VN Malezije

29. rujna-1. listopada 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Red Bull bi na startu mogao zaraditi i do 12 metara

Daniel Ricciardo, Red Bull

Daniel Ricciardo, Red Bull

Red Bullov start na supersoft gumama mogao bi im u odnosu na Mercedes donijeti čak i do 12 metara prednosti u jurnjavi do prvog zavoja – tvrdi Rob Smedley.

Mercedes i Red Bull su se odlučili na različite strategije pa će tako Lewis Hamilton i Nico Rosberg krenuti na soft gumama, dok će Max Verstappen i Daniel Ricciardo iz drugog reda krenuti na supersoftu.

Iako supersoft vjerojatno neće dugo trajati i bit će prisiljeni ići na promjenu već nakon nekoliko krugova – glavna prednost trebala bi biti vidljiva odmah na startu. Smedley tako sugerira da njihove informacije upućuju na to kako bi Red Bullovi vozači trebali imati šansu preskočiti oba Mercedesa ispred sebe.

“900 metara je dugačak sprint do prvog zavoja pa će sve ono što inače vidimo kod različitih komponenti biti preuveličano,” kaže Smedley.

“Ovisno o tome hoćete li napraviti dobar start na supersoftu i vaš konkurent je na donjoj granici na softu – vidimo napredak do 12 metara, što je lagano pretjecanje. Prošli biste drugi bolid i prije nego dođete do zone kočenja.”

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Ricciardo će opet pokušati poučak iz Austina

Daniel Ricciardo kaže da je prošlog vikenda naučio lekciju kada je prošao Nicu Rosberga na kočenju za prvi zavoj, a razlika u gumama tamo je bila kao i ovdje u Meksiku.

“Pokušavamo učiniti da gume profunkcioniraju odmah od starta. Tu bi trebali imati prednost. Mislim da nije bilo loše u Austinu, a ovdje bi trebalo biti slično. Ne vjerujemo da možemo odraditi 15 krugova na supersoftu. Ja to vidim ovako – ako svi imamo dva zaustavljanja – onda je ovo samo način koji nam pruža bolji start u utrku,” kaže Ricciardo.

“Ako Mercedes produlji stint na soft gumama i onda budu mogli ići na samo jedno zaustavljanje – u redu, onda možda njihova strategija bude bolja. Ali, ako budemo na dva zaustavljanja, mislim da nismo u lošoj poziciji.”

Ricciardo nije uvjeren da će dobitak nužno biti 12 metara, ali vjeruje da postoji potencijal da zgrabi barem jedno mjesto.

“Razina gripa je takva da bi uz savršen start trebali dobiti jednu poziciju,” kaže.

“Prema tome, ako i mi i Mercedesi napravimo savršen start – to bi me trebalo lansirati malo bliže, par metara, u idealnom scenariju to bi bilo u lijepom slipstreamu.”

“Jednom kada prođete recimo 200 metara onda glavnu riječ preuzima slipstream, a više ne činjenica na kojim ste gumama. Prema tome, važno će biti kako izgledamo u prvih 100-200 metara. Nakon toga tražimo prijatelja na pravcu koji bi nam pomogao da nas povuče naprijed.”

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Komentiraj

6 komentara

 1. Ja se samo bojim da netko od McLarena ne krene na medijima. Kad su odluke iz Ferrarijevog i McLarenovog box u pitanju, svakakve su bedastoće moguće
  0
 2. mcl

  Zar nije bila neka prica i iz Ferrarija da se super soft tesko dovodi na radnu temperaturu a cinimi se i da su Mercedesi imali po dva kruga za zagrevanje istih juce.
  0
 3. “Nakon toga tražimo prijatelja na pravcu koji bi nam pomogao da nas povuče naprijed.”

  Haha osim ako taj prijatelj nije Max.
  0
VN Malezije - raspored vikenda
1. trening 29. rujna u 05:00
2. trening 29. rujna u 09:00
3. trening 30. rujna u 08:00
Kvalifikacije 30. rujna u 11:00
Utrka 1. listopada u 9:00
Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Anketa

Tko snosi najviše krivice za sudar na startu?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Meksika!