VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Ecclestone: Ostajem na čelu Formule 1

Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone

U žaru rasprava oko preuzimanja Formule 1 svaka riječ Bernieja Ecclestonea se pomno sluša i analizira. Nakon što je gridu u Monzi rekao da neće biti ništa od preuzimanja Liberty Media kompanije, sada se čini da možda ipak nije sve tako jasno.

“Odlučeno je da i dalje budem na čelu Formule 1. Radit ću sve kao i prije, stvari poput pregovora sa stazama, televizijskim kompanijama i takvim ljudima. Dobra vijest je da ću u upravnom odboru sada imati nekoga, Chasea Careya. On će, nadam se, pogurati Formulu 1 na novi teritorij, društvene mreže.”

“Kao što znate, nikad nisam našao načina kako zaraditi novac od društvenih mreža,” kaže 85-godišnjak čiji se sport pretvorio u biznis koji godišnje zaradi oko 1,9 milijardi američkih dolara.

Britanac kaže da neće doći na utrku u Singapuru upravo zbog pregovora koji su u tijeku.

“Dok se sve ovo događa CVC želi da budem s njima u Londonu da pomognem oko različitih stvari. Ne mogu dozvoliti da sam odsutan pet ili šest dana.”

Novi predsjednik

Chase Carey

Chase Carey

Kako Bernie kaže, novi predsjednik upravnog odbora sad je Chase Carey, potpredsjednik 21st Century Foxa i direktor medijske kompanije Sky Plc (vlasnici Sky Newsa). On je na toj poziciji zamijenio Petera Brabecka-Letmathea. Brabeck (71) je predsjednik upravnog odbora Formule 1 od 2012. godine, ali se nedavno oporavio od teške bolesti, pa se očekuje da će odstupiti i s pozicije predsjednika upravnog odbora Nestlea, poznatog svjetskog prehrambenog brenda.

“Peter odlazi i zamijenit će ga Chase,” kaže Bernie.

“Peter je savršen predsjednik jer on drži kotače u pokretu, što bi predsjenik trebao raditi. Ali, u nekim područjima nije jak kao Chase. Nadamo se da će nam to sada pomoći.”

“Chase je vodio DirecTV u Americi, a mi smo u Americi slabi. Nadam se da će nam pomoći to što ga imamo u upravnom odboru.”

“Tri su mi stvari važne: njegove veze u Americi s televizijama, što je dobro. Zatim, njegove veze sa sponzorima, s ljudima koje poznaje godinama, što je također dobro. I posljednje – društvene mreže.”

“Sve je to pozitivno za sport.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

12 komentara

 1. hattrick Donator

  Ako malo dublje prokopate dolazi se do toga da je Carey samo izvršni zaposlenik u firmi Rupert Murdocha, koji je poznati vladar medijskog “svemira”, i manipulator masama, prokazan i jednom vrlo bitnom svjetskom aferom. Po meni F1 prelazi iz ruku malog vraga u većeg..

  Trenutno Carey uči Murdochove sinove James (42), and Lachlan (43) poslu, i u svim pozicijama vodstva upravo će ta dva sina voditi timove.
  http://www.reuters.com/article/us-twenty-first-fox-murdoch-ceo-idUSKBN0OW2NB20150616

  U svakom slučaju biti će zanimljivo gledati transormaciju F1, poglavito u medijskom smislu.. a kasnije i sa novim concorde ugovorom. Čini mi se da ovaj trkući ističe 2021, ako se ne varam, tada bi moglo doći do većih tektonskih pomicanja u svijetu F1, jer će pregovore voditi upravo Mordock&sons aka. Liberty “svašta-nešto” Group kao novi vlasnici medijskog kolača koji čini glavni kapital današnje F1.

  Do tada se stignemo pripremiti na top ili flop. ;)
  0
  • dobro koji je tvoj problem? jesi ti svjestan kako nasilno pises? prvo si zapeo za buttona da ode iz mclarena, a zapravo ces plakati za njim kad ti malac dodje dogodine. i onda sad jos protiv berniea lajes, a zaprao ti je 10 puta bolje ovako nego sto ce biti kada on ode.
   0
   • zekohonda Donator

    Bernie je moj problem, pa napiso samo gore.
    0
   • zekohonda Donator

    evo me za kompom pa da ti još i odgovorim svezi buttona:
    ja zapeo za buttona? pa zadnjih 12 godina to traje. sa jednim dužim prekidom. da pratiš portale znao bi.
    nisam plako kad je najavio da će bit 3. vozač 2017 u mch, ali sam bio vrlo, vrlo sretan. skoro pa suze radosnice potekle.
    0
   • E pa da ti ja onda odgovorim: plakat ces ti i za berniem, a pogotovo za buttonom!
    0
 2. Kakav god Bernie je radije bi da ostane nego da F1 ode u ruke amera….
  0
 3. Ovaj Carey baš uliva nepovjerenje. Izgleda ko da bi bogu iz oka ukra.
  0
 4. Dovedite jednog našeg gospodina i riješiti nama muke s prijenosom a onda rješavajte ove vaše sporedne poslice ?
  0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!