F1puls.com https://www.f1puls.com Formula 1 u hrvatskoj Wed, 22 May 2019 18:52:11 +0000 en-US hourly 1 Williams nije siguran hoće li se njihov napredak vidjeti u Monaku https://www.f1puls.com/39742/williams-nije-siguran-hoce-li-se-njihov-napredak-vidjeti-u-monaku/ https://www.f1puls.com/39742/williams-nije-siguran-hoce-li-se-njihov-napredak-vidjeti-u-monaku/#respond Wed, 22 May 2019 18:52:10 +0000 https://www.f1puls.com/?p=39742 Vodstvo Williamsa vjeruje kako su napravili napredak u razvoju svog problematičnog bolida FW42. Međutim, nisu sigurni hoće li se taj napredak vidjeti ovaj vikend na VN Monaka.

Momčad je zaostajala više od sekunde po krugu za idućim najsporijim bolidom na stazi na prve četiri utrke ove sezone. Na VN Španjolske se taj deficit nešto smanjio te je iznosio nešto manje od pola sekunde.

Williams je također imao priliku za daljnji razvoj bolida na dvodnevnom testiranju prošli tjedan u Barceloni.

„Nakon utrke i testiranja u Barceloni vjerujemo kako smo poboljšali performans FW42 te kako bolje razumijemo bolid i gume.

Hoće li se to pokazati u Monaku je nejasno s obzirom na jedinstvenost staze u Monte Carlu i nepredvidljivost lokalne klime.“

– Dave Robson, trkaći inženjer

Momčad još nije uspjela ostvariti bod ove sezone, ali, prema Robinsonu, Monako bi im mogao pružiti tu priliku.

„Radujemo se izazovu u Monaku [te] znamo da ćemo morati napraviti odgovarajuće promjene na bolidu za ovu stazu, [kao što] znamo kako je bitno razviti samopouzdanje vozača tijekom ovog vikenda.

Također znamo da Monako može ponuditi pokoje iznenađenje te ćemo biti spremni iskoristiti svaku priliku koja iskoči pomoću naše odlične pouzdanosti i kvalitetno odrađenih prolaska kroz bokseve.“

– Dave Robson
]]>
https://www.f1puls.com/39742/williams-nije-siguran-hoce-li-se-njihov-napredak-vidjeti-u-monaku/feed/ 0
Bottas: Mercedes je “poduzeo mjere” kako bi se spriječio loš start https://www.f1puls.com/39735/bottas-mercedes-je-poduzeo-mjere-kako-bi-se-sprijecio-los-start/ https://www.f1puls.com/39735/bottas-mercedes-je-poduzeo-mjere-kako-bi-se-sprijecio-los-start/#comments Wed, 22 May 2019 17:11:40 +0000 https://www.f1puls.com/?p=39735 Valtteri Bottas kaže da je njegova momčad poduzela nekoliko mjera kako bi spriječila mogućnost da se loš start ponovi. Bottas je dva puta ove sezone izgubio prednost pole pozicije već u prvom zavoju, nakon što je imao poteškoće na startovima u Kini i Španjolskoj.

Problem u Šangaju je vjerojatno izazvalo proklizavanje na startno-ciljnoj crti, dok je problem u Španjolskoj bio u spojci.

Bottas kaže kako je njegova momčad odlučila ukloniti spornu spojku i neće ju više koristiti ove sezone. Uz to su poduzeli još neke promjene.

Mercedes navodno obično zamijeni spojke nakon svake druge utrke, a to znači da bi Bottas imao spojku iz Španjolske i u Monaku. Zbog problema u Barceloni su promjenu izvršili prije.

