“Seoski idiot” ipak je bio u pravu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 6 komentara

Eddie Jordan i Ron Dennis

Eddie Jordan i Ron Dennis

Prošle godine je tijekom VN Velike Britanije zaiskrilo između Eddieja Jordana i Rona Dennisa. Jordan je otvorio temu:

“McLaren je sjena prijašnjeg sebe još otkad su arogantno rekli da će Lewis Hamilton prokleti dan kad je napustio McLaren. Ta arogancija je još uvijek u vrhu McLarena.”

Jordan je tada rekao da je McLarenov cestovni program fatalna distrakcija i opalio svim oružjima po upravljačkoj strukturi u McLarenu.

“Ron Dennis je otpisao Martina Whitmarsha, ali Whitmarsh nikad nije vodio ekipu ovako loše kao što to Dennis radi sad,” rekao je tada Jordan.

Nije dugo trebalo da Dennis odgovori:

“Smatram da je Formula 1 obitelj. A obitelji žive na selu. Svako selo ima seoskog idiota. On [Jordan] odgovara savršeno tom opisu.”

Jordan je sada na upit novinara ponovo komentirao tu temu i kaže:

“Znao sam da je bilo previranja i nesuglasica u pozadini, ne samo prošlih tjedana ili mjeseci već godinama.”

“Ljudi koji posjeduju firmu nisu baš bili oduševljeni Dennisovim načinom upravljanja. On je 69 godina star i imao je sjajnu karijeru, briljantnu. Ali očito za njih nešto nije funkcioniralo.”

Što je prouzročilo Dennisov pad – Jordan nije siguran.

“Teško je reći. Samo gledam izvana kao i svi ostali. Ja sam uvijek bio kritičan prema McLarenu u Formuli 1 proteklih godina. Nisu bili ni blizu gdje su bili u prošlosti.”

“Učinili su ono što je Ron Dennis zacrtao da se treba učiniti.”

“Bez obzira što radili Jenson Button i Fernando Alonso, dva velika svjetska prvaka, jednostavno nisu bili ni blizu vrhu po čistoj brzini. U drugoj godini s Hondom očekivali bismo da će ih to dovesti bliže vrhu. Mislim da je nova uprava rekla – treba nam promjena. Doveli su novog izvršnog direktora što je vjerojatno uznemirilo Rona.”

Zaključio je da je Dennis možda morao otići uz najveći aplauz, obzirom na sve što je učinio za McLaren u Formuli 1.

“Vidjeli smo kako je otišao Felipe Massa, uz ogroman aplauz. Tako je trebalo biti za Rona Dennisa. Imao je nevjerojatnu karijeru, sjajnu ostavštinu. To će ostati, ali stvar je u načinu – otišao je uz žalbe na sudu pokušavši to srušiti i odbio je prihvatiti stanje.”

U eri Rona Dennisa McLaren je osvojio 10 naslova s Nikijem Laudom, Alainom Prostom, Ayrtonom Sennom, Mikom Hakkinenom i Lewisom Hamiltonom. Također, osvojili su i 7 konstruktorskih naslova.


Odgovor

6 komentara

  1. Michael Schumacher
    MSC Donator Prikaži

    “Seljaci” su oduvijek čistim zdravim razumom u često slučajeva pametniji od školovanijih građana. Ne pametniji u vidu čistog znanja već onog nekog čišćeg pogleda na surovost života. Eddie, naravno nije seljak ali ono, naslov takav pa sam se malo sjetio i ovoga.


    0
    0

    0
  2. mcl Prikaži

    Ron Denis je jedan od trojice vlasnika Mclarena.Ocekujem ga ponovo na celu Mclarena vrlo brzo .Samo sto ce Mclaren da trpi dok se oni ne dogovore. A mozda i sa nekim novim timom .


    0
    0

    0
  3. avalon Prikaži

    ako i je “seoski idiot” eddie jordan je po izjavama napisanim u članku gospodin za “gospodina” rona ( ili rossa ? :) :) :) ) . eddie rona “komplimentaje” …. “On je 69 godina star i imao je sjajnu karijeru, briljantnu.” ili “Vidjeli smo kako je otišao Felipe Massa, uz ogroman aplauz. Tako je trebalo biti za Rona Dennisa. Imao je nevjerojatnu karijeru, sjajnu ostavštinu. To će ostati, … ” , a njega dennis naziva seoskim idiotom . možda eddie to i je no onda je ron gradski idiot , a pošto je grad veći od sela zaključak izvucite sami ….. ko je veći idiot ? btw , eddie je na “tragu” da se ostvari i druga njegov prognoza ( od 3 ) , ocon je u FI , imenjak esteban je u pregovorima sa sauberom … čudno za idiota i to seoskog jer idiot = duševno zaostao čovjek , slaboumnik . čudno kako je jedan takav lik 15 sezona vodija jedan od najuspješnijih “malih” timova ?!?!? šta bi bilo da nije idiot , a jordan financijski jak ka McL … bija bi uspješniji od gospodina dennisa ?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.