Aktualnosti: Red Bull, Renault

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 3 min 1 komentara

Renault, Red Bull

Mateschitz gubi strpljenje

Vlasnik Red Bulla, Dietrich Mateschitz, je u razgovoru za “Speedweek” rekao kako i dalje nema konkretan plan, ali ni saznanja koji će motor pokretati njegove dvije momčadi. Brine to što nije uvjeren niti u to da će Red Bull uopće i ostati u F1.

Kada su ga novinari upitali hoće li jedna ili obje ekipe biti na gridu 2016. godine, jasno je odgovorio: “Ne mogu reći konačni odgovor na to pitanje jer i dalje ne znam hoćemo li nabaviti bilo kakav motor. Ali, u nekoj točki i nama će prekipjeti…”

Red Bullov Daniel Ricciardo probao je novu specifikaciju Renaultovog motora na prošloj utrci u Interlagosu – što je protumačeno kao korak bliže tome, da Red Bull koristi “nemarkirane” Renaultove motore sljedeće godine.

Šef ekipe Christian Horner, rekao je u Brazilu kako njegova ekipa mora znati u sljedećih par tjedana koje motore će koristiti ako se žele pojaviti na prvim testiranjima.

“U ovom trenutku smo na limitu – što se tiče pojavljivanja na prvim testiranjima. Ekipa iz Milton Keynesa je demonstrirala svoju sposobnost da radi u ekstremno tijesnim vremenskim uvjetima i siguran sam da ćemo moći ispuniti sve ciljeve. Naravno, sve to ukoliko dođemo do odluke u nekoliko sljedećih tjedana – što je ključno!”

Renault cilja visoko?

Renault se nada da može riješiti svoje probleme s motorom kroz značajno veći budžet i bolju opremu u 2016. godini. Naravno, sve to dolazi u obzir ukoliko stigne konačna potvrda da Renault ulazi u F1 kao tvornička momčad preuzimanjem ekipe Lotusa.

Carlos Ghosn, veliki šef kompanije, očito se priprema donijeti konačnu odluku preuzimanja ekipe iz Enstonea jer želi vratiti Renault na vrh F1. Renaultov F1 direktor, Cyril Abiteboul, rekao je kako se sprema svježa financijska injekcija i dostava nove i bolje opreme u Viry-Chatillon.

“Ukoliko će odluka biti pozitivna, imat ćemo značajno povećan budžet za istraživanje i razvoj. Mislim da smo uvijek bili limitirani u tom segmentu, ali imat ćemo na raspolaganju ekstra budžet što je jako bitno. Govorimo o dvoznamenkastom porastu u postocima, ukoliko usporedimo ovo što smo imali prije, to je sjajno.
Investiramo i guramo naprijed značajno,a to sve vraća osjećaj samopouzdanja.”

Budući da dolaze promjene u financijskom dijelu i motoru – dolazi i do očekivane promjene u menadžerskom dijelu za 2016.

“Mislim da imamo sposobnosti i vještine, ali mislim da nam nedostaje momentuma ponekad, ali i tehničkog vodstva. Ova sezona je primjer kompletnog manjka discipline menadžmenta tehničkog programa kojeg sam i ja član. Ne kažem da to nije moj problem, jer sam i sam dio problema. Treba nam duboka promjena i osvježenje menadžmenta koja može uključivati i moju poziciju.”

U stvari, Abiteboul misli da je Renault pretrpio štetu jer nedostaje netko tko bi se fokusirao isključivo na poboljšanja performansi u Viryu – njihovoj bazi.


Odgovor

1 komentar

  1. moto66 Prikaži

    A moj Mate,skupi ljude iz obje momčadi,zahvali im se na suradnji ovih godina i ključ u bravu ako ti se inati i to možeš financijski podnijeti.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.