Vremenska prognoza u Bahreinu mogla bi odgovarati Mercedesu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 11 komentara

Lewis Hamilton je nakon VN Kine upozorio da će Ferrari biti puno jači na stazama koje budu toplije, a već iduća utrka ovog vikenda se održava u Bahreinu gdje su temperature tradicionalno vrlo visoke. Unatoč činjenici da se vozi noću, za Bahrein se očekivalo da bi mogao puno bolje odgovarati Ferrariju nego Australija ili Kina.

Vremenska prognoza kaže da bi petak i subota mogli zaista biti vrlo vrći, ali na dan utrke situacija bi se lako mogla promijeniti.

Temperatura zraka za prvi trening bit će oko 40°C, što bi trebalo biti najviše tijekom sva tri dana.

Subota će biti više-manje ista kao petak, a za nedjelju se očekuju oblaci i pad temperature na ugodnih 25°C.

Lokacija staze


Odgovor

11 komentara

  1. Pirelli Wet
    F12013 Prikaži

    U Kini je bilo još hladnije, pa je Ferrari imao jednak pace Mercedesu. Tj. Vettel i Hamilton su imali identičan pace. Tako da sumnjam da će Mercedes profitirati ovim padom temperature.


    0
    0

    0
    • morenoF1 Prikaži

      Teško da možemo znati ishod ali samo jedno znam da se Vettel neće više opustiti i da je svjestan da ima brzi bolid i da mu Hamilton ne može pobijeći….bit će možda nekih oscilacija ali Vettel pokazuje finu agresivnost….



      1
      1

      0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ne vezano u ovo. Suska se da Ferrari zeli Ricciarda za 2018. Kakav bi to bio par Vettel-Ricciardo uff.



    2
    2

    0
  3. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Vetma, ne znam od kud čupaš prognoze… no za vikend neće pasti temperatura ispod 32’C, dok bi staza (asfalt) u najnižim temperaturama mogla biti oko 32’C, iako kad bolidi grebu po stazi temperatura ide na više. Prošla utrka nikako nije pasala Ferrariju, po tim tvrdnjama, pa je race pace bio začuđujući dobar. Tako da ja ne vidim gdje je tu prednost Ferrarija ili Mercedesa u nekim vremenskim uvjetima.

    U buduće probaj vaditi temperature sa myweather2.com, tamo imaš i temperature određenih staza… koje redovno postam na forumu.

    Btw… sviđa mi se ova karta lokacije staze, to bi treebalo u svakom slučaju ponoviti svakog trkaćeg tjedna, i staviti nešto kvalitetniju prognozu, sa predloženog mjesta, i staviti track temp. chart uz napomenu lokalnog vremena (perioda) održavanja utrke, tako da se može ispravno pročitati..



    2
    2

    0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      dobra je ova stranica, ali nisam znao da imaju tako detaljno za razne sportske lokacije. ruku na srce, nisam ni tražio. :)
      mogli bi uvrstiti ovaj graf za očekivane vremenenske uvjete na stazi.


      0
      0

      0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      myweather2.com upravo sad griješi za Zagreb dobrih 6 ili 7°C tako da se na njih očito ne može osloniti. Google weather i AccuWeather kažu za nedjelju u Sakhiru oko 26 prema ovom što sad vidim, i oboje imaju nešto oblaka. Gledajući subotu vidim da myweather2 daje 3-4 stupnja veće prognoze nego accu, google i yr.no.

      Možda najbolje uzeti podatke od petka pa ćemo znati po čemu se ravnati. Accuweather za prvi trening kaže 32, yr.no kaže 38, google isto, myweather2 35°C.



      1
      1

      0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.