VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Jackie Stewart bi kaznio Hamiltona novčanom kaznom zbog sudara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

Osim u Velikoj Britaniji, većinski krivac za sudar je Lewis Hamilton, koji je iz utrke izbacio i sebe i timskog kolegu Rosberga. Bivši F1 vozač i trostruki svjetski prvak, Jackie Stewart, rekao je nekoliko riječi o sudaru, te kako bi on rješio situaciju s VN Španjolske.

“Potrebna je disciplina, pa možda i novčana. Ja bih kaznio vozača da napravi takvo nešto u prvom krugu, i to novčanom kaznom, a Lewisu to ne bi zasmetalo s obzirom na to koliko zarađuje.”

“To je bila velika nesreća za Mercedes jer su iz utrke ispala oba bolida. Oni su puno bolji od ostalih momčadi, nije bilo potrebe za takvim nečim. Potpuno je krivo to što je napravio, i onda još baci volan iz bolida, koji košta 40-50 tisuća dolara. Emocije su opasna stvar, mnogo ljudi griješi, ali ono što morate napraviti je priznati to. Treba se zamisliti i pitati zašto je napravio takvu stvar u prvom krugu, a mnogo su brži od ostalih. Čini mi se da Lewis nije shvatio to, a Rosberg nije ništa loše napravio.”

“To nije način kako se pobjeđuje, ne uvijek. Hamiltona treba kriviti. Rosberg je bilo dopušteno da se brani. Kvaliteta velikih vozača je upravljanje umom. Lewis je mogao dobiti ovu utrku, ali ne u prvom krugu.”

 

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

20 komentara

 1. Ha jebate, izgleda da ne radi minus, sve pozitiva…
  0
 2. Ma treba mu zabranit da nosi onu lancugu, to bi ga najvise pogodilo..

  Osim sto stalno peglaju o pogresnom modu, totalno ignoriraju odlicno pretjecanje u prvom zavoju…
  0
 3. treba ga bičevat i na goli otok poslat…
  0
 4. Ne mogu da vjerujem koliko britanski mediji forsiraju ovo. I svi spominju taj pogrešni mod. I svi uzimaju kao činjenicu kako je Rosberg zaboravio prebaciti u odgovarajući mod. A očigledno im Rosbergova verzija ne znači ništa, jer po njima nikako nije moglo doći do nekakve greške na samom bolidu/volanu.
  A nevezano za taj pogrešan mod, kakve veze ima što je Rosberg bio sporiji, iz bilo kojeg razloga? Odkad to što je sporiji mora značiti da automatski mora propustiti vozača iza sebe? Pa ne zaostaje za čitav krug…
  Svako ko vidi imalo Rosbergove krivice u ovome nije normalan ni sekunde. Pa kad ste već zapeli donesite novo pravilo u kojem će pisati ako si imalo sporiji, a iza tebe ide Hamilton, moraš se obavezno skloniti.
  Zbog ovih poganih britanaca se izgradila i slika o Schumacheru kao prljavom vozaču. I kažnjavali su ga zbog svakakvih gluposti, sa najstrožim kaznama ikad dodjeljenim u ovom sportu. A neki su za iste ili i gore stvari prolazili nekažnjeni…

  Hvala bogu pa imaju i oni nekoga normalnog.
  0
 5. Kao što sam već rekao, trebalo bi napraviti swap Hamiltona i Wehrleina. Ako je uspjelo Red Bullu, zašto ne bi i Mercedesu.
  0
 6. Ma legenda ostaje legenda. Pravi engleski gospodin.
  0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!