VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Wolff: Krive postavke su Lewisa koštale 0.2 sekunde po krugu

Lewis Hamilton, Mercedes

Problemi s krivim postavkama bolida na VN Europe pogodili su oba Mercedesa, no Rosberg se problema rješio puno brže nego Hamilton, koji je negodovao preko tim radija. Iako se tijekom utrke doimalo kako je Hamilton u puno većim problemima, Wolff je izjavio da je Britanac gubio oko 0.2 sekunde po krugu.

“Imali smo problem na oba bolida. Bila je to konfiguracija nekih tipki. Lewisov problem se pojavio prilično rano u utrci, te onda i kod Rosberga nekoliko krugova poslije. Iz dostupnih podataka, krive postavke su Lewisa koštale 0.2 sekunde po krugu. Kod Lewisa se gubitak snage vjerojatno osjećao puno više nego što je to stvarno bilo, posebice na izlascima iz drugog i trećeg zavoja, gdje očekujete mnogo snage. U podsvijesti je to izgledalo kao da mu nedostaje više snage.”

“Problem s postavkama se dogodio zbog neurednog petka, gdje nismo uspjeli obaviti sve zadatke koje smo trebali napraviti. Problemi su se na Lewisovom bolidu pojavili tri kruga prije Rosbergovog. Sve je bilo zbrkano, napravljeno u potpuno krivom smjeru, pa se problem pojavio već ranije u utrci.”

Hamiltonu je ovo druga sezonska utrka koju nije završio na postolju, dok mu se u protekle dvije sezone to dogodilo samo jednom, na VN Mađarske 2015.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

5 komentara

  1. Ma skinite vi taj volan da nema tu dugmica i ostali budalestina stavite normalan volan vratite kvacilo pa da vidimo kako se vozi :-) :-)
    0
  2. I onako je brži 1.3 s brži od ostalih…
    0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!