Vandoorne: Bilo bi pogrešno da se usredotočim samo na Alonsa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

McLarenov Stoffel Vandoorne misli da bi bila pogreška usredotočiti se isključivo na unutarmomčadski dvoboj s Fernandom Alonsom.

Belgijanac dolazi u McLaren na mjesto Jensona Buttona i ovo će biti njegova prva puna sezona, a debitantski nastup je ostvario na prošlogodišnjoj VN Bahreina gdje je ujedno osvojio i prvi McLarenov bod.

“Dobro se slažem s Fernandom,” izjavio je Vandoorne u intervjuu za Motorsport portal.

“Naravno da sam radio s njim kroz prošle dvije godine i vidio sam na koji način funkcionira i kako gura ekipu naprijed. Jako dobro znam kakav je.”

“On je vrlo kompetitivan vozač i svi znaju koje su mu mogućnosti, te da je jedan od najboljih vozača trenutno. Definitivno ću imati dobru osnovu za usporedbu.”

“Međutim, bilo bi pogrešno da se samo usredotočim na Fernanda. Mislim da naš glavni cilj mora biti vraćanje McLaren-Honde na vrh. Za mene je važno da izvučem maksimum iz svake situacije, da ne radim glupe greške i da odradim sve kako treba. Kada to uspijem onda uglavnom imam i dobre rezultate. To će za mene biti glavni fokus.”

Nema dodatnog pritiska

Doći na megdan Fernandu Alonsu u prvoj sezoni definitivno nije lagan zadatak. Vandoorne kaže da je spreman na sve.

“Pretpostavljam da je to normalno u Formuli 1. Ovo je oduvijek bilo mjesto gdje ste pod pritiskom. Ili dajete rezultate ili ne. Ne vidim ništa drukčije od toga.”

“Tražili su rezultate od mene u svim serijama u kojima sam vozio dosad. Naravno da je F1 još jedan korak dalje, a tu su i mediji koji vas slijede svakog vikenda i pitaju o lošim utrkama ili što god, ali to će uvijek biti tako. Znate da vas to čeka.”

Misli da je puno naučio iz promatranja kako rade Alonso i Button:

“Bio sam u dobroj poziciji da vidim obje strane garaže; kako se pripremaju za vikend, uoči nedjeljne utrke. To je nešto u čemu još nemam previše iskustva.”

“Imam neke ideje i očekivanja kako to obaviti jer sam radio s Alonsom i Buttonom, to mi je dalo dodatne informacije.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.