„Prošli smo sve detalje, stvari koje ja mogu popraviti i stvari koje može momčad popraviti, te smo pronašli uzroke.“

„Naravno, ta je spojka fizički uklonjena, ali ima nekoliko stvari na kontrolama koje su u tom nesretnom trenutku također imale utjecaja. Nedostatak je gripa uzrokovao nestabilnost i odstupanja kod rada spojke.“

„Poduzeli smo mjere kako bismo to spriječili. Nadamo se da se neće ponoviti i da možemo nastaviti dalje.“

Valtteri Bottas

Što se tiče Velike nagrade Monaka i njegovog odnosa sa stazom, Bottas za britanski Motorsport kaže:

„Mislim da nikada u svojoj F1 karijeri nisam imao dobar bolid u Monaku. To je jedinstvena staza. Moramo imati poseban bolid što se tiče mehanike zbog svih tih zidova i izbočina. Tako da ne znam kakvi ćemo biti.“

„Međutim, u Barceloni je zadnji sektor sa sporim zavojima izgledao obećavajuće. U Monaku nikad ne znate što će biti, puno toga ima utjecaja, npr. natjerati gume da prorade i takve stvari. Nadam se da ćemo imati dobar bolid, jer je to tako jedinstvena utrka za borbu i za pobjedu.”

„Zapravo, u Monaku nisam nikada bio na postolju, tako da se tome veselim i nešto na što ću se definitivno usredotočiti jest moja izvedba u kvalifikacijama.“

Valtteri Bottas

Podrži F1puls
F1puls prelazi sa sustava donacija na Patreon gdje nas možete podržati preko idućeg linka:
Become a Patron!

]]>
https://www.f1puls.com/39735/bottas-mercedes-je-poduzeo-mjere-kako-bi-se-sprijecio-los-start/feed/ 2
Giovinazzi: Razina samopouzdanja mi varira https://www.f1puls.com/39734/giovinazzi-razina-samopouzdanja-mi-varira/ https://www.f1puls.com/39734/giovinazzi-razina-samopouzdanja-mi-varira/#comments Wed, 22 May 2019 16:42:10 +0000 https://www.f1puls.com/?p=39734 Antonio Giovinazzi je jedini vozač , osim Williamsovog dvojca, koji ove sezone još nije osvojio niti jedan bod. Njegov momčadski kolega iz Alfa Romea Kimi Raikkonen s druge je strane već osvojio 13 bodova i na devetom je mjestu u ukupnom poretku.

Velika nagrada Španjolske Giovinazziju je uz to donijela najgori plasman u sezoni, 18. mjesto u kvalifikacijama i 16. u utrci. Talijana su pitali kakvo mu je samopouzdanje uoči Velike nagrade Monaka:

„Da budem iskren, samopouzdanja imam nekad više, nekad manje. Imali smo dobar vikend u Bakuu, a u Barceloni smo se mučili.“

„Teško je, ali imam podršku momčadi i vjerujem im. To je važno. Bolid je takav, kakav je. Ponekad imamo probleme, ponekad ne.“

„Kada sve uspijemo posložiti, doći će i rezultat. Tek smo obavili pet utrka, ne brinem se.“

Giovinazzi u Monaku nije vozio još od 2016., kada je bio u GP2.

„To je ulična staza pa je važno imati visoku razinu samopouzdanja. Ako se razbijete, naravno da ćete biti i nesigurniji. Cilj je ne razbiti se i pritiskati više u subotu na kvalifikacijama.“

Talijan se nada da je Alfin rezultat iz Španjolske, u kojem ni on, ni Kimi nisu došli do bodova, iznimka.

„Barcelona je bila jedna od onih staza, na kojima se najviše mučimo. Kimi je odradio dobro testiranje, tako da se nadam da smo na pravome putu.“

„Međutim, ovo je drugačija staza. Teško je znati jesmo li bolji ili ne. Imamo dobar bolid, samo se trebamo razvijati u pravome smjeru.“

„Bila je to samo jedna utrka na kojoj smo se mučili. Do Bakua smo uvijek bili tu negdje, pogotovo na utrci. Događa se. Važno je da u tvornici sve provjerimo i donesemo dobar bolid u Monako.“

Antonio Giovinazzi

Podrži F1puls
F1puls prelazi sa sustava donacija na Patreon gdje nas možete podržati preko idućeg linka:
Become a Patron!

