Verstappen mijenja Kvyata za ostatak sezone

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 33 komentara

Verstappen, Helmut Marko

Jučerašnje spekulacije su danas dobile i službenu potvrdu, što znači da ćemo gledati Maxa Verstappena u bolidu Red Bulla na VN Španjolske. Daniil Kvyat će se vratiti u Toro Rosso, gdje je vozio sezonu 2014. Iako su postojala određena nagađanja o ovome već poslije same VN Rusije gdje je Kvyat napravio kaos, malo tko je očekivao ovako radikalnu odluku vodstva Red Bulla.

Najveću ulogu u proguravanju mladog Verstappena odigrao je Helmut Marko, koji nikad nije krio da je impresioniran Nizozemcem, koji je prošle godine u više navrata pokazao kakav je vozač. Zadnja promjena koju smo imali tijekom sezone, a da nije bila uzrokovana ozljedom, već zbog loše forme vozača, dogodila se 2011., kada je Heidfeld morao napustiti Renault.


Odgovor

33 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    ovo bi moglo lose zavrsiti….


    0
    0

    0
  2. Nando
    Matek14 Prikaži

    najveći užitak bi mi bio kada bi se verstappen iduću utrku zaletio u vettela.. ono, karma is a b*** kak bi se reklo.. jako nisko od red bulla, al oni su uvijek bili poznati po igranju igre u rukavicama stoga ne čudi.. :thumbsd:

    i ne kažem da verstappen nije dobar vozač.. naprotiv jedan mi je od favorita za prvaka u buduće vrijeme, ali ovo je sad čista politika i igra ega kod nekih.. kvyjat nije zaslužio biti bačen kao smeće van.. pružio je zadnjih sezona dobre partije za red bull..


    0
    0

    0
    • Blue Flag
      Viper Prikaži

      Nemoj brate opet u Vettela, izbor je raznolik :zubo:


      0
      0

      0
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        hahha to sam napisao jer mislim da je vettel imao prste u ovom kaj se događa.. iako više nije u red bullu, ipak je on njihove gore list i donio im je 4 naslova tako da i njegova riječ ima težinu u toj momčadi bez obzira što više formalno nije dio nje.. ljut je na rusa što je pokazivao i izjavama i svojim odlaskom do pit walla red bulla i razgovorom s hornerom odmah nakon sudara prošle nedjelje.. pretpostavljam da si nije otišao samo pročaskati, nego tražit da se nešto poduzme s kvyjatom.. a kad već traži da se mladog vozača makne jer je eto došao 2 utrke u kontakt s njim, a sve završi da se postavi na to mjesto još mlađeg i agresivnijeg vozača, neka karma odradi svoje..


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Ne vjerujem da je Vettel imao prste, ovo je očigledno dijelo glavnog čovjeka u RB-u Helmutha Marka. Kvyata su i onako, moje mišljenje, uzeli u RB jer tada kao nisu imali izbora a nisu htjeli dovoditi velika imena sa strane, i sad imaju opravdanje da ga se riješe. Nikada do sada se nije vozač vratio u STR, tako da je ovo presredan i sigurno je da su Kvyatu vrata RB-a zauvijek zatvorena. Iduće godine će morati tražiti mjesto negdje drugdje, a unatoč mišljenju mnogih ovdje, ja sam uvjeren da mu neće biti problem naći novu momčad.


        0
        0

        0
      • Blue Flag
        Viper Prikaži

        Hahaha, da i riješio je swap mehaničara kod Mercedesa isto. Ma Red Bull ne mazi nikoga, gledaj 2014. pa Vettelu su već drugu utreku rekli da se makne Rikijiu. Nema tu trte mrte.


        0
        0

        0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Nitko se ne sjeća Monaka prošle godine? U potpunosti se slažem s Blackhawkom, tražili su način kako se rješiti Kvyata i sad imaju izgovor…


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Ja navijački glasam za Rosberga.


        0
        0

        0
  3. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Ne zaslužuje (Kvyat) ni RBTH niti TR


    0
    0

    0
  4. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Citam na forumu, a i na portalu, neki osudjuju RBR zbog ovog postupka. Hajd nek mi neko kaze ili nek me uvjeri u to, zbog cega je to RBR duzan da Kvyata drzi u timu? RBR ima toliki broj talenata koji cekaju svoj trenutak, a zasto bi Kvyat imao jos 17 trenutaka, koliko ima i utrka do kraja sezone!

