Vettel: Trkaći incident na start utrke

Vijesti

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

vettel

Utrka Sebastiana Vettela u Maleziji je završila odmah nakon starta s pokidanim prednjim ovjesom nakon sudara s Rosbergom u prvom zavoju. Iz prvog pogleda činilo se kao da je Verstappen krivac za ovaj incident, ali Vettel je tijekom utrke novinarima priznao da je ovo ipak bio trkaći incident i da nije bilo kontakta između njega i Verstappena.

“Ako ništa, počeo sam kočiti u istom trenutku kada i Verstappen. Ja sam bio na unutarnjoj strani, on me pritiskao prema rubu staze, to je utrkivanje. Mislim da smo obojica bez problema mogli proći kroz prvi zavoj. Nico [Rosberg] je bio ispred i odabrao je drugačiju liniju od nas, naravno može to jer je on ispred, njega ne zanima što se događa iza.”

“Ali dvije stvari su loše u ovome: prva je ta da je Nico ostao okrenut u pogrešnom smjeru na stazi, a druga je što ja pričam ovo dok se utrka odvija i ne sudjelujem više.”

“Kad se utrkujete sa Verstappenom, znate i očekujete da će se on puno pomicati po stazi i mijenjati svoju putanju, svi smo to već naučili. Ako ste već na unutarnjoj strani i netko vas pritisne dalje prema rubu staze, kut se smanjuje i sve je teže proći kroz zavoj, a moj kut za prolaza kroz prvi zavoj je bio jako loš. Uradio sam sve što sam mogao i mislio sam da ću proći kroz zavoj jer nisam kočio prekasno. Ali tada je Nico promijenio putanju, valjda je želio napasti Lewisa, i nisam imao izbora no da ga udarim.”


Odgovor

1 komentar

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.