]]>
https://www.f1puls.com/39734/giovinazzi-razina-samopouzdanja-mi-varira/feed/ 3
Ricciardo: Ne vjerujem da je pobjeda u Monaku moguća, ali možemo ostvariti dobar rezultat https://www.f1puls.com/39731/ricciardo-ne-vjerujem-da-je-pobjeda-u-monaku-moguca-ali-mozemo-ostvariti-dobar-rezultat/ https://www.f1puls.com/39731/ricciardo-ne-vjerujem-da-je-pobjeda-u-monaku-moguca-ali-mozemo-ostvariti-dobar-rezultat/#comments Wed, 22 May 2019 08:13:19 +0000 https://www.f1puls.com/?p=39731 Daniel Ricciardo je prošle godine dominirao vikendom u Monaku – osvojio je pole position i pobijedio u nedjelju unatoč problemima s pogonskom jedinicom. Tako je donekle zaboravio na godinu ranije kad je pobjedu izgubio zbog lošeg zaustavljanja u boksu.

Ove godine vozi za Renault i mudro zaključuje da je pobjeda možda ipak izvan dohvata:

“Pobijedio sam već tu i poznat mi je teritorij. Zapravo sam vrlo znatiželjan kako ću voziti ove godine u Monaku. Red Bull je bio sjajan bolid, ali sam uvijek osjećao da je Monako staza gdje možete dobiti par pozicija ako se osjećate dobro u bolidu.”

“Vidjet ćemo gdje ćemo završiti ove godine. Ne vjerujem da je pobjeda moguća. Doduše, mislim da možemo ostvariti dobar rezultat, možda naš najbolji ove godine, vidjet ćemo.”

“Monako je staza na kojoj jasno možete vidjeti koji vozači uživaju vozeći tu, a koji vozači možda nemaju toliko samopouzdanja i ne uživaju. Možete vidjeti izraz lica vozača dok napada zavoje po ovoj stazi i to je posebno za Monako. Mislim da nijedna druga staza to ne pokazuje.”

“Najprije želim osjetiti bolid da imam dovoljno samopouzdanja za jahanje pasica, približavanje zidovima. Želim vidjeti da će bolid biti tamo gdje ga želim postaviti. Nakon toga mogu sretno voziti i to će mi omogućiti da budem visoko na gridu.”

Međutim, Australac je svjestan da se još nije u potpunosti sprijateljio sa svojim RS19.

“Još uvijek mi treba više vjere u bolid. Recimo da sam sad na 9 od 10, ali ja želim biti na 10 od 10 što se tiče pouzdanja. Kad sam na 10 od 10 – tad znam da mogu isporučiti rezultat.”

– Daniel Ricciardo

Podrži F1puls
F1puls prelazi sa sustava donacija na Patreon gdje nas možete podržati preko idućeg linka:
Become a Patron!

]]>
https://www.f1puls.com/39731/ricciardo-ne-vjerujem-da-je-pobjeda-u-monaku-moguca-ali-mozemo-ostvariti-dobar-rezultat/feed/ 29
Vettel očekuje težak vikend u Monaku https://www.f1puls.com/39727/vettel-ocekuje-tezak-vikend-u-monaku/ https://www.f1puls.com/39727/vettel-ocekuje-tezak-vikend-u-monaku/#comments Wed, 22 May 2019 07:43:40 +0000 https://www.f1puls.com/?p=39727 Sezona 2019. je zasad kao iz noćne more po Ferrarijevim standardima, a čini se da ni na VN Monaka neće doći ni do kakve promjene.

“Bit će teško jer gubimo vrijeme u sporim zavojima. Mučimo se na takvom tipu zavoja da nam gume pruže dovoljno gripa, a u Monaku je to ključna stvar.”

– Sebastian Vettel

Mercedes je u Španjolskoj bio daleko najbrži u posljednjem sektoru pa se pretpostavlja da su riješili probleme sporih staza koji su ih pratili prošlih godina.