    Ne govorim da je Max idealan za RBR, ali po meni RBR radi ovo takticki iz vise razloga. Situacija sa Mercedesom nije bas bajna, svi pokusavaju udovoljit Hamiltonu, no ako ovom pukne film otici ce iz Mercerdesa, pa Merc baci udicu na Max-a!? Pa recimo, Kimi jos nije produzio ugovor, Ferrari bi mogao isto tako da vreba Max-a? Znaci silly seasson je vec poceo.

    No opet Kvyat nije nogiran iz F1 nego regrutovan u Toro Rosso! Opet ce imat mogucnosti da ispravi svoje greske, ako ih ne bude onda vrlo lako ce da leti iz F1. S ovim mu RB opet daje sanse, jer u Rusiji je kostao tim bodova, a Red Bull nije tim koji investira 50 mil u F1, vec po 300 – 400 mil, pa sad svaki bod je bitan. Dakle Kvat je u Rusiji kostao tim 10 x vise nego sto ima platu svoju, ko zna mozda i vise!

    Sve u svemu, ovo je mozda bilo i za ocekivat, no desilo se dosta ranije nego sto se mislilo, po meni mudar potez RBR-a, a Kvyat ako zeli da se pokaze sad moze u TR-u.


    0
    0

    0
  5. gidra Prikaži

    Sad će se zapravo vidjeti prava (ne)kvaliteta mladića Maxa…


    0
    0

    0
  6. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    A što san van ja reka? Ni u ludilu nisan moga misliti da će se ovako brzo pokazati točnim ono što san predviđa, ali ipak, Rusija mu je najvjerojatnije uništila karijeru. Dobra je stvar što će ići u TR pa još ima šansu ako se značajno popravi da dođe do vrha okolnim putem, ali s druge strane, tamo ga čaka Sainz i nikako nisan siguran da će mu to biti lak zadatak.


    0
    0

    0
  7. zigorec Prikaži

    Kako će se sada obračunavati bodovi za vozače, a kako za timove? Naime, da li Kvyatu i Verstappenu ostaju bodovi ili kreću od nule? Čini mi se ovo potonje, ali nisam siguran.


    0
    0

    0
  8. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Iznenadilo me ovo i na prvi dojam mi se cini malo brutalno… Pitam se na sta im ugovori lice… Izgleda mi kao da se iza svega krije dosta “politike” i igre interesa…


    0
    0

    0
  9. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Al ga seru i marko i rbr…lupajte minuse i sta god al mi se rbr kao tim ovako zgadio…jedna sezona nisu prvi lupaju po renaultu ko nikad,sad kvyatu rec ovako dovidenja nakon prosle sezone i postolja u kini pfff…decko je super vozac jest da je napravio greske prilicno grozne i po tim i po vettela ali ovako nesto…ma to je kalkulirano sve pa nije marko bezveze rekao prije 2 tjedna da ce verstappen doci u rbr u 2017 ali eto ovo je kao dobrodoslo bilo za marka sa kvyatom i vettelom.Citao sam ja i prije te usrane izjave marka o novom senni vozacem nad vozacima i bombardiranje renaulta i eto ga opet u prvom redu i nadam se da ce im se ovo obit u glavu.Meni je verstappen drag i odlican vozac za svoje godine al ako to treba dokazat negdje neka to ne bude u rbr u kojem ce doc preko veze kao i u f1 ali i zbog toga sto ce na ovakvo mjesto doci izbacivanjem drugog.Pitam se sta su onda lotus i williams trebali za pastora reci koji i uz masovne novce koje im je davao ipak napravio vise stete.


    0
    0

    0
  10. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Auu, ovako nešto nisam očekivao. Činjenica jest da je Kvyat u Rusiji napravio glupost na kvadrat, koja bi mu mogla lako zasjeniti cijelu sezonu (sad se uspostavlja da već jest), ali je ukor trebao dobiti od F1 sudaca, po meni mnogo veći već što je dobio za vrijeme utrke, a nikako od vlastite momčadi. Pitanje je koliko će ovo sve utjecati na njegov mentalni sklop, jer i bez ovo ga je čekao težak period, ali sad će mu sve postati mnogo teže. Ja sam kao Vettelovac i Ferrarijevac burno reagirao za vrijeme utrke, ali nikako mu ovako nešto nisam mogao poželjeti, jer ovim se puno više ukazuje na politikanstvo i Kvyatov višak unutar momčadi nego na njegove pogreške, koje je istina u vrlo kratkom vremenu zaredao.


