Vettel: Odluka Honde da uđe u Formulu 1 je bila vrlo hrabra

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 2 min 0 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Novi Ferrarijev vozač, Sebastian Vettel, kaže da je Hondin potez povratka u Formulu 1 pod novim pravilima o pogonskim jedinicama – vrlo hrabar potez.

Japanski proizvođač surađuje samo s McLarenom i još uvijek se bore s raznim problemima, što se vidjelo na predsezonskim testiranjima kao i na prvoj utrci u Australiji. Kevin Magnussen morao je odustati već prije početka, a Jenson Button je bio na 11. mjestu kao jedini vozač bez osvojenog boda na toj utrci.

“Očigledno, bilo je čudno vidjeti da se neki muče uopće odvoziti ikakav krug, ali mislim da je teško. To samo pokazuje kako je situacija zaista kompleksna, kako je teško napraviti bolid pouzdanim za utrku i za cijelu sezonu.”

“Ali sjajno je vidjeti da s Hondom imamo novog konkurenta u igri. Mislim da su bili jako hrabri da se odazovu na taj izazov, iako je cijena koju plaćaju vrlo visoka. Siguran sam da će izići iz krize i vratiti se.”

“Svi su koliko-toliko prolazili kroz sličan proces prošle godine, osim Mercedesa. Čini se da je to dio igre, ali sigurno da nije dobro za gledatelje. Oni ne žele vidjeti bolide koji se kvare prije početka utrke, ali što se tu može reći? Izazov je težak, komplicirano je, možda malo previše komplicirano, ali što je tu je.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.