Vettel se ipak nada da u Monaku vozač može učiniti nešto više za razliku od mnogih drugih staza:

“Radi se o Monaku, a tu ipak vozač može napraviti razliku. Treba vam pravi setup, a u Monaku se puno toga može dogoditi da se grid promiješa.”

– Sebastian Vettel

Nijemac je dosad u Monaku pobjeđivao dva puta – jednom za Red Bull i jednom za Ferrari.

Podrži F1puls
F1puls prelazi sa sustava donacija na Patreon gdje nas možete podržati preko idućeg linka:
Become a Patron!

]]>
https://www.f1puls.com/39727/vettel-ocekuje-tezak-vikend-u-monaku/feed/ 21
Otkriven izgled staze u Rio de Janeiru, ali tamo se neće ići prije 2021. https://www.f1puls.com/39720/otkriven-izgled-staze-u-rio-de-janeiru-ali-tamo-se-nece-ici-prije-2021/ https://www.f1puls.com/39720/otkriven-izgled-staze-u-rio-de-janeiru-ali-tamo-se-nece-ici-prije-2021/#comments Wed, 22 May 2019 06:19:43 +0000 https://www.f1puls.com/?p=39720 Otkrivena je konačna konfiguracija nove staze u Rio de Janeiru koja će preuzeti mjesto VN Brazila u kalendaru Formule 1, ali tek nakon što postojeći ugovor s Interlagosom istekne – 2021. godine.

Iako je predsjednik Brazila najavljivao da će Rio već iduće godine biti u kalendaru, očekuje se da ćemo gledati Interlagos još jednu godinu, koliko im traje trenutni ugovor.

“Prijedlog kojeg smo donijeli u Rio predstavlja modernu stazu – dinamičnu i punu emocija.”

“Istovremeno – uzei smo multidisciplinarni pristup koji će omogućiti različitim sportovima da ju koriste i da služi cijeloj zajednici.”

Render staze pogledajte ovdje.

]]>
https://www.f1puls.com/39720/otkriven-izgled-staze-u-rio-de-janeiru-ali-tamo-se-nece-ici-prije-2021/feed/ 9
Trag ostaje (R.I.P. Niki Lauda, 1949.-2019.) https://www.f1puls.com/39716/trag-ostaje-r-i-p-niki-lauda-1949-2019/ https://www.f1puls.com/39716/trag-ostaje-r-i-p-niki-lauda-1949-2019/#comments Tue, 21 May 2019 17:41:25 +0000 https://www.f1puls.com/?p=39716 Danas je dan završetka jedne ere. Maturanti diljem Hrvatske završavaju svoje četverogodišnje boravke u srednjim školama i kroz neizmjerno veselje jure u nepoznato, jure, rekli bi neki, u stvarni život. Nitko nije planirao reći još jedno “zbogom” danas. Jedno mnogo tužnije, mnogo trajnije.

Formulu 1 pratim od 2004. i Michaelova zadnjeg naslova, a intenzivnije od 2007. i vrlo vjerojatno jedinog Kimijevog. Niki Lauda nikad nije imao prevelik utjecaj na moje navijačko srce, nikad ga nisam mogao niti ću moći “doživjeti” ga na taj način, kao prisustvo koje će me dugi niz godina obarati s nogu svake druge nedjelje svojom vještinom, hrabrošću, snagom, upornošću. No, itekako znam da je svih tih osobina u Nikiju Laudi bilo možda i više nego u ikome prije ili poslije njega u ovome sportu. Kroz mnogobrojne snimke, članke, filmove, prisjećanja njegovih suvremenika dobio sam ideju o Nikiju kao simbolu ovog sporta, ali i kao simbolu života, kao simbolu nadljudske upornosti i volje guranja samog sebe do samih granica, pa i malo iznad.

