Van der Garde: Max će vjerojatno osvajati postolja ove godine

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Max Verstappen, Red Bull

Bivši vozač Caterhama, Giedo Van der Garde, siguran je u svog zemljaka Maxa te očekuje da bi mogao osvojiti pokoje postolje ove sezone. Mnogi su osudili ovaj potez Red Bulla s obzirom da su Kvyata premjestili u slabiju momčad, no očito je da četverostruki svjetski prvaci razmišljaju unaprijed, te su tako sačuvali Maxa, koji će imati gotovo cijelu sezonu za pripremu, budući da mu je mjesto za 2017. već bilo osigurano.

“Vozačima nije lako kada usred sezone promjene momčad”, rekao je Giedo. “Olakšavajuća je okolnost što između Toro Rossa i Red Bulla vjerojatno postoji dosta sličnosti. S druge strane, tu su uvijek prisutne promjene na elektronici, posebice oko funkcija na volanu. A Max će morati surađivati i s novim trkaćim inženjerom. Naravno da uvijek postoje rizici kada napravite jednu takvu promjenu, ali mislim da to neće biti preteško za njega. Ako dobijete priliku kao što je ova, onda je morate ugrabiti. Posebno ako ima talenta koliko ga ima Max Verstappen. Mislim da su postolja za njega vrlo realan cilj.”

Lijepo je Giedo nahvalio svog zemljaka, ali prvo treba vidjeti koliko će se brzo Max naviknuti na novi bolid te kakav će biti u odnosu na Ricciarda.

 


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.