VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Staza u Bakuu je izazov za pronalazak setupa bolida

VN Europe, Baku

VN Europe, Baku

Formula 1 će ovog vikenda prvi put otići u Azerbajdžan na VN Europe koja se održava na uličnoj stazi u Bakuu. 20 zavoja i nekoliko ekstremno dugačkih pravaca djelo su Hermanna Tilkea, a inženjerima već zadaje velike glavobolje. Osim što ju karakteriziraju dugački pravci, dio nje prolazi kroz stari grad koji je uzak i zavojit.

“Bit će priličan izazov gledajući s inženjerske strane. Jer, osim što morate imati ogromnu maksimalnu brzinu, imate djelove koji su ulični poput Monaka.”

“Po svemu viđenom imamo par pravih izazova. Ovo mjesto je po meni najsličnije Spa. Vidjet ćete neke ekipe s drukčijim odabirima za i kvalifikacije i za utrku.”

Red Bullov Christian Horner misli da nema puno dileme – glavni pravac natjerat će sve ekipe da postave bolide na maksimalnu brzinu i minimalan downforce:

“Pravac je skoro duplo veći od najvećeg pravca u Montrealu, što je enormno. Bit će fascinantno gledati setupe drugih. Pretpostavljam da će taj pravac gurnuti većinu u smjeru minimalnog downforcea.”

Nico Hulkenberg također je tako svoje mišljenje:

“Konfiguracija izgleda dobro, posebno za uličnu stazu. Nisam imao priliku isprobati u simulatoru, ali sam vidio on-board video na YouTubeu.”

On-Board krug

Lokacija staze

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

3 komentara

  1. Isse znači sad izmjerio na ggoglu, znači od 16 zavoja do prvog sve puni gas. Značna udaljenost ta dva zavoja je 2,1 km. Ako uračunamo zavoje dobijemo oko 2.5 do 3 kilometara samog punog gasa. Dvostruko više od ravnice u Kini.
    Trajanje te ravnici u Kini je oko 15 sekudni (s tima da imamo na umu brz zavoj prije nje). –>Dobijemo da oko pol minute taj dio staze trajat. Pa ajmo vidjet. :kokice: :kokice: :kokice: :kokice:
    0
  2. Hoće li od vibracija pasti što s balkona?

    Što je falilo Imoli (osim love)?
    0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!