Neću sada ovdje pisati paragrafe o njegova 3 osvojena naslova, o načinima kako ih je osvajao, o onoj stravičnoj nesreći, nevjerojatnom povratku, karizmi i duhu koje je nosio do zadnjeg daha… Sve o tome već znamo napamet. Danas se prisjećamo Nikija Laude i njegova utjecaja na ovaj svijet, činjenice da zbog njega od samih početaka svaki muškarac, žena i dijete zna što je Formula 1 makar ih možda nimalo ne zanima. Prisjećamo se njegova utjecaja na naše živote, neki tog prisustva uz koje su gubili dah svake druge nedjelje i čija je slika zauvijek urezana u njihova sjećanja, a neki ove “moje” ideje, ideje o junaku, čovjeku koji nije znao za odustajanje, čovjeku koji nije prihvaćao postojanje kraja. Čak i sada, uvjeren sam, za njega je smrt tek početak nekog novog izazova, neke nove utrke, nekog novog prvenstva koje valja osvojiti… Crvena svjetla se gase! I on se gubi iz naših vidika, kao i toliko puta dosad, ostavljajući neizbrisiv trag dok se upušta u potragu za novim pobjedama, u potragu u kojoj ga nitko i ništa neće moći zaustaviti.

Niki, počivao u miru.

]]>
https://www.f1puls.com/39716/trag-ostaje-r-i-p-niki-lauda-1949-2019/feed/ 7
Reakcija čitatelja: Niki, moj heroj https://www.f1puls.com/39713/reakcija-citatelja-niki-moj-heroj/ https://www.f1puls.com/39713/reakcija-citatelja-niki-moj-heroj/#comments Tue, 21 May 2019 09:52:21 +0000 https://www.f1puls.com/?p=39713 Baš sam razgovarao s mamom. Čula je vijest i nazvala me da mi ispriča kako smo bili u Bovcu u Sloveniji na ljetovanju i kako je u novinama (vjerojatno Vjesnik) izašao članak o njegovoj nesreći, kako se oporavlja u bolnici, sav izgoren…

Ja sam tek naučio čitati bilo je to ljeto prije nego sam krenuo u prvi razred. Mučio sam se sa sitnim slovima, ali nisam odustajao. Zainteresiralo me. Od tada F1 je bila moja. Tata je odnekud donio veliki poster Laudinog Ferrarija s brojem 12. Stajao je na unutrašnjim vratima moje sobe sve dok sam živio u tom stanu. Kad bi me netko pitao za koga navijam, odgovor je bio Dinamo i Niki Lauda. Kasnije se na popis dodao i Ferrari.

Ta Laudina nesreća 1976. je bila tema još mnogih novinskih članaka koji su izlazili kasnije. Sjećam se nekog u Politikinom zabavniku… Sve sam ih gutao. Krajem godine sam bio nesretan jer nije htio voziti u Japanu i izgubio je titulu… 1977. sreća se vratila. 1978. bilo mi je teško gledati kako se pati u Brabhamu, tada nisam pojma imao tko je šef te momčadi i koliko će kasnije postati važan. Kad povukao 1979., ostao mi je samo Ferrari u kojem se ginulo.

1982. vratio se ali u McLaren! Ali tada vladaju turbo motori, a on ima Cosworth. Navijam svim srcem i skačem od sreće kad spletom okolnosti uspije stići do bodova. Tada je samo prvih 6 osvajalo bodove…

1984., dobio je turbo motor i postao prvakom za pola boda ispred Profesora.

1985. sam zaboravio… ostao je samo Ferrari

Uglavnom čovjek mi je uvijek ostao nekako drag i kad je bio protivnik Ferrariju.

Veselio sam se kad je taj osebujni tip otvorio avio kompaniju (prvu od svoje tri – sanjao sam kako bi bilo jako fora da me nekud odpilotira sa svojim avionom).

Pa sam se nadao nečemu kad je postao savjetnik u Ferrariju, pa kad je preuzeo Jaguar… Na žalost to su bile neuspješne epizode.

