Tko je kriv za sudar – Rosberg ili Hamilton? [anketa]

Vijesti

Ante Vetma

Prije 8 godina 1 min 33 komentara

Nico Rosberg?

Rosberg je očigledno iz trećeg zavoja izišao sporije od Hamiltona i odlučio je otići van trkaće linije da obrani svoju poziciju. Povukao se do unutarnje linije zavoja i nije ostavio prostora za Hamiltona.

Lewis Hamilton?

Hamilton je odlučio prestići Rosberga s unutarnje strane, ali je Nico iskoristio cijelu širinu staze i Lewis je morao otići na travu. Zbog toga je izgubio kontrolu i njegov Mercedes se izvrtio i udario u Rosberga tako izbacivši obojicu iz utrke.

Anketa

Tko je kriv za sudar Mercedesa?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

33 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    Majki2111 Prikaži

    Hamilton je kriv, mogo je zakočit, Rosberg je iskoristio stazu i mjenjao je pravac samo jednom. Sve dopušteno.


    0
    0

    0
  2. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Meni je uopče čudno zašto je Hamilton išao na unutarnju stranu kad je vidio da ju Rosberg ide pokrivati. Pa bolji bi ulazak imao i više mjesta je imao da je ostao na na trkaćoj putanji . Ali također mislim da je Ham ipak ovaj puta malo pretjerao!


    0
    0

    0
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Kriv je Rosberg. Sky je sve secirao…da ne objašnjavam a i izjava Tote sve govori.


    0
    0

    0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Kada su oba bolida “glisirala” po pijesku, pogledajte Ham. Kacigu, odnosno ruke.
    A jbg. sad mislim da Nico nije kriv jer je samo branio svoju poziciju, dok Ham, kao što sam rekao, sa srcem, ali bez kalkulacije.


    0
    0

    0
  5. Ferrari
    c0bra01 Prikaži

    Kad se pogleda snimka, obadvojica su podjenako kriva. Nisu se sporazumjeli kad je Rosberg puštao Hamiltona. Nicko mu je signal davao za prestizanje i maknio se desno(ne dovoljno da mu dadne do znaja da ga očekuje s ljeve strane) i zatvario putanju Hamilton-u. A Hamilton je vidio prostor desno kad je stisno gas Nico je već zatvorio svoju desnu stranu i onda je kasno bilo.


    0
    0

    0
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Vidim da je vecina za to da je ham kriv ali onda je i alonso kriv u bahreinu 2012.Ne moze rosberg podnijeti da ga prolaze pa nije hamilton kriv imao je priliku proc rosberga ali rosberg ne ostavlja prostor a i mislim da mu ovo odgovara jer ima veliku prednost od 43 boda nad hamiltonom koji jedini moze zaprijetiti a raikkonen zasigurno ne moze


    0
    0

    0
  7. Mclaren
    raca Prikaži

    Trkaći incident, a krivnja Lewisova stopostotna. Šta je mislio da će mu Nico ostavit prostora da ga pretekne s unutarnje strane prije desnog zavoja. Pa koliko je on puta to napravio.


    0
    0

    0
  8. Blackhawk Prikaži

    A moj Ante,ako ides pravit anketu onda se ne postavljaj subjektivno!
    Pravilo ostavljanja dovoljno prostora se odnosi na situaciju kada drugi bolid “udje” dovoljno prvome , i tada vozac mora ostaviti dovoljno prostora na stazi. U ovom slucaju Rosberg je dovoljno prije sudara poceo mijenjati stranu ali je Hamilton doljetao tolikom brzinom da mu je ostalo samo skrenuti na travu. Nikako se ne moze reci da ga je Rosberg izgurao. Medjutim, ne moze se reci niti da je Hamilton kriv jer je bio brz,odlucio je pokusati desno ali zbog razlike u brzini nije imao gdje.
    Zakljucak? Trkaci incident! Ako ce se ovakve stvari kaznjavati onda je najbolje da se zabrani pretjecanje i da se pozicije mijenjaju samo kroz boks.


    0
    0

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Točno tako. Otprilike isto što sam i ja malčice niže spomenuo.


      0
      0

      0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Ne govori se o tome jeli neko zaslužio kaznu. Nego ko je kriv za incident. Iako nije za kazne, neko mora biti kriv. A ovdje je krivica apsolutno Hamiltonova. Rosberg ne snosi nikakvu krivicu.


      0
      0

      0
      • Monisha Kaltenborn
        Zeus Prikaži

        Slažem se, trkaći incident, ali Rosberg nije fulao na koju stranu preteći kolegu, Lewis je izabrao krivu stranu, vjerovatno vodeći se svojim zaštitnim znakom, “beeep, beeep!! LH coming this way, move away!”
        Koliko puta je LH zatvorio NR, izgurao ga sa staze-ovaj put Nico nije popustio, tako treba!
        U Spa je Lauda okrivio NR, ističući kako je to bilo preagresivno na početku utrke, drugi krug, ovdje je to bio treći zavoj…
        LH je paničnio htio vratiti izgubljeno ne misleći na ništa drugo, Rosberg je očito puno hladnije glave i bolje forme, pol LH ga nije uopće zabrinuo jučer, baš na start je tipovao što je i ostvario. Ima NR ove sezone u džepu Lewisa samo tako.
        Bolje za gledatelje da nisu vidjeli Mercedesov race pace ovdje, Ferrari u Monacu brijem nema podija, RB ubija spore zavoje, kao i Mercedes.
        Prošle sezone je Ferrari svaku priliku koju je dobio iskoristio, ove su prokockali već 2 ponuđene, ako neke stranke traže krivicu kod Arrivabenea, gadno su u krivu.
        Sve mi liči na situaciju kad je Domenicali odletio kao žrtveno janje zbog pogreški presvetlog Luche Cordera di Montezemola-pa ionako je Stefano radio ono što mu je knez šaptao u uho…


