VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Esteban Ocon bi sljedeće godine mogao voziti za Renault

Esteban Ocon i Stoffel Vandoorne

Esteban Ocon i Stoffel Vandoorne

Stanje oko vozačke postave za Renault iduće sezone vrlo je neizvjesno, a kandidata ima na pretek. Jedan od njih je zasigurno Esteban Ocon, trenutni vozač Manora i prvak Formule 3 iz sezone 2014. Cijele je sezone mladi Francuz bio testni i rezervni vozač momčadi Renault, za koju bi mogao voziti sljedeće sezone, budući da se stolac Jolyona Palmera ozbiljno trese, s tim da ni Magnussenov nije posebno miran.

Magazin Speed Week tvrdi da Ocon već ima osigurano mjesto u Renaultu za sljedeću sezonu, dok je Magnussen od ekipe dobio izvještaj da će odluka o vozačima biti donesena vrlo brzo. Ocon bi, prema rječima Frederica Vasseura, mogao biti dio dugoročnog plana Renaulta do kraja desetljeća.

“Želimo prvaka 2019. godine. Želimo vozača koji će biti dugoročan dobitak, kao što je kvalitetan zračni tunel ili dobar motor.”

Vasseur nije zaboravio pohvaliti Ocona i Palmera, rekavši kako nisu imali problema s vozačima koji se najavljuju kao veći talenti od njih.

“Esteban je dobio Verstappena vrlo glatko u Formuli 3. A svatko tko govori o Stoffelu, mora spomenuti i to da ga je Jolyon lagano dobio u GP2 seriji.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!