Hulkenberg i Renault na rubu potpisivanja ugovora

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

Nico Hulkenberg, Force India

Nico Hulkenberg, Force India

Iako se činilo da će Nico Hulkenberg iduću godinu provesti u Force Indiji uz Sergija Pereza, Autosport piše da to možda ipak neće biti tako. Nijemac je na rubu ostvarivanja dogovora s Renaultom po kojem bi odradio dvije sezone s njima, uz opciju zadržavanja i za jednu dodatnu sezonu. Sve to trebalo bi se potvrditi prije idućeg GP vikenda u Americi.

Hulkenberg je trenutno ugovorno vezan za Force Indiju i iduće godine, ali vjeruje se da postoji izlazna opcija, a sada se ta opcija pokušava pravilno interpretirati kako ne bi bilo nikakvih problema. Osim što on želi otići iz Force Indije prema Renaultu, i Francuska ekipa svakako želi jedno iskusno i provjereno ime u svom vozačkom dvojcu.

Sergio Perez je do prije nekoliko tjedana bio također u kombinaciji, ali je odustao od razgovora kad je vidio nejasnu upravljačku strukturu i određene poteškoće u Renaultu koje su ga privukle ostanku u Force Indiji.

Renault je također pristupio Carlosu Sainzu, ali je ta priča bila vrlo brzo gotova jer je Red Bull odmah pojasnio kako je Sainz dugoročno uz njih i nemaju ga namjeru tako skoro pustiti.

Hulkenbergovo iskustvo trebalo bi biti ključni element za Renaultove planove u Formuli 1 nakon teške povratničke sezone s Kevinom Magnussenom i Jolyonom Palmerom.

Što se Hulkenberga tiče, 27-godišnjak je dosad odradio 111 GP vikenda, od toga četiri godine u Force Indiji, jednu u Sauberu (2013.) i jednu u Williamsu (2010.).


Odgovor

3 komentara

  1. sennacher Prikaži

    Hulku želim svu sreću jer takav vozač zaslužuje bolje. Sad, da li je to Renault, tko zna, možda oni znaju bolje od nas jer sjetimo se samo kako je “ludi” Hamilton napustio McLaren i otišao u tada prosječan Mercedes


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Nisu baš slične situacije, Hamilton je došao na mjesto sedmerostrukog prvaka koji je razvijao taj bolid prethodne tri sezone zajedno sa Rosbergom koji je “inženjerski” možda najpotkovaniji vozač danas. A Hulkenberg će uletiti na mjesto nekog iz totalno adolescentske ekipe (za razvoj bolida) u Renaultu. Ali da Renault ima potencijala za mnogo uspješniju budućnost, sigurno da ima, zasad su ime i povijest glavna garancija, ali vjerujem da će već iduće sezone dosta bolja situacija sa njima biti.

      Peta sezona u FI bi za Hulka vjerojatno bila zadnja, jer su mu vrata u trenutne top ekipe i koja će možda do godine već biti (McH) davno zatvorena. Ako su pisanja točna, ovako će imati (bar) dvije sezone za vraćanje slave Renaultu, mislim da je to ništa ako usporedimo protekle dvije sezone Alonsa u McH.


      0
      0

      0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Kad se govorilo za Sainza, rekao sam da ne bih želio da pređe, jer bi to bilo sa konja na magarca. Još uvijek mislim da će Toro Rosso biti bolji sljedeće godine od Renaulta. Ali za Force Indiju nisam siguran. Istina je da oni rade odličan posao sa malim budžetom. Ali čini se da bi opet mogli imati finansijskih problema. Donekle će biti dobra stvar ovo četvrto mjesto koje bi trebali uzeti. Bolid im odlično izgleda. Prednje krilo, nos, najmanji međuosovinski razmak, uzak zadnji kraj. Ali ipak fali nešto (više para) da to sve fino uštimaju. I oni i Williams, iako se bore za to četvrto mjesto, zaostaju svjetlosnu godinu za Mercedesom čije motore koriste.
      A kad pogledaš Renault, nisu toliko ni lošiji od Force Indije, s obzirom na puno lošiji motor i Lotusov bolid. Sljedeće godine bi to trebalo biti puno bolje. I što se tiče motora, i bolida. A računam da će im i budžet kao tvorničkoj ekipi, biti blizu onih najvećih.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.