Helmut Marko: Red Bull bi mogao napustiti Formulu 1

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 1 min 20 komentara

P-20150302-00109_News_800x599

Nakon prilično lošeg starta u sezonu, svi čelnici Red Bulla su napravili veliku pobunu. Renault je napravio katastrofalan posao, a uz to što je motor dosta slabiji od Ferrarijevog i Mercedesovog, jako je nepouzdan. Dovoljno o tome govori da su čak tri pogonske jedinice bile zamijenjene ovaj vikend u Australiji. Svoje viđenje te situacije prikazao je Helmut Marko.

“Ovi motori su definitivno pogrešni za Formulu 1, a siguran sam da bi to rekli i kad bi naš dobavljač bio najbolji. Tehnička pravila su gotovo neshvatljiva, sve je preskupo  i prekomplicirano. Mi želimo uštedu troškova, ali ne na ovaj način. Adrian Newey je praktički kastriran jer je ovo postalo natjecanje u motorima. Ovakva pravila ubijaju sport.”

Helmut je rekao kako je Red Bull spreman otići iz Formule 1 ukoliko se pokaže da više nemaju “računice”.

“Kao što radimo svake godine, tako ćemo i ovog ljeta pregledati troškove i prihode. Ako ne budemo zadovoljni situacijom, mogli bi razmisliti o izlasku iz Formule 1. Postoji mogućnost da gospodin Mateschitz izgubi strast za Formulu 1.”


Odgovor

20 komentara

  1. mika Prikaži

    Sasvi legitimno je napustiti F1 kao što je to prije napravio BMW i Toyota.


    0
    0

    0
  2. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Ne će oni nikud, još pogotovo ako se budu mijenjala pravila 2017. Istrpit će još koju sezonu onda u lov s novim pravilima.


    0
    0

    0
  3. F1puls
    David Vidović Prikaži

    Kakave prijetnje, strašno… Koliko samo novaca Red Bull zaradi kao kompanija od F1 projekta, teško će se ikada Mateschitz odreći tolike sume, kakva strast i ostalo, kao da je zbog strasti uložio tolike novce na početku.

    Panika vlada u Milton Keynesu, ništa drugo. Odjednom je Formula 1 pogrešna ako neko drugi vodi trke, kaže Newey je kastriran jer je ovo natjecanje u motorima. Newey koga su još prije dvije godine navodno poslali na pecanje, i šalju ga redovno od tada u mirovinu. Zanimljivo je da nisu dali ni trunku poštovanja prema stručnjacima iz Stuttgarta koji su uradili posao kakav je sam Newey radio 20+ godina na polju aerodinamike, barem ja do sada nisam primjetio. Nisam ovo očekivao od njih, mislio sam da ako ikada padnu s trona, sagnuće glavu i probati ispraviti situaciju, a ne ovako, na sva zvona, čini mi se da je Horner više među medijima nego na pit-wallu. Ostali su bez svega, bez Vettela, bez Renaulta, bez moći, a prema njihovim riječima i bez para, a sami su si krivi za većinu toga, više su voljeli Daniela nego četvorosturkog prvaka koji im je sve donio, drago mi je što propadaju, barem će uvijek imati Seba koji će im mahnuti sa postolja u crvenom kombinazonu.

    Inače, Brundle je na twitteru objavio da svi ‘vodeći’ timovi imaju ugovor koji ih zadržava u F1 do 2020. sigurno, a RB je jedan od njih, tako da…


    0
    0

    0
  4. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Koliko sam skužio nema govora da će se ekipa kao takva raspasti.. već Matešić će razmislit prodati obe ekipe novim vlasnicima.. a to bi mogli biti za TR Renault, a za RB Audi. Možda će to biti i nekakav oblik partnerstva gdje ćemo i dalje gledati boje RedBulla, no u sponzorske svrhe, kao što je to nekada bilo za Sauber-Petronas ako se ne varam. Ako mu to uspije vjerovatno će tim načinom moći napraviti jedan presing da promjene u F1 budu liberalnije, te bi možda još lakše doveo još jednog proizvođača agregata. Što u konačnici ne bi bilo tako loše..

    Mislim da iza svih tih priča što dođu do nas mi gledamo samo u jednom ‘vidljivom’ licu, dok je stvarnost kudikamo zamršenija..


    0
    0

    0
  5. dakako Prikaži

    Sto se mene tice F1 pod hitno treba napustit upravo Helmut i neka ne zaboravi sa sobom povest starog prdonju Bernia.


    0
    0

    0
  6. Alfa Romeo
    Tito Prikaži

    U jednu se ruku slazem s Red Bull-om postalo je pre skupo i dominacija Mercedesa je ocajno velika .Kad su oni bili dominantni onda je Fia uvodila nove zakone da ih se uspori.Red bull nije kriv sto ovi u renaultu neznaju spojit 6 klipova da rade zajedno nekih 2 h u komadu a kamo sta drugo.Ehh sad opet ic Mercedesa usporavat nije u redu ali svi koji su inace bili dominantni uvjek su na kraju popusili tako da molim lijepo …….(mada bi mi bilo stvarno krivo da ih nerfaju ).Smatram ove motore cistom gluposcu foliramo neke ustede a sve poskupi 300 posto,ovo je oktanski sport a ne zelenaski sport .


    0
    0

    0
  7. dakako Prikaži

    Diesel koga si to opako isnerfirao tako da te proganja z minusima!?


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Hehe, dobro si primijetio kolega. Iskreno, nisam ni vidio do sada. Ne igraju mi ulogu, ako imam osjećaj da ovdje ugodno raspravljam i komentiram s vama, mogu imati i po 100 minusa, neće me biti briga :D


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.