I u ovim zadnjim godina u Mercedesu bio je nekako simpatičan i osebujan čovjek. Pravi unikat Formule 1. Jedan od onih kojih ćemo se uvijek lako sjetiti kad krenemo nabrajati svjetske prvake…

Zbog toga što me svojom nesrećom i voljom za utrkivanje uveo u svijet F1 meni će uvijek biti nekako poseban, netko zbog koga mi se napune oči…

wapi

]]>
https://www.f1puls.com/39713/reakcija-citatelja-niki-moj-heroj/feed/ 17
Preminuo je Niki Lauda https://www.f1puls.com/39708/preminuo-je-niki-lauda/ https://www.f1puls.com/39708/preminuo-je-niki-lauda/#comments Tue, 21 May 2019 05:33:02 +0000 https://www.f1puls.com/?p=39708 Trostruki svjetski prvak i istinska legenda Formule 1 Niki Lauda preminuo je u dobi od 70 godina.

Austrijanac se od prošle godine borio sa zdravstvenim poteškoćama, a dva mjeseca je proveo u bolnici nakon transplantacije plućnog krila.

Prije nekoliko dana austrijski mediji su pisali o tome da prima dijalizu u Švicarskoj, a sad je potvrđeno da je podlegao lošem zdravlju i u ponedjeljak mirno preminuo u krugu obitelji.

“S velikom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki uz obitelj u ponedjeljak mirno napustio ovaj svijet.”

Lauda je bio gigant Formule 1 i sastavni dio sporta više od četiri desetljeća. Debitirao je 1971., a nakon što se pridružio Ferrariju prvu pobjedu je osvojio 1974. i prvi od tri naslova 1975. godine.

Poznat je i po nevjerojatnom sudaru na Nurburgringu 1976. godine nakon kojeg je jedva preživio, ali se utkrivanju vratio nakon samo dvije propuštene utrke. Taj oporavak pamti se kao jedan od najčudesnijih u povijesti Formule 1, a prvenstvo je izgubio za samo jedan bod od McLarenovog Jamesa Hunta. O toj priči snimljen je i uspješan film Rush.

Drugu titulu osvojio je 1977., također u Ferrariju, prije nego je otišao u Brabham godinu kasnije. Njegov stint tamo trajao je manje od 2 sezone i Lauda se umirovio na pola treninga za VN Kanade 1979. godine.

Posvetio se svojoj aviokompaniji sve do 1982. kad se vratio u McLaren i osvojio treći F1 naslov. Tada je pobijedio Alaina Prosta za samo pola boda.

Drugo povlačenje objavio je 1985. i u Formulu 1 se vratio tek 1990. u ulozi konzultanta za Ferrari, a zatim i na mjesto šefa Jaguara 2001., što je trajalo samo jedu godinu.

2012. je postao neizvršni direktor Mercedesa i bio je jedan od ključnih ljudi za građenje najdominantnije momčadi svih vremena. Uz njih je marljivo radio sve do prošle godine kada su se javljati novi zdravstveni problemi.

Gledajući dobnu skupinu posjetitelja portala jasno je vidljivo da ogromna većina nikad nije gledala Laudu uživo, a najbliži doticaj s njim imala je gledajući spomenuti film Rush ili na GP vikendima kad je starac pod šiltericom bez dlake na jeziku komentirao aktualnosti sa staze. No, kako ništa na svijetu nije stvoreno iz praznine i bez konteksta nego je produkt okruženja i tradicije, važno je zato prepoznati Nikija Laudu kao jednog od ljudi koji su definirali sport ovakvim kakav jest. Jednom svatko mora otići, a njegovi najbliži imaju utjehu u tome da je za života obavio nezamislivo puno i milijunima će ostati simbol jednog vremena.

]]>
https://www.f1puls.com/39708/preminuo-je-niki-lauda/feed/ 55
3 važna pitanja uoči VN Monaka https://www.f1puls.com/39697/3-vazna-pitanja-uoci-vn-monaka/ https://www.f1puls.com/39697/3-vazna-pitanja-uoci-vn-monaka/#comments Mon, 20 May 2019 15:19:06 +0000 https://www.f1puls.com/?p=39697 Može li Max napokon zablistati u Monaku?

