VN Kanade
9.-11. lipnja 2017.

Frederic Vasseur odstupio s mjesta Renaultovog šefa

Predsezona nam posljednjih tjedana donosi veoma zanimljive obrate i događanja, a zadnji u nizu je i odlazak Renaultovog šefa Frederica Vasseura.

Francuz je imao uspješnu karijeru u nižim kategorijama kao voditelj ART-a, a Renaultu se pridružio na početku prošle sezone kada se francuski proizvođač vratio u Formulu 1 s tvorničkom momčadi, te započeo temeljit proces restrukturiranja u Enstoneu i Viryju. Najprije je imao ulogu trkaćeg direktora, a od sredine godine je promaknut na mjesto šefa momčadi s nešto većim ovlastima, što znači da je bio odgovoran za performanse i rezultate momčadi.

Momčad je imala tešku sezonu, ali bolje se i nije očekivalo s obzirom na kasni ulazak i preuzimanje Lotusovog jednosjeda iz 2015. koji je tada koristio Mercedesove pogonske jedinice. U Renaultu su više puta najavljivali kako je 2016. samo tranzicijska godina, a Vasseur je u njoj uz generalnog direktora Cyrila Abiteboula radio na procesu restrukturiranja i dovođenja osoblja kako bi momčad dugoročno od toga imala koristi.

Razlog Vasseurovog odlaska nije 100% utvrđen, no vjeruje se da se neka njegova mišljenja nisu uskladila s onima koje je imao vrh francuske momčadi, a koja su bila vezana za smjer kojim je momčad trebala krenuti, te je tako smatrao da je za obje strane najbolje da se povuče sa svoje pozicije.

“Nakon prve sezone koja je prošla u znaku ponovnog povratka i izgradnje svoje F1 momčadi, Renault Sport Racing i Frederic Vasseur su se sporazumno razišli, a ovo stupa na snagu od danas”, stoji u izvješću francuske momčadi.

“Obje strane ostaju predane održavanju dobrog radnog odnosa kojeg su imali i očekuju da će on dobiti novi oblik nekada u budućnosti.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Kanade - raspored vikenda
1. trening 9. lipnja u 16:00
2. trening 9. lipnja u 20:00
3. trening 10. lipnja u 16:00
Kvalifikacije 10. lipnja u 19:00
Utrka 11. lipnja u 20:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko je bio vozač utrke na VN Monaka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Mađarske!