        0
        0

        0
  9. Fernando Alonso 14
    Domagoj Grmoja Prikaži

    Ma joj kakva je ovo anketa, drazi mi je Nico od Lewisa ali bez obzira na to ocigledno je tko je kriv za ovaj sudar. Ne znam sta je mislio Lewis da ce ga obici po travi, ali tko zna, ipak je on profesionalni vozac pa je pomislio da ga moze i tako zaobici. Valjda on zna bolje od mene


    0
    0

    0
  10. Cix Prikaži

    Nico konačno pokazuje potencijal za prvaka, dosad je na bezobrazluke reagirao povlačenjem…


    0
    0

    0
  11. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Kakav je ovo glup opis za Rosberga. Kakve veze ima jeli sporije izašao iz krivine. Čovjek je ispred. Šta je trebao? Pustiti ga?


    0
    0

    0
  12. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ovo je prvenstveno lekcija Hamiltonu. Rosberg je pokazao da ima muda.


    0
    0

    0
  13. Monisha Kaltenborn
    Zeus Prikaži

    Potpuno subjektivna analiza, šta bi se LH maknuo u lijevo i prikočio da pusti NR u obrnutom slučaju?
    Na šta sve nije LH “entitled”?? Na malo toga, očigledno van F1 staze po tvom objašnjenju Ante….


    0
    0

    0
  14. dakako Prikaži

    Hamiltonova krivica,mogao je izabrati lijevu stranu,pa prodje,prodje,ali se je odlucio suprotno i u sekundi nasao na travi.
    Iako je steta za moj tim ogromna,glupost se dogodila i vjerojatno ce se opet nekada dogoditi ipak sam pobornik voznje na noz. Naravno da se nadam da je za ovu sezonu dosta i da ce u mercu nesto ozbiljno po pitanju toga napraviti.

    Npr. kad vidite vozaca poput Rica da je blizu nekoga ispred sebe,a u ovome slucaju Vettela znate sa sigurnoscu da nece mirno stajati,a to je ono sto me kod takvih vozaca raduje.


    0
    0

    0
  15. Michael Schumacher
    bob_rock Prikaži

    Cisti trkaci incident, prvi krug, adrenalin puca, Hamilton hoce agresivno naprijed, Rosberg zatvara…. Lewis odlazi na travu, gubi kontrolu i izbacuje obojicu iz utrke. A ovi iz fie ce jos istrazivat…. pfff… najbolje da se svi lijepo voze u koloni pa da pitaju kad mogu prestizat


    0
    0

    0
  16. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Lujo,poznatiji kao čista rafinirana brzina i ljubumac Sky Boysa jednostavno nemože biti kriv.Za incident
    jednoglasno okrivljujem preusku stazu,osobito s desne strane! :P


    0
    0

    0
  17. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Anketa prepisna sa F1 Fanatic stranice :)


    0
    0

    0
  18. deny Prikaži

    Bez ikakve sumnje Lewis


    0
    0

    0
  19. Williams
    DoDo13 Prikaži

    To je bio čisti trkači incident, Hamelton je bio frustriran što zadnje četri utrke ni uspio upisati pobjedu i još je imao problema sa bolidom i sada mu se ukazala prilika da pobjedi, start sa P1-odličan stari i onda ga Rozberg pretiće sa vanjske strane-ljut što je ovaj prošao pored njega-vidi slobodan prostar sa desne strane i u toj želji da vrati prvu poziciju ide na nemoguće-Rozberg mu zalupi vrata pred nosom-Hamelton odlazi u travu, gubi kontrolu i obojica završavaju u pjesku (već prije viđena slika). Rozber je napravio ono što je svaki vozač u F1 napravio kada je brano poziciju, pogotovu prvu poziciju i u nekim slučajevima bi napadači završavali u travi ili bi izgubili na trenutak kontrolu nad bolidom. Znam da se sada Hameltonovi navijači ljute na Rozberga i okrivljuju ga za nesreću, ali budimo iskreni, koliko je puta Hamelton isti to napravio Rozbergu u proteklih dvije godine. Zato prestanimo cmizdriti i kriviti druge vozače kada vozač za kojeg navijaš ne uspije pobjediti ili mu netko drugi pokaže zube, to je utrkivanje, tu se 22 vozača bore kako bih se popeli na najvišu stepenicu na postolju i za to su spremni poduzeti gotove sve.


    0
    0

    0
  20. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Po meni takodjer trkaci incident.
    Hamilton je imao znatno brzi izlaz iz zavoja i logicno krenuo u napad po “netrkacoj putanji”. Rosberg je znao da ima sporiji izlaz i povukao takodjer logican obrambeni potez sa zatvaranjem unutarnje strane za slijedeci zavoj. Ham nije stigao “uci” (a mislim da je vjerovao da ce stici) prije nego mu je Ros zatvorio,, a dojma sam se sve tako brzo odigralo da Lewis nije stigao drugacije reagirati. Mislim da je s Rosbergove strane poez bio neocekivan, lukav, ali i cist- ima pravo zatvorit put, sto znaci da je Lewis mozda nesto veci krivac. Jer kao i u Kvyatovom slucaju, i kao i u prometu, krivac je skoro uvijek onaj iza- onaj koji “guzi”…
    U svakom slucaju, s moje strane palac gore za oboje: Rosbergu za inteligenciju,, Lewisu za ofenzivnost i obojici za “racerski” instinkt i odvaznost. To je utrkivanje! Shit happens…


    0
    0

    0
  21. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    ..nažalost nije naveden: Bernie Ecclestone. :D
    ..on je vjerovatno glavni krivac za sve u F1.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.