Hamilton misli da promjena pravila za 2017. nije dobra

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 16 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton ne misli da će promjena tehničkog pravilnika donijeti išta dobro Formuli 1 iduće sezone, ali se isto tako nada da je u krivu. Naime, za 2017. godinu momčadi spremaju potpuno nove bolide koji će biti i na prvi pogled drastično drukčiji od ovih koje sad gledamo, a neki razliku uspoređuju s onom koju smo vidjeli na prelasku s 2008. na 2009. godinu.

Hamilton je zabrinut da bi se ovo moglo pokazati kao pogreška, isto kao što je pogreška bila promjena kvalifikacijskog formata na početku sezone.

“Dat ćemo sve od sebe i siguran sam da će moji dečki napraviti izvrstan posao. Kad nešto mijenjate, a znate da neće biti drukčije… Nadam se da ovo neće biti loša promjena, poput kvalifikacijskih pravila.”

“Htio bih da sam u krivu jer ako nisam – zaglavit ćemo s lošim pravilnikom iduće tri godine i to neće biti dobro za nas, ali ni za navijače.”

Slično mišljenje ima i Nico Rosberg koji kaže da nova pravila neće donijeti dobre bitke među vozačima na stazi. Logično, s njima se slaže i Toto Wolff.


Odgovor

16 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Meni je najveca greska ono sto su napravili 2014 tako da ova promjena nece biti losija od tog a ni od forme mch 2015


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    neka pita ostalih 20 vozača i šefova njihovih momčadi te navijače koji nisu ni njegovi, ni Rosbergovi ni Mercedesovi, da li misle da će nova pravila biti pogreška


    0
    0

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    A Vi u Mercedesu jadni zabrinuti za dobrobit sporta, naviječa…. Baš me zanima biste li se tako “brinuli” da ste, recimo MclH.


    0
    0

    0
  4. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Po meni samo treba donjeti pravila da puno više ovisi grip, tako da bude lakše pratiti bolid ispred. Inače za svaku sam promjenu koja može donjeti neizvjesnost na stazu, jer ovo je sad stvarno več postalo malo pre dosadno…


    0
    0

    0
  5. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Mercedes naravno pjeva svoju pjesmu,boječi se gubitka dominacije ali ni meni nije prejasno kog će vraga iskemijat.Skeptičan sam iz razloga kaj pisci F1 pravila glavinjaju iz krajnosti u krajnost i nikako pogoditi nekakvu prihvatljivu sredinu.Početkom hibridne ere od prve najkompliciraniji motori u povjesti koji će se brzo izraubat i s ćime ih nadogradit,umjesto da se to događalo postepeno.Da ima premalo gripa bilo je jasno svakom ko je to želio vidjeti.Uostalom izbetonirali su sve izletne zone,čak i parabolicu i za 2017-tu grip turbo.Šire gume i povečanje širine bolida 20cm a sve u cilju povečanja gripa i povečanje brzine.Bolidi navodno postaju bitno brži,teži a o kočnicama nitko ni slova.I konačno sad je valjda jasnije zašto se forsira halo zaštita,šofer šajba….20cm povečanje širine će na radost Bernija i njegovih gerijartija kompića F1 pretvoriti u lunapark prepun letečih kotača tako da je svaka zaštita dobrodošla a za nas što ostane,zapravo bumo vidli!


    0
    0

    0
  6. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Čovjek je rekao istinu, a vi ga pjujete?! Sacekajmo koji dan da vidimo kako cete reagirati kad placi-prstic takvo sto objavi..onda cete biti puni hvale..licemjernih navijaca ne mogu nabrojati jer ih je vise nego korumpiranih u drzavi…


    0
    0

    0
  7. Rover
    zjurina Prikaži

    ” Hamilton ne misli da će promjena tehničkog pravilnika donijeti išta dobro Formuli 1 iduće sezone….”

    A blebak, …neče ništa donijeti !
    Ma da su i 10 km/h sporiji barem će bolje izgledati sa novim širim gumama, pa makar ništa drugo, a što im je i prirodnije, a ne kao ove sada – ima svaka druga malo jača benđola gume te širine !


    0
    0

    0
  8. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ako covjek aludira samo na izgled bolida onda je upravu. Motor je kljucna karika za 2017 i dalje ce biti razvoj istog na kapaljku. 2017 bi trebala biti nesto kao 1996, 2005, 2014, to su godine koje su stale u kraj dominaciji McLarena, Ferrari-ja i Red Bulla (do duse vise 2005 i 2014)!

    Ali to su otprilike bile godine revolucije u F1. Sad ako cekaju svakih 10 godina da naprave neku malo vecu, onda je to za ovo vrijeme katastrofa. F1 treba nesto novo, trebaju da privuku vece sponzore, da vrati tu zelju za gledanjem, da privuce nove narastaje itd. Ali sve mi se cini da od toga nece biti nista, Mercedes ne da svoju dominaciju, FIA nema vise ideja, a Bernie sta reci o njemu?

    Jest da nema veze sa ovim tekstom, ali ima veze sa buducnosti F1. Mislim da ovo sto Marchionne radi je vrlo mudar potez, on polako – diskretno ubacije ideju o ulasku Alfa Romeo u F1! F1 treba malo zdrave konkurencije, taj motor bi spasio jedan tim od ispadanja iz F1, a ujedno bi pokrio jos neke. Samim tim bi malo Mercedes popustio, jest da su ovo neke lude fantazije, ali sad gubitak Mercedesa u F1 kao tim bi izgledalo katastrofa, ali kad je tu jos proizvodjaca, onda i ne bi bila bas tolika. Mislim da bi Mercedes i dalje bio tu kao proizvodjac, nesto slicno kao Renault.

    Neka se niko ne ljuti, ali Renault kao tim je veci od Mercedesa, pa i oni kad su otisli, kao da se nista nije desilo, tako i sa Mercedesom bi isto bilo.

    Ovo jesu neke lude fantazije, ali da se zaustavi ova dominacija Mercedesu se treba stati u kraj. I kolega @raca je dole to napisao da imaju jak lobi, ali imao ga je i Ferrari, pa su morali posustat 2005!


    0
    0

    0
  9. FO108F Prikaži

    Ja ne znam na osnovu čega su svi uvjereni da će Mercedes izgubit svoju prednost 2017 zbog promjene pravila i šta ako se desi upravo suprotno da se ta prednost još poveča a po pisanju auto motor und sporta i takva opcija je vrlo moguča!


    0
    0

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Nitko nije u to uvjeren, ali daje se šansa drugima da se puno više približe,ako ne i izjednače sa Mercedesom. Merc će i dalje biti vrlo jak, ali nada je da će se dostići, pa možda i prestići. Ovako nema šanse još barem deset godina.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.