VN Malezije

29. rujna-1. listopada 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Da je bio bilo tko drugi osim Ricciarda – izgurao bih ga

Max Verstappen, Daniel Ricciardo

Max Verstappen tvrdi da bi ishod bitke s Danielom Ricciardom u Maleziji bio drukčiji da je kraj njega bio netko drugi, a ne timski kolega.

Verstappen i Ricciardo su se borili kotač uz kotač kroz nekoliko zavoja prije nego je eksplodirao motor Lewisa Hamiltona što je prouzročilo novi virtualni sigurnosni automobil i tako pauziralo bitku Red Bullovih vozača.

“U zavoju broj 6 razmišljao sam – pa, da je bilo tko drugi pokraj mene – obavio bih pretjecanje. Izgurao bi ih široko, ali to ne možete svom timskom kolegi.”

Verstappen je pohvalio svoju ekipu što im je omogućila da se bore i što nije primijenila timske odredbe.

“Pokazali smo ekipi da možemo to napraviti uz međusobno poštovanje, a to je također znam da nam ekipa vjeruje.”

Verstappen također tvrdi da ga nije iritiralo gledati kako mu druga pobjeda u karijeri bježi kroz prste:

“Nema frustracija. Mislim da morate gledati pozitivne strane i cijeli vikend smo bili brzi. Samo nisam imao previše sreće s posljednjim virtualnim sigurnosnim automobilom. Ali, to je utrkivanje. Ima puno godina utrkivanja ispred mene pa neću prigovarati zbog jedne utrke.”

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Komentiraj

8 komentara

 1. Ne znam u kojim okolnostima i kontekstu je upitan, ali meni je ovo najnormalnija izjava i stav. Normalno je i pohvalno da ces prema timskom kolegi biti oprezniji nego prema drugima…
  Izgurivanje van staze je jedno, a takticko izgurivanje van trakce linije radi stvaranja bolje svoje trkace linije smatram normalnim racerskim potezom. Da, riskantno je, opasno i nijansa odlucuje da li ce zavrsiti sudarom ili odlicnim pretjecanjem. U tim nijansama se kriju spretnost, inteligencija, karakter (promisljenost, impulzivnost), ego-igre, ali naravno i mogucnost pogreske i krive procjene… To je meni jednom rijecju, utkivanje.
  Netko voli riskantnije i agresivnije, a netko “čistaka” i DRS zone…
  0
 2. Nisam fan Verstappen ali sa ovakvim stavom nema sanse da ne bude svjetski prvak. Nemilosrdnost i ego na maximumu.
  0
  • Vjerojatno, i baš zato bih volio da nagodinu renault složi konkurentnu šasiju, pa da imaju razloga RB-u isporučivati “malo uštrojeni” motor, odnosno ne sa najnovijim specifikacijama, nešto slično što je merc radio mcl-u, samo se ovi nebi mogli žalit kao mcl, jer su službeno pogonjeni TAG-om, a ne renaultom, a obzirom na riječi koje su upućivali francuzima, nekako mislim, da će ako, tj kad budu iole na nivou, ’17., ’18. nebitno, francuzi i zbog strateške potrebe, a i zbog “pamti pa vrati” to i učiniti, a RB-u će onda preostati ili mcl-ov scenarij sa novim proizvođačem i par god. muke, ili izlazak iz sporta.
   malo su se mislim zaletili bili, kao i mcl, jer mi nešto govori da bi i sa kupovnim mercom, bili bolji nego sa ovom hondom svake sezone – do sad, jer tu 2014. su oni totalno unakazili šasiju (auto) sa svojim rješenjima, poput stražnjeg ovjesa a za sve okrivili isključivo merc, možda im se to vrati konačno nagodinu – ali, ima jedno ali:
   -ako se honda samo svojim japanskim resursima po snazi izjednači s konkurencijom totalno, a mcl ne bude u borbi za naslov, onda japanci ništa ne duguju englezima, i bez rezultata, (prvenstva), lako bi RB koji je već sad kupac kod renaulta mogao tu uletit na gotovo i uzeti razvijen motor, jer honda želi više momčadi, no mcl ne želi konkurenciju, pa ako mcl ne dostavi rezultat, i japanci i austrijanci bi se mogli okrenuti boljoj, tj opciji sa više vjerojatnosti – vidjet ćemo, nagodinu se sve mijenja sa strane pravilnika, i ovisno o tome tko će dobiti, a tko izgubiti time, godinu poslije bismo mogli vidjeti neke tektonske poremećaje u vlasničkoj strukturi, kao i u partnerstvima, jedino ne možemo znati kakve točno, no ovo što sam gore rekao, ne zvuči nemoguće..
   0
 3. Volim takve vozace, branio sam ga ali sad je pretjerao..
  0
 4. Jester Donator

  Tko o čemu – Max o poštovanju. Tragikomedija na maksimumu.
  0
 5. Aha, ti bi vjerojatno izgurao druge kao Rosberg tebe u Hockenheimu, samo što bi ti to učinio namjerno i jooš zbog toga nebi sigurno bio kažnjen! Pa pitam se imaš li ti uopče srama i poštovanja!
  0
VN Malezije - raspored vikenda
1. trening 29. rujna u 05:00
2. trening 29. rujna u 09:00
3. trening 30. rujna u 08:00
Kvalifikacije 30. rujna u 11:00
Utrka 1. listopada u 9:00
Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Anketa

Tko snosi najviše krivice za sudar na startu?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Meksika!