VN Kanade
9.-11. lipnja 2017.

Ricciardo: Odluka nije bila moja, momčad me zvala u boks

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

Nakon što je jučer ukrao pole poziciju Mercedesima sjajnim krugom, te vodio prvi dio utrke po mokroj stazi, Daniel Ricciardo se nakon drugog, ujedno i zadnjeg zaustavljanja u boksu našao iz bolida Hamiltona, iako je na ulasku u boks imao pozamašnu prednost. U 32. krugu utrke Ricciardo je ušao u boks po gume za suho, ali super-soft gume namijenjene njemu nisu bili spremne u boksu te je Ricciardo stajao 13,6 sekundi ispred boksa Red Bulla dok mehaničari nisu donijeli gume i pričvrstili ih. Za to vrijeme, Hamilton je na ultra mekim gumama nadoknadio prednost Ricciarda i uspio ga obići na izlazu iz bokseva. U nekoliko navrata Ricciardo je bio osjetno brži od Hamiltona, ali nije uspio pronaći mjesto za preticanje. Slična situacija se desila i u Španjolskoj prije dva tjedna, kada je Red Bull dodijelio Ricciardu krivu taktiku te je sa sigurnog vodstva pao na četvrto mjesto.

Nakon utrke Daniel se oglasio na team radio i poručio momčadi da mu ne govore ništa, i da nema riječi koje mogu popraviti situaciju.

Na pobjedničkom postolju Ricciardo je bio vidno nezadovoljan, ali je prokomentirao utrku:

“Niti ne želim dati neki komentar ako ćemo iskreno. Zahvalio bih se gledateljima koji su bili na tribinama i tijekom lošeg vremena. Ako gledate izvana, priredili smo show, ali nije trebalo biti uzbudljivo koliko je na kraju bilo. Ovo je drugi vikend koji sam opljačkan. Momčad me pozvala u boks, nisam sam odlučio da uđem. Morali su biti spremni. Ovo boli, nemam više što za reći.

“Bili smo jako brzi, i po mokrom, stvorio sam veliku prednost. Stavili smo intermedium gume, i ušli u utrku s Lewisom, utrku u kojoj nismo trebali biti. Osjećao sam da sam bio najbrži u svim uvjetima, ali drugo mjesto to ne pokazuje najbolje.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

3 komentara

  1. Uistinu mi je žao Riccija. Bio je u stanju kontrolirati cijelu utrku. Yebeš udarac čekićem po glavi. Ovo je bol.
    0
  2. Dva zaustavljanja je imo, a ne tri…ako se ne varam..W na I, i I na SS, kaj ne?
    0
VN Monaka - raspored vikenda
1. trening 25. svibnja u 10:00
2. trening 25. svibnja u 14:00
3. trening 27. svibnja u 11:00
Kvalifikacije 27. svibnja u 14:00
Utrka 28. svibnja u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će pobijediti u Monaku?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Mađarske!