Paddy Lowe: Monako će biti bitka između nas, Ferrarija i Red Bulla

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

Lewis Hamilton i Nico Rosberg, Mercedes

Lewis Hamilton i Nico Rosberg, Mercedes

Tehnički direktor momčadi Mercedes AMG Petronas, Paddy Lowe, svjestan je kako im prednost po pitanju pogonske jedinice neće puno pomoći u Monaku. Prošle godine nije bilo pravog konkurenta, no 2014. nije išlo tako glatko, a isti bi scenarij mogli gledati i ove godine, kada se čini da Red Bull ima najbolju šasiju, što nije bio slučaj početkom prošle sezone.

“Monako bi trebala biti intenzivna bitka između nas, Ferrarija i Red Bulla. Trebamo gotovo savršen vikend kako bi se vratili na vrh. Ova staza zahtijeva unikatne karakteristike automobila, stoga ovu utrku nikako ne možete označiti kao neku koja će najbolje odgovarati performansama vašeg bolida. Ta samouvjerenost u auto jedino može rasti tijekom vikenda, kada se naprave fina ugađanja.”

“Od svih staza u kalendaru, ovo je ona gdje su najbitniji slobodni treninzi. Kada vozači moraju odvoziti zadnji krug u kvalifikacijama, što je vrlo važno zbog težine pretjecanja ovdje, važno je da pronađu pravi ritam i iskoriste sve što im se nudi.

Lowe je pomalo zabrinut zbog ultra mekanih guma, koje će svoj “debitantski nastup” imati na VN Monaka. Kaže da će tri slobodna treninga biti od krucijalne važnosti.

“Ovaj vikend ćemo vidjeti prvo pojavljivanje ultra mekanih guma na nekoj F1 utrci – a to će biti prilično zanimljivo jer su čak i super mekane gume prethodnih godina bile pretvrde za ovu stazu. Zanima nas kakva će biti poboljšanja po pitanju brzine u jednom krugu, i naravno, potencijalno novi rekord.


Odgovor

3 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Jedino intenzivno će biti između Nice i Lewisa.


    0
    0

    0
  2. avalon Prikaži

    izgleda da lowe ne sluša šta priča boullier . da sluša zna bi da će se u MC bitka vodit između mercedesa i McLH … možda RB , eventualno TR . ferrari nema šanse sa svojom šasijom . ja 1000 % virujem ericovim izjavama kad isprid ferraria stavlja mercedes , McLH , RB i TR .


    0
    0

    0
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Paddy bi trebao biti više optimističan, poput Boulliera, samo čekam da kaže da se McH čuva za trku i nada kiši i SC, valjda da sve bude još sporije, jutros su sigurno skrivali vrijednosti svoje napredne šasije.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.