VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Toro Rosso izgubio glavnog trkaćeg inženjera

Phil Charles i Max Verstappen

Phil Charles i Max Verstappen

Glavni trkaći inženjer Toro Rossa, Phil Charles, spreman je napustiti ekipu. Charles nije uopće doputovao u SAD ovog vikenda na 18. ovosezonsku utrku, izvještava britanski komentator i novinar James Allen.

Pretpostavlja se da razlog razlaza nisu nikakve nesuglasice unutar momčadi, već njegova mlada obitelj ne želi više živjeti u Italiji i preferiraju povratak u Veliku Britaniju.

Charlesu se bližio kraj trogodišnjeg ugovora s Toro Rossom, a tijekom tog vremena blisko je surađivao s Jamesom Keyem, tehničkim direktorom ekipe, koji je također bio predmet glasina o mogućem transferu.

U vrijeme Keya i Charlesa Toro Rosso je znatno napredovao, iako u drugom dijelu ove sezone nisu ni blizu kompetitivni kao prije, prvenstveno zbog Ferrarijeve stare pogonske jedinice. Iduće godine u Toro Rossov bolid doći će Renaultov novi motor.

Puno se priča o transferima unutar Formule 1, ne nužno samo u slučaju vozača, a dok se pretpostavlja da će McLarenov glavni inženjer Ciaron Pilbeam prijeći u Renault, što bi omogućilo da Andrea Stella zauzme njegovo mjesto; glavno pitanje i dalje ostaje gdje će James Allison. Navodno je odbio ponude Renaulta i Williamsa, a već ranije je zatvorio vrata Red Bulla i McLarena. No, ako se obistine spekulacije da Ron Dennis odlazi iz McLarena – to bi moglo natjerati Allisona da još jednom razmisli o toj mogućnosti.

Treba spomenuti da Mercedesov tehnički direktor Paddy Lowe trenutno pregovara o svom novom ugovoru i iako na prvi pogled nema razloga za razlaz, uvjeti ostanka još nisu dogovoreni i ne bi bilo nevjerojatno da Allison čeka rasplet tog scenarija.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

3 komentara

  1. mcl

    Peddy Lowe pa kao sto i sam Vettel rece Ferrari bi ga oberucke prihvatio kakav Alison Peddy je za njega zakon.Mada ne verujem da ce napustiti Mercedes
    0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!