ali nam ostaje Bottas kao gospodin čovik F1.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.