Brown: Vettelu iduće godine ističe ugovor

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

McLarenov novi šef Zak Brown kaže da se raduje idućoj sezoni i zanima ga kako će se rasplesti situacija prije nego odluči hoće li produljiti ugovor Fernandu Alonsu. Također spominje da će za 2018. godinu i Sebastian Vettel biti na tržištu, obzirom da je vezan za Ferrari do kraja 2017.

Alonso je nekoliko puta spominjao kako ga trenutna pravila ne uveseljavaju previše, te da će vidjeti kako će Formula 1 izgledati iduće godine kada na snazi bude novi tehnički pravilnik.

No, Brown je uvjeren da će Alonso ostati motiviran:

“On je definitivno usredotočen na projekt, ali njegov ugovor ističe i možete pretpostaviti da je za njim velika potražnja.”

“Vettel je nakon ove sezone slobodan, koliko sam ja razumio. Možete pretpostaviti – bit će zanimljivo na vozačkom tržištu. Naravno, voljeli bismo zadržati Alonsa jer je on jedan od najboljih vozača na stazi, ako ne i najbolji. Ali, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati i onda ćemo nakon nekoliko utrka početi razgovarati.”

Na upit je li Alonsova budućnost ovisi o tome koliko će kompetitivan biti novi McLaren, Brown kaže:

“Da. Da sam ja na njegovom mjestu – također bih volio vidjeti koliko je brz bolid prije nego krenem s pregovorima. Ne možete ga kriviti zbog toga. Međutim, mislim da svi mi čekamo razvoj situacije pa je zato taj osjećaj obostran.”

Brown je malo pojasnio kako će ekipa funkcionirati nakon odlaska Rona Dennisa:

“Jonathan Neale i ja smo zajednički odgovorni. Ja provodim više vremena oko komercijalnog aspekta, on oko tehničkog. Ali, i on radi na komercijalnom, kao i ja na tehničkom dijelu. Mislim da su to prevelika polja da bi sve palo samo na jednu osobu.”

“Ja nisam inženjer, ja sam trkač i razumijem što je potrebno za pobjede u utrkama. Prema tome, mislim da mogu više doprinijeti u sportskom aspektu nego u tehničkom,” zaključio je Brown.


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Uff kad bi bili u istoj ekipi. Vandoorne drag si mi ali bih radije vidio ovaj okrsaj.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Ronin Donator Prikaži

    To bi bilo to moj vozač i moja ekipa ista momčad.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.