VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Merhi: Honda je napravila veći pomak od McLarena za ovu sezonu

McLaren Honda MP4-31

Mišljenje je to Robertha Merhija, prošlogodišnjeg vozača ekipe Manor. Od početka partnerstva s Hondom, stalno se dobiva dojam da motor puno zaostaje za šasijom koju McLaren ima. No, sve se više čini da nije samo Honda krivac, već i McLaren. Pravi primjer se može pogledati u Red Bullu, koji s Renaultovim motorom kotira jako visoko, dok je tvornička ekipa Renaulta katastrofalna i imaju jedan od najgorih bolida za ovu sezonu. McLaren je zbog toga i uložio veto na to da jedino oni imaju pravo na korištenje Hondinog motora. To će se promijeniti za sljedeću godinu, kada će Honda biti obavezna dati motore momčadi koja to bude potraživala.

“Honda je napredovala više nego što sam očekivao. Čini se da je maksimalna brzina bolida sada stabilna, ali očito nedostaje šasija. U Monaku snaga motora ne igra toliku ulogu, pa ste mogli vidjeti dobru šasiju Toro Rossa.”

Prisjetimo li se izjave Padya Lowea koji je rekao da je Ferrarijeva inačica motora iz 2015. sada najslabija na gridu, onda se može relativno lako smjestiti McLarenovu šasiju na mjesto kojem pripada.

“Izgleda kao da McLarenu nedostaje još 20% na polju bolida i 20% na polju motora. Alonso je u Monaku završio peti samo zbog strategije, a ne bolida.  Hondin motor je za ovu godinu napredovao više nego McLarenova šasija.”

 

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!