Paddy Lowe: Toro Rosso ima najslabiji motor

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 11 komentara

Toro Rosso STR11

Zanimljivu konstataciju iznio je Paddy Lowe, tehnički direktor momčadi Mercedes AMG Petronas. Naime, prema podacima koje posjeduje ova momčad, izgleda kako je Ferrarijev motor (specifikacija iz 2015.) u Toro Rossu najslabija pogonska jedinica na gridu. Možda na prvu zvuči ludo, posebice kada se pogledaju Renault i Honda, ali Toro Rosso će cijelu sezonu imati isti motor, i to prošlogodišnju verziju, dok će sve ostale momčadi dobivati unaprijeđene motore.

“Možda ovo niste znali, ali motor s najmanje snage na gridu je Ferrari u Toro Rossu. Renault i Honda više nisu tako daleko od Ferrarija i Mercedesa, stoga sada nema neke prevelike razlike među pogonskim jedinicama.”

Ukoliko je ova vijest istinita, onda bi se Toro Rosso u drugom dijelu sezone mogao naći u nepovoljnoj poziciji, unatoč odličnoj šasiji koju imaju.


Odgovor

11 komentara

  1. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Ukoliko je ovo točno oni bi već sad bili u nepovoljnoj poziciji. On nije reka da će njihov motor biti najslabiji do kraja sezone, nego da je najslabiji. Po meni ovo je prebacivanje loptice jer ako su motori Mercedesa Ferrarija Honde i Renaulta podjednaki onda nema ni nelojalno stečene prednosti ni dominacije pa time ni potrebe za promjenama ili ukidanjem zabrane razvoja od 2017. koja se spominje sve više. Po meni ovaj izjava je čista politika i najmanje ima veze sa samim TR-om.


    0
    0

    0
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Znaci Toro Rosso s najslabijim motorom ove sezone uzima bodove, a npr. Mclaren prosle sezone (medju najlabijim) nije uspijevao skoro ni prismrdit bodovima… Nema mi tu logike


    0
    0

    0
  3. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    Prema podacima koje je posjedovala ova momčad, i gume u Monzi su bile pod dobrim pritiskom :P


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Hondin ovogodišnji motor zaostaje za mercedesovim 40-60 bhpa. To je izjavio novi hondin šef. Ako je prošlogodišnji ferrarijev kasnio 30bhpa za prošlogodišnjim mercedesovim motorom. Mercedes se vjerovatno pojačao za barem 30bhp. Tako da bi hondin motor mogao biti ili prilično podjednak s ferrarijevim iz 2015 ili malo jači.


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Zasto onda jos uvijek nemam odgovor zbog cega mch ne moze do bodova i zasto im u kalendaru od 21 utrke odgovaraju 3 uvrh glave….i zasto imam osjrcaj da ce se force india koja je sad na razini mch podici sljedecim utrkama a mch ne.Ovo da je taj motor najslabiji je cudna izjava jer onda da imaju ovogodusnji mercov motor bi bili vec prvaci jer ovim najslabijim motorom su u melbourneu prije crvene zastave parirali rbr


    0
    0

    0
  6. srle Prikaži

    mzf1 apsulutno se slažem sa tobom. Ovakve glupe izjave su samo dio političke igre u f1. Došao je 4. mjesec i lagano bi trebalo o “novim” pravilima za 2017. Očekujemo cijeli niz političkih igara. Jedino sam uvjeren da će napraviti ono što najbolje rade, sjebati još više.


    0
    0

    0
  7. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Ne znam šta se svi čudite. Nije rekao da je prošlogodišnji Ferrarijev motor smeće kakvi su bili prošlogodišnji Renault i Honda. Nego da su i ovi napokon sazreli da ne zaostaju za prošlogodišnjim Ferrarijevim motorom.
    A ima logike. Pa pogledajte maksimalne brzine. Toro Rosso je među sporijima. I Verstapen je isto izjavio da im fali snage na pravcu. Ali njima je bitno da je motor puno pouzdaniji od prošlogodišnjeg Renaultovog motora. Ali ipak se ispostavlja da bi im bolje bilo da imaju ovogodišnji Renaultov. Ali ko je mogao znati da će Renault sad odjednom riješiti većinu problema. Ispade sada Renault jedan od pouzdanijih, a čini se da ni snagom ne zaostaju puno. I još uz to imaju najviše preostalih tokena…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.