Haasovi rivali iznenađeni njihovom brzinom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 3 min 1 komentara

Esteban Gutierrez, Haas

Esteban Gutierrez, Haas

Haasovi rivali iz sredine poretka iznenađeni su brzinom koju je Haas pokazao danas na kvalifikacijama. I Grosjean i Gutierrez su bili izvan najbrže desetorke na svim slobodnim treninzima, ali su zatim u drugoj kvalifikacijskoj rundi bili najbrži od ostatka (iza Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla), a onda je Romain Grosjean ostvario osmo najbolje vrijeme i tako priredio malo iznenađenje.

Toro Rossov Carlos Sainz je završio na 14. mjestu, te je bio vidno iznenađen, a slične emocije dijeli i Sergio Perez:

“Čini mi se da imaju vrlo dobar bolid, ali još nisu shvatili kako da rade s njim,” rekao je Perez.

“Ali, kad god vidite da je Haas kompetitivan – uvijek su vrlo kompetitivni. Odjednom mogu složiti odličan krug, posebno Grosjean.”

“Ali, općenito su brzi. Williams također.”

Haasov najbolji rezultat sezone u kvalifikacijama došao je upravo na račun Williamsa čiji su Valtteri Bottas i Felipe Massa ispali već u Q2.

“Iznenadili smo se da je Haas bio brži od nas. Nismo to očekivali gledajući protekle utrke. Bez Haasa bismo i Bottas i ja bili u Q3. Bili smo desetinku sporiji od Force Indije u Q2. To je frustrirajuće.”

Ključ napretka

Haas je odličnu formu pripisao novom paketu koji su donijeli još u Singapuru, ali su pažljivo radili na podešavanju prednjeg krila kako bi funkcionirao ispravno.

Upravo su taj dio promijenili tijekom noći na oba bolida uoči posljednjeg treninga.

“Morali smo ga učiniti malo stabilnijim jer se jedno krilce pomicalo,” objasnio je Guenther Steiner.

“Morali smo to stabilizirati i pogodili smo, napravili smo dobru stvar. Imali smo sve te probleme, a kad krenete u prvi trening s mehaničkim problemima onda nemate vremena procijeniti nove komponente i fokusirati se na razvoj.”

“Ovo je bio prvi put da ih možemo koristiti i prikupiti podatke da ih razumijemo. Također, siguran sam da ova staza odgovara našem bolidu puno bolje nego neke druge. Znali smo da će sve biti jako dobro ako složimo dobar i čist krug, ali također smo mislili da je možda preambiciozno očekivati oba bolida u posljednjoj rundi.”

“Na kraju se sve posložilo.”

Štoviše, Grosjean je imao mali problem s DRS-om koji ga je, po njegovim riječima, koštao sedmog mjesta. Vjeruje da je bez tog problema mogao biti ispred Pereza. Vrijedi spomenuti da bi u tom slučaju Francuz u utrku krenuo sa šeste pozicije zbog kazne Sebastiana Vettela. Ovako će startati osmi.


Odgovor

1 komentar

  1. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Svaka čast. Lipo je viditi da i male momčadi mogu doniti tako značajan upgrade pogotovo ovako kasno u sezoni.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.