Vettel: Mercedesi su preveliki zalogaj

Vijesti

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 1 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel je današnju utrku završio na četvrtom mjestu. Tijekom prvog stinta, držao je sigurno treće mjesto s prednošću od 3 sekunde nad Massom u Williamsu, ali greškom tijekom promjene guma u boksu je izgubio puno vremena, kao i poziciju od strane Masse. Iako je pri kraju utrke vršio veliki pritisak na Williams, nije uspio vratiti treće mjesto u svoje ruke.
Nakon utrke, Vettel je čestitao Massi na trećem mjestu, i istaknuo odličnu obranu Williamsa.

“Bila je ovo teška utrka. Massa je odradio dobar posao, nekoliko sitnih greški, ali ništa veliko. Bio je dobar na izlazu iz zavoja, znamo da je teško obići Williams, vjerojatno su oni najteži za prestići na stazi. Imali su dobar tempo danas, pokušao sam iskreirati poziciju za pretjecanje, ali nisam uspio. Izgubio sam magiju”, uz osmijeh se našalio Vettel.

Na pitanje novinara gdje je nestala brzina Ferrarija koju su pokazali u petak, Sebastian misli da je njihova brzina još uvijek tu, ali da su ostali pronašli nešto više.

“Naš tempo od petka nije nestao, imao sam dobar osjećaj i bolid se ponašao dobro. Drugi su uspjeli pronaći nešto više brzine danas, jednostavno je, Mercedes je bio dobar u ovim uvjetima, njihov motor je sjajan na visokim postavkama kakve voze u kvalifikacijama, a počeli su ih koristiti i u utrci. Ako pogledate početne krugove, dva Mercedesa su bili jako brzi, uključujući i Williams koji ima njihov motor, tako da nisam iznenađen njihovom brzinom.”


Odgovor

1 komentar

  1. Kush Prikaži

    I ti su novinari kao neki profesionalci – koja pitanja postavljaju, ili je moja memorija (koja je pretrpila svega u životu) bolja od njihove, pa kada god se ove godine našao ferrari iza williamsa, nije ga imao šanse proći i na sporijim i dužim stazama..
    Pokušao je pritiskati, ali massa nije pogriješio, na kočenju je bio blizu svaki put kada je pokušao, ali to nije dovoljno ovdje,, da je uspio biti bar u mjenjaču na DRS ravninama, pa onda na kočenju pokušati, ali jednostavno je prejak motor, a premala uloga aera a ovdje, i nije bilo šanse pošto brazilac nije popustio pod pritiskom, što je normalno, jer i on zna za te odnose među tim autima – pitanje je krivo upućeno, ali to je kraj trke, pa se pita za rezime, no svejedno je mogao biti malo originalniji, nisam gledao emisiju poslije trke, dali je to iz sky-evog mikrofona, što bi objasnilo dosta, ali svejedno, ili je glup ili provocira!


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.