Zimska stanka, 5. dan: Najbolje utrke Nice Rosberga

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

S obzirom da se Nico Rosberg povukao iz Formule 1, bilo bi lijepo pogledati još jednom na kojim je to utrkama Nijemac ostavio najbolji utisak.

VN Bahreina 2006. – Rosberg je već na prvoj utrci ostavio sjajan dojam. Osvojio je dva boda te odvozio najbrži krug utrke, čime je postao najmlađi vozač s najbržim krugom. Rekord je držao do VN Brazila ove godine, kada je novi rekord postavio Max Verstappen.

https://www.youtube.com/watch?v=yU4xGxDt8J4

VN Australije 2008. – Nakon impresivnog početka karijere zavladalo je kratko zatišje u Nijemčevoj karijeri. No onda se vratio na najbolji mogući način, i to osvojenim postoljem na početnoj utrci sezone.

https://www.youtube.com/watch?v=QfnPzamqSYg

VN Malezije 2010. – Prvo postolje za Mercedes nakon 50-ih godina prošlog stoljeća osvojio je Nico Rosberg nakon tri utrke za novu momčad. Mercedes W01 nije bio impresivan bolid, no Nijemac ga je ipak uspio dovesti do trećeg mjesta.

VN Kine 2012. – Nico Rosberg čekao je prvu pobjedu predugo, no osvojio je u stilu. Pole position osvojio je s pola sekunde prednosti nad drugim, dok je pobjedu odnio krstareći i s 20 sekundi prednosti.

VN Singapura 2016. – Možda i najbolja Rosbergova utrka. U kvalifikacijama je bio vrlo uvjerljiv, i to na najtežoj stazi u kalendaru, više od pola sekunde od drugoplasiranog, dok je pobjedu odnio vrlo tijesno, budući da je Ricciardo imao sjajnu strategiju. No, Nijemac je ipak sačuvao malo snage za zadnji krug te izdržao pritisak.

https://www.youtube.com/watch?v=F8i1431HAoU


Odgovor

3 komentara

  1. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Zaboravio si staviti prvu pravu pobjedu, koja mu je oduzeta prevarom, 2008 u Singapuru.


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Hoće li biti po jedan “zimska stanka” članak svaki dan do početka sezone?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.