    0
    0

    0
  11. Mclaren
    KERS Prikaži

    Sad kad bude biti brzi od Maxa i Ricciarda..tako to oce..


    0
    0

    0
  12. Juan Manuel Fangio
    Estoril Prikaži

    Ne uspijevam pratiti dogadanja zadnji par dana, pa mi je ovo svojevrsni sok. Nije da bas previse zalim za Kvyatom, ali sad im se dva vozaca trebaju presaltat na druge bolide. Ne znam bas kako ce to ispasti.

    Vidim da se Button nesto zali, kao da to nije bilo potrebno. Ne bih znao.


    0
    0

    0
  13. Fernando Alonso 14
    Domagoj Grmoja Prikaži

    Pozdrav ljubiteljima Formule 1!

    Vidim da se vecina slaze da je mladi rus napravio pogresku u prvom krugu, istina je, pa svaki vozac napravi pogrešku. Ja ne znam niti jednog koji nije falio. U Kini je napravio pravu stvar, Vettel mu je ostavio otvorena vrata i on je to iskoristio, ovaj put nije i jos je unistio utrku svom kolegi, Vettelu a na kraju i sebi, dobio je kaznu, zasluzeno, naravno. Namece se pitanje jeli Red Bull samo cekao da ga degradira. Sve mi se cini da je na zalost mladog Rusa. Nisam navijac Red Bula ali sad cu bit i jos manje, cak mi se ovo i zgadilo jer iman filing da su samo cekali gresku da mogu Maxa dovesti u svoje redove. Mogu razumit filozofiju Red Bulla, oni zele pobjedivat, ali s ovim potezom su samo Danila osramotili radi jedne pogreske, tj dvije u jednom krugu ali kako sam rekao u pocetku, nema toga tko nije faliva u karijeri. Ako u zeljeli Maxa trebali su to napravit na pocetku sezone a ne ovako, po meni jako ruzno i nepravedno naspram mladog Rusa.


    0
    0

    0
  14. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Sinoć kad sam vidio ovu vijest na Twitteru i kad sam je proslijedio na forum, nisam uopće vjerovao da će se ovako nešto zbilja ostvariti, makar je vijest prenio vrlo pouzdani Motorsport.com, ipak sam mislio da će ovo ostati samo luda glasina.

    Mnogi su već napisali, Red Bull je samo čekao priliku za izbacivanje Kvjata kako bi čim prije pogurali Maxa. Po meni Kvjat nije zaslužio ovakvu kaznu zbog jednog incidenta. Istina je da nije najbolje krenuo u sezonu, ali ostvario je podij u Kini te je prošlu sezonu ukupno završio ispred momčadskog kolege Ricciarda što pokazuje da nije nimalo loš vozač te da nikako nije zaslužio ovako drastičnu kaznu momčadi zbog jednog incidenta. Naravno, Red Bullu (ponajprije Helmutu Marku) nije bio primaran cilj kazniti Kvjata, već pogurati Maxa. Nije mi jasno zašto ga toliko gura, zar se boje da će ga druga momčad ukrasti? Napisao je @Blackhawk, ako smatraju da je toliki talent kojeg nikako ne smiju pustiti, ne bi li oni osigurali sebe ugovorom?

    Kako god, nadam se da će Max iskoristiti priliku koja mu se ukazala na najbolji mogući način. Što se tiče Kvjata, sumnjam da će dugo ostati u Red Bullu, tj. Toro Rossu. Ako uopće odvozi sezonu do kraja u Toro Rossu, siguran sam da ćemo ga dogodine gledati u nekoj drugoj momčadi ili pak van F1.


    0
    0

    0
  15. avalon Prikaži

    gadarija ka sa nickom heidfeldom kojem je renault da nogu posli 11. trke i doveden je bruno senna . nick je dobija nogu navodno zbog loših rezultata i premalo osvojenih bodova , a na kraju prvenstva petrov ( 4 odustajanja ) i bruno ( 0 odustajana ) su zajedno imali ( 23 završene trka zajedno ) 39 , a nick u 11 trka ( tj 9 jer je 3 trke odustaja ) 34 boda . btw , zamjena bruno je u 8 trka osvojia 2 boda u italiji – i to je ka bilo OK za šefove renaulta ? hehehehehehe…. šteta šta supertalentirani nick ( osvojia je skoro sve živo u nižim kategorijama ) nije ima sriće u karijeri i šta ga posli “noge” u renaultu nije uzeja neki jači ili jaki tim pa da im se “osveti” za omalovažavanje koje po talentu nije zaslužija i uprkos “kapacitetu” je osta ka jedan od najpodcjenjenijih vozača novije F 1 ….


