VN Meksika

27.-29. listopada 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Kraj za Manor?

Momčad iz Banburyja objavila je da nisu uspjeli pronaći financije potrebne za nastavak sudjelovanja u Formuli 1 i tako ulaze u postupak stečaja, iz kojeg ga kako se sad čini, samo malo čudo može izvući. Manorov vlasnik Stephen Fitzpatrick kaže da je budućnost Manora zapravo zapečaćena na VN Brazila kada ih je Sauber prešao u konstruktorskom poretku.

Geoff Rowley, novi upravitelj firme, kaže da je svih 212 zaposlenih još uvijek na svojim pozicijama, ali je potvrdio da nema puno vremena za pronalazak rješenja, odnosno za osiguravanje dolaska u Australiju na prvu utrku sezone.

“Ekipa je značajno napredovala s novim vodstvom od početka 2015. godine, a najznačajniji pothvat je osvajanje jednog boda u konstruktorskom poretku. No, situacija je takva da je za vođenje F1 ekipe potrebno značajno kontinuirano ulaganje,” poručuje Rowley.

Nije tajna da Manor traži nove sponzore, a Rowley je potvrdio kako ta potraga nije urodila plodom:

“Proteklih mjeseci uprava je radila neumorno na tome da privuku nove investitore kako bi osigurali dugoročnu budućnost, ali nažalost nisu u tome uspjeli. Stoga nema drugog rješenja osim prinudne uprave.”

Što se tiče iduće sezone, vrijeme brzo prolazi, a na vidiku nema rješenja:

“Sudjelovanje ekipe u idućoj sezoni ovisi o rezultatu administracijskog procesa i svih povezanih pregovora sa zainteresiranim stranama, ali prostor za manevar je vrlo ograničen.”

Ostaje pitanje je li jedan od zainteresiranih i Ron Dennis, donedavni čelnik McLarena, a u tom kontekstu se spominje i suradnja s Graemeom Lowdonom, britanskim poduzetnikom koji je bio izvršni direktor Virgina/Marussije, ali je s te pozicije otišao u listopadu 2015.

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Komentiraj

26 komentara

 1. Krstas Donator

  Never give up!!
  0
 2. Frantic Donator

  Šteta.
  Kada ćemo opet imati 26 bolida na gridu??
  Ustvari, da li će ih ikad više biti 26 !?
  0
 3. očigledno je da se u f1 triba nešto gadno minjat :D mislin svako tolko zamišaju karte da se opet sve svede – na ponovno mišanje :D jeli moguće da stručne osobe nemogu ništa konkretnije napravit?
  jeli problem stvarno nerješiv?
  0
 4. Što nisu bili pričali da već dugo rade na bolidu za sljedeću godinu..Znam da nije problem bolid, ali ipak..
  0
 5. Meni su ovakve ekipe, koliko god su često bile rezultatski neuspješne, bile simpatične. Recimo, puno vozača je svoja početna iskustva dobivala baš u ovakvim malim ekipama. Minardi je dao priliku Webberu, Alonsu, Manor je dao priliku Wehrleinu, Oconu i sl. Svake godine imamo na gridu barem 1-2 ekipe koje su rezultatski slabe, ali ipak više volim vidjeti grid sa 20 i više bolida neko poluprazni grid.
  0
 6. #KeepFightingManor

  Bilo mi ih je drago gledati kada su osvojili bod u Austriji i Wehrlein uđe u Q2 :) Sretno.
  0
 7. žao mi ih je, ali i da nekako osiguraju nastupanje u sljedećoj sezoni, opet će kaskat za cijelim gridom i opet će doći u ovu situaciju…..propali oni sada ili za dvije tri godine isto je, neće ništa postići osim ako se nađe neki ulagač. Svaka im čast na duhu i želji, ali bez novaca teško….
  0
 8. a di su explorerovi clanci? nije valjda da se jos trijezni od novogodisnjeg slavlja
  0
 9. I pored mercedesa oni neznaju sta ce?! Stvarno su nesposobni,i neka propadnu
  0
VN SAD-a - raspored vikenda
1. trening 20. listopada u 17:00
2. trening 20. listopada u 21:00
3. trening 21. listopada u 18:00
Kvalifikacije 21. listopada u 23:00
Utrka 22. listopada u 21:00
Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Anketa

Na kojoj će utrci Hamilton i matematički osigurati naslov?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Meksika!