Alonso: Dobili smo sreću koju smo zaslužili

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

Izgleda kako se Fernando Alonso od ljetne stanke pretplatio na sedmo mjesto, budući da je ovo treća od četiri utrke u kojoj je završio na tom mjestu. Fascinantnije je to što je dva puta do sedmog mjesta došao do začelja, što je s obzirom na formu McLarena odličan podvig. Kad smo već kod statistike, spomenimo i to da je Španjolac prvi put ove sezone došao do osvajanja bodova u dvije uzastopne utrke. Fernando je na kraju bio veoma zadovoljan obavljenim poslom, no kaže kako utrka nije bila nimalo lagana.

“Danas smo imali zaista uzbudljivu utrku s nekim odličnim okršajima na stazi. Bili smo sretni što nismo bili zahvaćeni neprilikama u prvom zavoju, stoga smo dosta dobro napredovali već na samom startu. Zapravo, bio sam iznenađen svojom pozicijom, posebno zato jer sam nekoliko krugova poslije bio među osvajačima bodova.”

Španjolac otkriva da je bilo nedoumica oko strategije:

“Preko tim radija smo imali debatu o tome je li bolje otići na agresivniju ili konzervativniju strategiju. Na kraju smo se odlučili za napad te smo iskoristili mekane gume koje su nam ostale u kvalifikacijama. Zadnji virtualni sigurnosni automobil nam je išao na ruku, stoga smo bili u mogućnosti iskoristiti taj set. Danas smo dobili sreću koju smo zaslužili.”


Odgovor

1 komentar

  1. avalon Prikaži

    i opet malko konfuzije u trci koju vozači ( ka šta sam već primjetija i pisa ) McLH maximalno iskoriste . neka , neka … to diže moral i timu i vozačima . a ruku na srce i McLH se poprilično “popravila” u odnosu na lani .


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.