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Nazalost Heidfeld nikada nije dobio priliku kakvu je zasluzio. Bas me zanima sto bi bilo da je McLaren uzeo njega 2002. godine


      0
      0

      0
      • avalon Prikaži

        žal mi je nicka skoro ka da mi je rod jer uvik žalim kad talent ne može doč u priliku da realizira svoj potencjal . uglavnom je pobjeđiva svoje tim kolege … alesia ( rookie sezona ) , kimija , masu , sa kubicom je 2 : 1 za nicka , do “noge” u renaultu bija je bolji od petrova jedino ga je 2003. pobjedija frentzen . nezahvalno je špekulirat no da su 2002. umisto kimija uzeli nicka virujem da bi te 2002. njemac ostvarija bolji rezultat ( za dalje … ko zna ? ) jer je bija smiraniji ( bar po prikazanom ) od finca koji je bija poprilično “divlji” ( 2002. je “spržija” 6 motora , kolega coulthard tek 1 ) . osim toga nick nije bija spor vozač ….. nadimak quick valjda nije dobija bez veze ;) a da je bija spor ne bi sigurno ostvarija izuzetne rezultate u nižim kategorijama ( prvak Formule Ford 1600 , Formule Ford 1800 , njemačke formule 3 i Formule 3000 ( kasnije “prekršteno” u GP2 seriju … meni su oni negdje na nivou rezultata LH ( prvak Formule Renault 2.0 UK , Formule 3 Euro Series , GP2 Series ) . samo jbga , jedan je ima sriću da mu prvi bolid bude McL , a drugog je “srića” odvela u prost peugeot koji je tu 2000. ( rookie sezonu nicka ) završija na zadnjem mistu konstruktora ( čak iza minardija koji je uvik patija besparicu ) . u vozačkom je u svojoj rookie sezoni bija bolji od kolege alesia koji je do tada odvozija 167 trka . istina , oba su završila bez bodova ( alesi 12 , nick 11 odustajanja ) no nick je u završenim trkama ima bolje plasmane . nick najbolji plasman 8. u MC , alesi 9. na nürburgringu . za nicka je vridila ona narodna ” bolje se rodit bez kura nego bez sriće jer ako imaš sriće i kur će ti narast ” . kad ga je donekle krenulo 2005. u williamsu onda se ozljedija 2 X uzastopno pa je to i razlog zašto je pobjeđen od kolege webbera . do ozljede je bija bolje plasiran od marka . kad te neče , neče te ….. no interesantno je vezano uz nicka ……. uprkos svemu drža je 2 ” rekorda” ( ne znam je li ih još uvik drži ) najviše podija bez pobjede ( 13 ) i najviše 2. mista bez pobjede ( 8 ) šta je još jedan pokazatelj njegove famozne “sriće” koja ga je pratila cilu karijeru . bem ti , uvik kad pišem o nicku pišem emotivno …..


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        I meni je žao Nicka. A izgleda da ga “sreća” prati i u Formuli E. Ona famozna prva utrka, kada je trebao postati prvi pobjednik u Formuli E. I opet u lošim ekipama…
        Od Kubice je takođe bio bolji. Tu sezonu koju je izgubio, izgubio je u prvom dijelu sezone, kada je BMW bio konkuurentan. A Heidfeld je tada patio od depresije, zbog smrti u porodici. Ne sjećam se dobro, neko mu je od roditelja umro čini mi se. Kasnije je bio opet bolji, ali BMW je zaostao za vodećima, pa se nisu ni mogli uzeti neki veći bodovi. Tako da ga nije mogao stići.

        Što se tiče Kvyata, Tost je svakako govorio da je prerano otišao u Red Bull. A kaže da talenta ima. Pa eto mu prilike da to dokaže ponovo u Toro Rossu. I da se malo sabere.


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        I ne zaboravimo da nije bilo timske naredbe da propusti Kubicu (koji je bio na drukčijoj strategiji) da bi on bio taj koji bi pobjedio na VN Kanade!


        0
        0

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.