Pirelli i momčadi će imati 12-satni test u Abu Dhabiju

Vijesti

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

Pirelli

Već dugo vremena Pirelli se žali da nema dovoljno testiranja guma tijekom predsezone ili sezone, i nakon mnogih zahtjeva, konačno će dobiti jednodnevni test. Očekuje se da se održi 1. prosinca u Abu Dhabiju, a trajat će punih 12 sati. Pirelli na ovom testu planira ispitati novu komponentu guma koja će biti uvedena naredne sezone, ultra meke gume. Na sastanku šefova F1 momčadi u Meksiku, Pirelli je predstavio plan vožnje na testu, a od momčadi zahtjeva da bar jedan stalni vozač, koji je vozio ovu sezonu, vozi i na testu, da bi mogli dobiti što bolju predstavu razlike između ovosezonskih guma i onih koje se spremaju za narednu sezonu.

S obzirom na to da će najam staze i guma koštati, momčadi su bile zainteresirane u financijsko stanje plana, jer će mnogi timovi morati promijeniti svoje već isplanirane letove i putovanja, kako bi ostali jedan dan duže na stazi u Abu Dhabiju. Pirelli je navodno prihvatio sve troškove testiranja, ali će momčadi same morati pokriti sve ostale troškove koji se ne direktno ne dotiču Pirellija. Manor je već najavio da neće sudjelovati u ovom testu, dok se i dalje vode pregovori s Force Indijom i Sauberom koji žele da na testu nastupe s novim, mladim vozačima. Pirelli očekuje da svaka momčad odveze između 400 i 500 kilometara tijekom 12-satnog testa.

Mario Isola, jedan od glavnih menadžera Pirellija, je izjavio da će se test definitivno održati, ali se još uvijek odvijaju završni dogovori s FIA-om i momčadima.

“Test će se održati, ali prvo moramo riješiti neke detalje s FIA-om i momčadima. Čim budemo imali točan broj bolida koji će nastupiti na testu, i potvrdu koji će vozači moći voziti, napravit ćemo preciznije planove i znat ćemo točno što će se odvijati u Abu Dhabiju. Postoji određena diskusija oko uvođenja nove komponente sljedeće sezone, koja prvo mora biti razvijena i testirana na stazi, a također ćemo testirati različite konstrukcije guma.”


Odgovor

1 komentar

  1. Gddgd Prikaži

    Sto vise testova to bolje, pogotovo za mlade vozace!


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.