Jackie Stewart bi kaznio Hamiltona novčanom kaznom zbog sudara

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 20 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

Osim u Velikoj Britaniji, većinski krivac za sudar je Lewis Hamilton, koji je iz utrke izbacio i sebe i timskog kolegu Rosberga. Bivši F1 vozač i trostruki svjetski prvak, Jackie Stewart, rekao je nekoliko riječi o sudaru, te kako bi on rješio situaciju s VN Španjolske.

“Potrebna je disciplina, pa možda i novčana. Ja bih kaznio vozača da napravi takvo nešto u prvom krugu, i to novčanom kaznom, a Lewisu to ne bi zasmetalo s obzirom na to koliko zarađuje.”

“To je bila velika nesreća za Mercedes jer su iz utrke ispala oba bolida. Oni su puno bolji od ostalih momčadi, nije bilo potrebe za takvim nečim. Potpuno je krivo to što je napravio, i onda još baci volan iz bolida, koji košta 40-50 tisuća dolara. Emocije su opasna stvar, mnogo ljudi griješi, ali ono što morate napraviti je priznati to. Treba se zamisliti i pitati zašto je napravio takvu stvar u prvom krugu, a mnogo su brži od ostalih. Čini mi se da Lewis nije shvatio to, a Rosberg nije ništa loše napravio.”

“To nije način kako se pobjeđuje, ne uvijek. Hamiltona treba kriviti. Rosberg je bilo dopušteno da se brani. Kvaliteta velikih vozača je upravljanje umom. Lewis je mogao dobiti ovu utrku, ali ne u prvom krugu.”

 


Odgovor

20 komentara

  1. Mclaren
    raca Prikaži

    Ma legenda ostaje legenda. Pravi engleski gospodin.


    0
    0

    0
  2. Blue Flag
    Viper Prikaži

    Kao što sam već rekao, trebalo bi napraviti swap Hamiltona i Wehrleina. Ako je uspjelo Red Bullu, zašto ne bi i Mercedesu.


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Ne mogu da vjerujem koliko britanski mediji forsiraju ovo. I svi spominju taj pogrešni mod. I svi uzimaju kao činjenicu kako je Rosberg zaboravio prebaciti u odgovarajući mod. A očigledno im Rosbergova verzija ne znači ništa, jer po njima nikako nije moglo doći do nekakve greške na samom bolidu/volanu.
    A nevezano za taj pogrešan mod, kakve veze ima što je Rosberg bio sporiji, iz bilo kojeg razloga? Odkad to što je sporiji mora značiti da automatski mora propustiti vozača iza sebe? Pa ne zaostaje za čitav krug…
    Svako ko vidi imalo Rosbergove krivice u ovome nije normalan ni sekunde. Pa kad ste već zapeli donesite novo pravilo u kojem će pisati ako si imalo sporiji, a iza tebe ide Hamilton, moraš se obavezno skloniti.
    Zbog ovih poganih britanaca se izgradila i slika o Schumacheru kao prljavom vozaču. I kažnjavali su ga zbog svakakvih gluposti, sa najstrožim kaznama ikad dodjeljenim u ovom sportu. A neki su za iste ili i gore stvari prolazili nekažnjeni…

    Hvala bogu pa imaju i oni nekoga normalnog.


    0
    0

    0
  4. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    treba ga bičevat i na goli otok poslat…


    0
    0

    0
  5. Michael Schumacher
    karte_m0lim Donator Prikaži

    Ma treba mu zabranit da nosi onu lancugu, to bi ga najvise pogodilo..

    Osim sto stalno peglaju o pogresnom modu, totalno ignoriraju odlicno pretjecanje u prvom zavoju…


    0
    0

    0
  6. Michael Schumacher
    karte_m0lim Donator Prikaži

    Ha jebate, izgleda da ne radi minus, sve pozitiva…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.