Među najzvučnije mitove Formule 1 spada i onaj kako pravi majstori po ulicama Monaka uvijek mogu pronaći par desetinki u odnosu na svog timskog kolegu. Kao, staze poput Kine, Malezije, Rusije ili Brazila se mogu naučiti i tu je sve otvoreno za svakog, ali Monako je toliko težak da samo oni sa pravim sirovim talentom isplivaju na površinu.

Ako je ta priča zaista točna – onda Verstappenu ne ide u prilog. 2015. se zabio u Grosjeana na kočenju za prvi zavoj; 2016. se par puta zabijao u ograde tijekom vikenda, a na kraju i u utrci; 2017. je došao do cilja, ali dva mjesta iza Ricciarda, a 2018. je razbio bolid kojeg nisu uspjeli popraviti do kvalifikacija pa je krenuo sa zadnje pozicije i završio deveti dok je Ricciardo osvojio pole i pobjedu.

Jedna od te dvije priče ne štima.

Šest od šest?

Australija nas je sve pomalo iznenadila, ali je onda Bahrein pokazao da Mercedesova forma ipak nije toliko strašna, samo pod uvjetom da Ferrari uspije doći do cilja. Onda je uslijedio novi šamar u Kini, pa još jedan u Azerbajdžanu, pa je to u Španjolskoj preraslo u čisto iživljavanje, a hoće li Mercedesi idealnim 1-2 rezultatima nastaviti u Monaku i kolektivno gaziti po Ferrariju dok su ovi u knockdownu? Odgovor ćemo naslutiti već u četvrtak. Istina, ova staza je već nekoliko godina utočište nade za Red Bull i djelomično za Ferrari jer je Mercedes imao naviku podbaciti na njoj, ali treći sektor Barcelone sugerira da se s ovom sezonom i ta rupa zakrpala pa će srebrni bolid po sporim zavojima Monte-Carla lagano do 6/6.

Hoće li Leclerc na domaćem terenu prekinuti svoj negativan niz?

Iako bi glavna priča ove sezone trebala biti Bottasovo preobraćenje i unutarmomčadska borba u Mercedesu (u kojoj Hamilton vodi po broju bodova/pobjeda, a Bottas po broju polea i najbržih krugova) – nekim čudom pumpa se priča oko tobožnje borbe u Ferrariju. Borbe trenutno nema jer Leclerc u utrkama (izuzev Bahreina) ima gotovo identičan tempo kao Vettel, ali mu u kvalifikacijama dosad uglavnom nije parirao.

Nedavno sam odgledao ponovo sezonu 2007. i još jednom vidio kako je Hamilton (tada godinu manje iskusan nego Leclerc danas) znao pravi recept kako pobijediti etabliranog svjetskog prvaka momčadskog kolegu. Jednostavno ga pobijediš u kvalifikacijama i onda si u utrkama ispred njega. Hamilton je tada bio 9 puta brži u kvalifikacijama od Alonsa (koji je imao 8!), ali po broju polea ga je pobijedio 6-2, čime si je značajno olakšao život te godine i lansirao karijeru kakvu danas znamo. Leclerc je od Vettela bio brži samo u Bahreinu (tamo je bio 1., a Vettel 2.), dok je na svim drugim kvalifikacijama Vettel bio treći, a Leclerc 5., 4., 8. i 5.. Ruku na srce, takve je rezultate Ferrari mogao imati i da je zadržao Raikkonena, a pritom bi bilo puno manje buke oko timskih odredbi, ili kako Coulthard kaže “stresa za Vettela”.

Za Leclerca ostaje nada da će možda na domaćoj utrci u Monaku preokrenuti taj trend, kao što je Hamilton 2007. godine počeo raditi otprilike u istom stadiju sezone. Također, Leclerc je i prošle godine “proradio” tek nakon nekoliko GP vikenda, pa ostaje šansa da će isto ponoviti i ove godine.

Podrži F1puls
F1puls prelazi sa sustava donacija na Patreon gdje nas možete podržati preko idućeg linka:
Become a Patron!

]]>
https://www.f1puls.com/39697/3-vazna-pitanja-uoci-vn-monaka/feed/ 27