1. predsezonski test
8
1
dana,
1
7
sati,
3
7
minuta,
0
0
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

FIA sazvala hitan sastanak šefova momčadi

U nedjelju ujutro po australskom vremenu šefovi momčadi i predstavnici FIA-e će se sastati na hitnom sastanku povodom mijenjanja kvalifikacijskog formata za buduće GP vikende. Cilj sastanka je dolazak do promjene sustava kvalifikacija, i kako portal Motorsport saznaje, akteri sastanka će pokušati već sutra donijeti jednoglasnu odluku koja će odmah stupiti na snagu, da bi izbjegli ponavljanje jutrošnjeg kaosa i na VN Bahreina, a lako moguće je vraćanje na stari format kvalifikacija, korišten prethodnih godina.

Šef Mercedesa, Toto Wolff je dao svoj komentar prije sutrašnjeg sastanka:

“Pogriješili smo s novim formatom. Imali smo sustav koji je dobro funkcionirao, i u želji da začinimo stvari, završili smo ovdje. Postoji jednostavno i očito rješenje, a to je da se vratimo na staro.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

5 komentara

  1. I kada su predstavilo ovaj usutav kvalifikacija imao sam osječaj da će biti problema u dijelu kada počinje teči vrijeme za ispadanje najsporijeg vozača, jer ako vozač vidi da neće stići završiti krug prije isteka tog vremena čemu se dalje truditi. Najsmješinja stvar je bila kada je ostalo još 5 minuta do kraja Q3 prva četvorica su već počeći izlaziti iz bolida. Ovaj sustav je potpuni promašaj.

     
  2. Ovo je skroz naopako. Trebali su se šefovi momčadi okupiti, pozvati FIA-u i izbaciti je iz F1.

     
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će iduće godine voziti za Mercedes?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Top članci ovog tjedna